Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Vážený autore,

malovat a hrát na piano lze i sedmdesáti, pokládat cihly ne . Jsem zvědavá kolik lidí v profesích vyžadujících fyzickou práci dokáže tuto vykonávat do předepsaných 65. Již dnes a to je důchodový věk daleko nižší , znám lidi, kteří jsou před odchodem do důchodu 11 měsíců na pracáku. Tím se stanovený věk stává nesmyslným , protože "pracák" je také stát, jen jiná rubrika.

Nechte umělce , ti se nějak protlučou.Sem-tam je pozvou do nějaké geniální talk shaw na Nově;-D

2 0
možnosti
ZW

To je celé myšleno jako vtip? Jestli ano, tak je slabý. A jestli to myslíte vážně, tak snad ani nemám slov.

3 0
možnosti
DK

Ať si šetří jako každý druhý...normální lidi také propouštějí před padesátkou a mnohdy nemají takové příjmy jako umělci...rekvalifikace a Úřad práce....Domovy stáří podle Drdy už nejsou v módě...

4 0
možnosti
MS

Umelci jsou nesvepravni? Takovych profesi bysme nasli spoustu. Urad prace a rekvalifikacni kurzy tu jsou pro vsechny.

7 0
možnosti
JK

Nevím, zda-li Váš nápad najde své posluchače. Ti kdo odedávna studují např. obor baletní, si jsou vědomi, krátkosti svého profesního života. Měli by tedy sami myslet na "zadní kolečka" a nespoléhat na kdejakou  pomoc. Věk 40-45 není věk 70-75? Mohou učit na ZUŠ, DAMU, JAMU, Konzervatoři, soukromá praxe, ve sportu - gymnastika, krasobruslení, a další obory v spodobě zajmových spolků. To však ale nemohou požadovat 30,40 více tisícové platy jak by si představovali.

11 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Založením jsem hudebník a mám za sebou třicetiletou učitelskou praxi. Nyní jsem ředitelem základní školy a profesionálním muzikantem. Všechno, co dělám, dělám rád a naplno. Baví mě život. Nejen o tom chci teď občas psát.

Seznam rubrik