Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No co se týče Smetany, tak já třeba taky nemám rád Zemana. Pokud mě ale napadne třeba to, že mu rozbiju okna na Pražském hradě nebo Lumbeho vile nebo že mu posprejuju jeho prezidentskou limuzínu nápisem Lhář, tak budu muset počítat s tím, že si půjdu sednout do chládku a rozhodně nemohu argumentovat tím, že limuzína a Pražský hrad jsou majetkem státu. S postupem pana Smetany bych souhlasil jen v případě pokud by použil všech opravných prostředků a na protest nenastoupil do vězení. On se však ani neodvolal a dělal všechno proto, aby se do té basy dostal

6 2
možnosti
Foto

Srovnávání rozbitých oken na Pražském hradě nebo Lumbeho vile, to je vlastně vysvětlování onoho činu tak nějak po Langerovsku... To mi rozhodně nepřijde stejné. Pomalovat krátkodobě účelově směřované plakáty politiků, často s velmi morálním pošramocením, to snad ani srovnat nelze... Kdybych chtěl být důsledný, tak třeba Vondrovo angažmá v kauze ProMoPro je v pohodě? Trestem mu má být trafika v Izraeli? Teď se třeba ozval p.Drábek, že by chtěl kandidovat do Bruselu... Fakt je Smetanovo chování vůči TOMUTO systému, kde se zloději nebojí přihlásit o funkce, až tak neadekvátní?

5 4
možnosti
Foto

Ten člověk je jen důsledný. Pokud neuznal, že jeho věc patří před soud, pak - ze svého pohledu - nemohl soudu vyjít vstříc v tom, že by přijal pravidla hry soudem vnucená. Jednal sice nerozumně, ale zato principiálně. Soudkyně Langerová, kdyby měla všech pět pohromadě, by se za takových okolností hloupě neptala, zda si obviněný nepřeje její výměnu z důvodů možné podjatosti, ale čin by rovnou překvalifikovala jako přestupek a postoupila přestupkové komisi. Ale nepřekvapuje mě, že to vy, blogere, anebo váš kolega Hermánek tady dole, nechápete. Vy dva totiž tak nějak nechápete obecně, řekl bych.

7 5
možnosti
Foto

Já to pane Buriánku chápu a asi máte i část pravdy. Ale to dotyčného Smetanu prostě neomlouvá. Ano, mohu prohlásit, že zákony neuznávám, ale stejně je nesmím porušovat.

5 8
možnosti
Foto

To, co udělal Smetana, lze hodnotit jako blbost... Ovšem to, co z toho následně dokázal vyprodukovat soud (právo, zákon atd.) je vrcholná trapárna. Mám dojem, nebo spíše jsem si jist, že Smetana škodu uhradil. Na co potom další trest? On byl za jeden přestupek - přečin potrestán dvakrát? To je v poho? A proč tedy, pakliže ten rozsudek byl nad ním vykonán dle práva, nebylo stejným metrem měřeno i těm autorům zmíněného dokumentu, jenž se dopustili stejného "zločinu" a dokonce byl zdokumentován? Že by si soudruzi z ODS uvědomili, že to tak úplně korektní nebylo?

6 4
možnosti
Foto

Náhrada škody ale není trestem. Je většinou součástí rozsudku, ale není trestem. Podle Vaší logiky, když účetní ukradne milión, strčí si ho do štrosoku nebo ulije někam na konto a čeká, zda se na to přijde.

A když se na to přijde, tak vytáhne milión a bude bez trestu? To asi stěží, že?

A jakého zločinu se dopustili autoři filmu?

6 4
možnosti
LS

L39i30b58o62r 16S44y81n83e13k

17. 4. 2013 19:58

Že se z tohoto směšného případu udělá celonárodní kauza, je vtipnější než váš článek, takže ještě máte co dohánět. Spokojenost by u vás asi nastala v případě doživotního trestu pro  Smetanu a společné cely s Roubalem?

Takový Kalousek si za tykadla může gratulovat, protože si o něm spousta lidí myslí, že je něco jiného, než roztomilý brouček.

A vůbec, vyčpělé téma........Rv

7 7
možnosti
MP

Jen jsem reagoval na nedávno vysílaný televizní dokument. Nedalo se k tomu  mlčet. Bylo to na měl moc silné kafé.

8 4
možnosti
LH

Pane Petře, už jsme dva se stejným názorem.

9 4
možnosti
Foto

i Já se přidávám a už je nás víc.

7 4
možnosti
  • Počet článků 221
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1210x
Jsem v důchodu. Pracoval jsem v zdravotnictví.Zajímá mě současné dění v domácí i světové politice.Mé zájmy-hudba, školený zpěv, astrologie, numerologie, léčení potravinami, alternativní způsoby léčení, duchovno, zákony vesmíru...

Seznam rubrik