Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Nechce se mi  věřit, že by u soudu nebyla prodavačka tiketů, kam chodil minimálně 1xtýdně. Ta by ho poznala a potvrdila by, že tuto dvojici nikdy neviděla. Jsou-li kamery, pak není o čem mluvit. Je to všechno dost podivné. Člověk vůbec nemusí znát zákony, k tomu bohatě stačí jednoduchý dětská logika nebo obyčejný selský rozum, nic víc a nic mín!

0 0
možnosti
MP

Jak je možné, že dvojice se do kamery smála a se STOPROCENTNÍ JISTOTOU tvrdili-my to vyhrajeme! Opravdu to není zvláštní, když si je někdo stoprocentně jistý svým rozsudkem!?

0 0
možnosti
JP

No jsou případy, kdy nad verdiktem soudu zůstane rozum stát. Ale to je převážně v těch případech, kdy jsou známé argumenty a průběh soudního jednání. Ale tady v tomto případě víme pouze, že se jedná o výhru nic bližšího s výjimkou prohlášení jedné strany sporu a obecných pindů novinářů. Tedy závěr na soud z této causy nemůže být jednoznačný, protože nikdo z nás u soudu nebyl a ani nezná detaily.

1 0
možnosti
Foto

Tvrdili, že mu na sázku půjčili, tak že je výhra jejich. Já se ptám, kdyby nevyhrál, chtěli-by vrátit vsazené peníze? A tím si odpovíte na to, čí je výhra.

0 0
možnosti
Foto

Logicky, pokud půjčím, chci vrátit peníze. Tak to normálně probíhá všude na světě. A pokud dluh odpustím, tak si mám nějaký důvod.

Mně je záhadou spíš to, že on se o své peníze nehlásil hned. Pak by třeba bylo možné svědecky prokázat, kdo sázel (asi chodil na jedno místo) a kdo mu na výhru půjčil by bylo zcela irelevantní.

0 0
možnosti
JR

J19a18n 67R45i73c48h42t72e79r

27. 8. 2013 13:22

Pane Petře,

pište o astrologii, pište o numerologii, ale prosím, nepleťte se do věcí, kterým ani za mák nerozumíte. Evidentně nevíte, co se rozumí slovem "důkaz", neznáte základní právní principy, v životě jste neviděl spis, víte jen, že "Kájínek je nevinný" a "ti nahoře kradou".

Mimochodem - není mi jasné, jak se astrolog a numerolog může ohánět logikou. Ale leccos to vysvětluje...

4 1
možnosti
MP

Pane Richter, kdyby astrologie a numerologie nefungovala, neztrácel bych tím čas. Proto už dnes vím, že je velká pravděpodobnost, že 12.nebo 13. vypukne válka v Syrii, že Bartošová bude mít v září velmi nepříznivý měsíc a možná že se dopustí sebevraždy atd.

0 1
možnosti
Foto

Vy si svůj rychlý odsudek můžete dovolit, ale soudce asi měl dost těžkou úlohu.

Nesledoval jsem to, ale troufám si tvrdit, že soudce mohl být vnitřně o pravdě bezdomovce přesvědčen, ale protože na základě toho nelze soudit, tak pro nedostatek důkazů nemohl rozhodnout v jeho prospěch.

Samozřejmě se mohu mýlit.

1 0
možnosti
IH

I49r96e79n92a 61H47r66u25b95á

27. 8. 2013 13:00

Takže když budu pravidelně sázet a okolí mi to dosvědčí, pak můžu jít a tvrdit, že tiket na který vyhrál soused je můj a on mi ho ukradl? Proč jste si vlastně tak jistý, že onen bezdomovec opravdu vyhrál?

1 1
možnosti
ED

E48d47a 42D65r60á93b80e96k

27. 8. 2013 12:56

Otázka je, zda sázel každý týden za své.

0 0
možnosti
JC

Věci nejsou tak jednoduché, jak se zdají. Ten případ jsem nesledoval a ani nevím, šlo-li o proces trestní nebo o proces civilní, ale:

1. šlo-li o proces trestní, tak platí in dubio pro reo a je-li sebemenší pochybnost o vině, musí být vyslovena nevinna;

2. šlo-li o proces civilní, pak důkazní břemeno nese žalobce a žalovaný žádné důkazy shromažďovat nemusí, ten jen vyvrací důkazy proti němu shromážděné - pokud žalobce neunesl důkazní břemeno o tom, že vítězný tiket vsadil on, pak logicky prohrál.

To, že někdo sází pravidelně, není důkaz. Ne každý, kdo sází pravidelně, vyhrává miliony, a občas se i stává, že náhodně vsadivší si vyhraje velkou částku.

Jakkoli mi to smrdí a ti dva lidé se mně nelíbí a jsem nakloněn věřit tomu bezdomovci, soudce z nekalosti nepodezírám. Nebyly-li přesvědčivé důkazy, nemohl rozhodnout jinak.

1 0
možnosti
JR

J62a58n 85R45i97c58h87t92e55r

27. 8. 2013 13:16

Šlo o proces trestní.

0 0
možnosti
  • Počet článků 221
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1210x
Jsem v důchodu. Pracoval jsem v zdravotnictví.Zajímá mě současné dění v domácí i světové politice.Mé zájmy-hudba, školený zpěv, astrologie, numerologie, léčení potravinami, alternativní způsoby léčení, duchovno, zákony vesmíru...

Seznam rubrik