Bůh žehnej královně

Stalo se to, co jsme tušili od poledních hodin, kdy se objevily prvé znepokojivé zprávy o stavu Její Výsosti, královna Alžběta nám všem umřela.

Jistě se toho dnes o ní mnoho napíše. Pro mne, a vlastně pro většinu z nás, je to jediná královna Spojeného království, kterou jsme zažili. Kralovat začala, když jsem byl ještě velmi malý a moje první "politické" vzpomínky jsou na dobu až o rok později, kdy v rozhlase vysílali pohřby zloduchů Gottwalda a Stalina. Lituji jen, že jsem nikdy neměl příležitost vidět ji na vlastní oči. Bůh přijmi její duši.

Chci vyjádřit překvapení nad pohotovostí Novy, která okamžitě zanechala všech zpravodajských žvástů a věnovala se se vší decentností a taktem této mimořádné události. Bylo to v minutách, kdy naše nepohotová ČT ještě plkala o plynu. Myslím, že si tím soukromá TV dost vylepšila renomé.

Přeji Spojenému království dobrého panovníka a lituji, že nemáme svého, že jsme se tak bláznivě zbavili monarchie před 104 lety. Nemuseli bychom tak snášet směs trapnosti politického marketingu a plebejství při nadcházející volbě hlavy našeho státu

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Vlasák | čtvrtek 8.9.2022 20:57 | karma článku: 12,16 | přečteno: 234x