Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Vy máte starosti , ale že ještě neni ani oficiálni  vyhláška co je standart a co nadstandart , nikoho netrápi. Správně tuto nedokončenou blbost zrušil US. Určitě , kdyby bylo vše OK tak by to zrušene nebylo. [>-]

0 4
možnosti
MP

Ústavní soudci byly vybráni podle požadavků ČSSD, ÚS je tedy nová politická strana ČSSD 2.

3 0
možnosti

nebrečte že vám nebudou lidi strkat peníze do kapsy...strkali je za socialismu strkají je i za kapitalismu ale doktorům a nějaký nadstandart je vůbec nerozhazel, protože kdo na to má si vždy najde cestu8-o8-o!!

3 0
možnosti
MP

Správně, bohatý si vždy najde cestu. Takže když je nadstandard zakázán, bohatý dá obálku.

3 0
možnosti
LF

Co jsem pochopil, tak v rozhodnutí ÚS tak výhrada spočívala v tom, že nadstandard by měl být výslovně specifikován zákonem, a ne jenom vyhláškou ministerstva, jako je tomu teď. Takže samotný nadstandard není problém, jen jeho současné zpackané legislativní řešení.

1 0
možnosti
MP

Nadstandard je zákonem nevýhodný, vzhledem k vývoji by se musel tento zákon často zcela zbytečně měnit. Proto je vhodná vyhláška. Běžný pacient nadstandard nedostane, pojištovna to nezaplatí, a lékaři to zadarmo neudělají. Takže bude muset dát obálku doktorovi.

4 0
možnosti
Foto

Čemu se divíte, když Ústavní soud není apolitický? Když si jej socialisté v čele s Milošem Zemanem obsadili tak, aby neposuzoval ústavnost, ale jejich koncepty vize světa.

7 1
možnosti
FL

Tak to snad není. Lékař i dál může nabízet pacientovi lepší léčbu, akorát už nebude mít nálepku "nadstandard", takže na ní nepřispěje pojišťovna částkou, kolik by stála léčba standardní, ale bude si jí pacient hradit kompletně sám (bez ohledu na to že platí zdravotní pojištění). Ve zdravotnictví bude víc peněz na úkor těch co si zaplatí lepší léčbu, ale určitá skupina lidí na lepší léčbu nedosáhne

1 1
možnosti
MP

nadstandard je něco jako zlatý zub, klouby z titanu atd. Pro běžného pacienta zcela nepodstatné.

4 0
možnosti