Skutečná kvalita českých potravin.

   České potraviny jsou označeny mnoha značkami, v nichž se spotřebitel vůbec nevyzná. Nejrozumnější je zjistit si složení výrobku.

Snad jen český česnek je vyjímkou a jako jediný zárukou kvality. Při nákupu masných produktů je rozhodující první položka ve složení dané potraviny.  Nejhorší jsou snad kuřecí párky, obsahující necelou třetinu hovězího masa.  Některá hotová jídla- bramborový guláš, lečo a další, obsahují jen 24% procent hovězího masa. Při ochutnání tohoto masa zjistíte, že nejde o skutečné maso, ale o tzv. "výrobní maso". Ve skutečnosti jde doslova o umělou hmotu, kdovíjak vyrobenou. Že se díky zdražování stávají z velkých rohlíků postupně minirohlíky, je zbytečné psát. Pokud jde o výrobu masa, plněného vodou, jde  bohužel o zcela běžné zpracování masa. Zde je vina v supermarketech, které tlačí výrobce velmi nízkou cenou k takové nekvalitě. Je také kardinální chyba, že v roce 1992 byly zrušeny velmi přísné hygienické normy z minulého režimu, určené pro vysokou kvalitu při výrobě potravin. Nějak jsem si vzpomněl na starší film s Luisem de Funesem ve výrobně umělých potravin. Nelze zapomenout na český televizní seriál, kde se vyráběly amarouny. Nikdo z nás nemohl tušit, že dnes se tyto amarouny stávají běžnou potravinou. Jak je možné, že EU, místo aby chránila zákazníka, jak kdysi sliboval soudruh Telička, kašle na českého zákazníka a vymlouvá se, že  máme jiné chutě? Opravdu je česká potravina zárukou kvality?    

Autor: Miroslav Petr | středa 25.2.2015 10:01 | karma článku: 22,40 | přečteno: 727x
  • Další články autora

Miroslav Petr

Jsme americká kolonie?

23.5.2016 v 10:01 | Karma: 31,40

Miroslav Petr

Rozhovor se sluníčkářem.

19.5.2016 v 10:01 | Karma: 40,64

Miroslav Petr

Budeme jíst potraviny GMO.

17.5.2016 v 10:01 | Karma: 24,11