Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

Také jsem za dávnějších časů sledovala rakouskou televizi. Čo bolo, to bolo, umíte si představit, jaký by to byl "řev", kdyby ČT byla tak stručná?

"Tolik za ni musíme platit, a oni (ČT) nám zamlčují, co se ve světě děje;-€. Kdo za tím stojí? 8-o Rusko, USA, Čína, EU, cizí mocnosti, zednáři, mimozemšťané, ;-O...."

3 0
možnosti
LC

Tak mně připadá pane Vlasáku, že vy pochybujete, že naše veřejnoprávní ČT09 není tím nejobjektivnějším, nejpravdivějším a naprosto nestranným informačním a zábavným médiem. No toto.;-)

5 1
možnosti
RK

Má důvěru 74% /CVVM/ , což je zdaleka nejvíc z veřejných institucí. I když se z toho mohou někteří zvencmout ;-)

0 0
možnosti
Foto

U nás je to mnohem závažnější.

Je zcela evidentní, že pokud by se takto chovala masmédia v době vojenského ohrožení země, stanuli by novináři a vydavatelé před zvláštním tribunálem. Válka momentálně nehrozí; ale škody zdravotní, společenské a ekonomické budou zřejmě mimořádné.

Covid 19 – „Nekompetentnost“ masmédií a její důsledky. /1/

https://stoces.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=760012

4 0
možnosti
RK

Bylo by tedy dobré, abyste uvedli konkrétní příklad toho přemoudřelého redaktora Stacha. Mně tedy vůbec neirituje, když umí vést fundované rozhovory v angličtině s vědci mnoha oborů, držiteli Nobelovek atd, a přitom se Ti hosté cítí ve studiu očividně dobře. Ale chápu, někoho to iritovat může. ČT má že zákona i funkci vzdělávací a záleží na každém, co si z toho vyzobe. Ale kdo chce psa bít....

3 1
možnosti
VB

Hlavně by do věci měli mluvit odborníci na média, při srovnání se zahraničím: veřejnoprávní TV ve světě dobře užívají své různé programy, např. jeden pro zábavu, druhý pro sport, třetí pro celodenní informování o politice (parlament, vláda a opozice), čtvrtý pro rychlejší, ale výstižné (nanejvýš objektivizované) informování o dění ve světě atd. Ve skutečnosti je to ještě pestřejší, dá se neustále přepínat na něco velmi zajímavého. Trochu jsem popsala na svém blogu švédskou SVT, která mi při posled. týdenním pobytu ve Stockholmu velmi vyhovovala (mj. "učí" občany být hrdí na svou zem, zároveň ke vstřícnosti vůči okolním zemím - žádný bezduchý nacionalismus či zahledění do vlastní malosti).

0 0
možnosti
VB

1. Veřejnoprávní ČT je nutné uhájit nezávislost na politických subjektech či vlivných / mocných jedincích. 2. Teprve pak lze v klidnější atmosféře inteligentně diskutovat o možnostech dál tuto TV kultivovat, vybírat dobré příklady z Rakouska, SRN, Švýcarska či Švédska aj. Ovšem jací občané, takoví politici, a jací politici, tací redaktoři. Jsme prostě celkově na tom hůře než zmínění sousedé, takže napřed ukažme, že jako občané jsme více rozumní, chtějme to od politiků, jež jsme si zvolili, a od vedení ČT chtějme využít dobré chování redaktorů v zahr. TV. Podle švédské SVT bych např. odlišila rozhovor s politiky, v němž pro informování občanů má mít příležitost říct, co považuje za nutné - bez zbyteč. a agresiv. přerušování jejich řeči. Po interview pak může následovat okomentování řeči politika, ale nejlíp nezávislým odborníkem sledujícím prospěch veřejnosti, nikoli lobbistou, jemuž jde spíš jen o soukromý osobní zisk.

1 1
možnosti
Foto

J32o69s31e13f 45B11á28r48t76a

19. 11. 2020 17:41

A už jste viděla v ČT nezávislého odborníka?

5 1
možnosti
RK

Pane Vlasáku, vás ten Stach pěkně irituje, co? Potřebujeme přeci redaktory bez přehledu, kteří nemají o problematice ánung....Objevil jste už kouzlo ovladače? ČT má pět kanálů. Pro vás spustili ČT 3, tak se na to nekoukejte.

0 11
možnosti
Foto

Žel, pan Vlasák má pravdu.

Sleduji často ZDF, či ARD a ten přístup je stejný, jak autor popisuje.

Jenže to by hlavní zpravodajský pořad ČT nesměl trvat 70 minut, ale 15 minut, jak má ARD.

Je to sice jenom zlomek času zpráv ČT, ale dozvím se tam podstatně více, včetně počasí.

9 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 17,15
  • Průměrná čtenost 1228x
Lékař, otec 3 dětí (všechny s jednou ženou), dědeček 9 vnoučat. Slovy kronikáře: Christianus solo nomine.

Seznam rubrik