Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

;-DŽe by neviditelná ruka Boba vytunelovala církevní majetek, jak Klausova výchova trhem?;-D

0 0
možnosti
Foto

Není normální obhajovat církevní zloděje. Rodinám s dětmi berou, zvyšují jim DPH. A sami chtějí puknout blahobytem. Doufejme, že se tím jednou udáví, Už aby to bylo R^!!

4 9
možnosti
Foto

Vážený pane Macek závist a hloupost je hrozná věc. Nechápu, proč někomu vadí to, že stát  pouze vrací to, co ukradli komunisté církvi, a co prokazatelně  byl církevní majetek v období od 25. února 1948 do 1. ledna 1990 a na který byl  vydán blokační paragraf a tedy  nikdo s ním nemůže plnohodnotně nakládat ani jej privatizovat. Stát přestane církve dotovat. Vydělá na tom daňový poplatník, vydělá na tom církev a prospěje to ekonomice jako celku, To je tak těžké pochopit.

6 4
možnosti
Foto

Pokud někdo tvrdí, že  církve nic nevlastnila, tak proč  Generální prokuratura dne 20. května 1954 pod číslem jednacím T 282(54-ZO-33vydala stanovisko, že majetek církví a náboženských společností není  v socialistickém zřízení a ani osobním vlastnictví a nebyl nikdy zestátněn. Vlastnictví církví a církevních institucí trvá, přičemž stát na tento majetek tolik dozírá

8 8
možnosti
MK

To je těžké říkat. Tohle oni přecházejí a dělají, že to neexistuje

3 4
možnosti
MP

Chcete aby stát dotoval církev kvůli pouhým 10% věřících? Není rozumější,budou-li se starat sami o sebe? A co s těmi majetky a pozemky?

5 2
možnosti
AK

Na církevních restitucí mi vadí několik věcí, jednak, že dostávají majetek, který dosud neprokázali. a dává se jim majetek mnohonásobně větší a  za druhé, že ještě dalších 30 let se budou  platit církevní hodnostáři ze státního rozpočtu a tyto platy budou včetně plné inflace, která je  seniorům krácena. na třetinu. Podle mého názoru, když už se s církemi vyrovnáme, neměly by se platit hodnosltáři ze stát. rozpočltu. Připadá mi to nespravedlivé. !!

4 3
možnosti
Foto

Zákon o církevních restitucí  stanoví, že se napravují pouze křivdy spáchané v rozhodném období, tedy od 25. února 1948 do 1. ledna 1990. Zákon dále definuje, že za původní církevní majetek se považuje pouze majetek, které církve měly ve vlastnictví alespoň po část období od 25. února 1948 do 1. ledna 1990. Pro zvýšení jistoty bylo navíc do návrhu zákona včleněno výslovně ustanovení, že se nevydávají věci konfiskované na základě Benešových dekretů (§ 8 odst. 1 písm. h) návrhu zákona.  Při ohodnocení . Církvení majetek je uveden v pozemkových knihách a lze jej dohledat.V roce 2011 bylo podle zákona o hospodářském zabezpečení církví vynaloženo na církve v cca 1,45 mld. Kč, a to převážně na platy duchovních. Do roku 2014 však platí Deklarace shody, ve které se církve zavázaly, že nebudou požadovat další prostředky na nové duchovní.Zákon o majetkovém vyrovnání zákon o hospodářském zabezpečení církví ruší.

7 1
možnosti
MP

Ročně je to méně než 5% st.rozpočtu

3 1
možnosti
VH

Naprosto směšné je počítat platbu na občana a měsíc. To už mohl autor spočítat dluh na občany včetně zvířectva a na sekundu. To by pak byl zlomek halíře. Jenomže stát nedosahuje vyrovnané rozpočty, takže veškeré darované platby zvyšují státní dluh.

2 3
možnosti
MP

A kdo jiný by v těchto nemovitostech hospodařil?

4 1
možnosti
VH

Zemědělci, co se týče pozemků, pan farář ne. A na ostatních nemovitostech další zájemci, rozdíl je jenom v tom, že peníze za nájem nedostane stát a obce, ale církev "svatá".

6 2
možnosti
MP

Vracet ukradený majetek je protiústavní?Copak se všichni v ČSSD zbláznili?!!?

11 6
možnosti
VH

Nechte to ústavním soudcům, ti spravedlivě rozhodnou. Že byl ukraden majetek, to tvrdí církev. Jsou jiné právní názory, např. že majetek církve jen užívaly. Co je ovšem hlavní, že odhad ceny nevydaného majetku je nesmyslně udělaný, bez přesného odhadu tržní ceny.

3 4
možnosti