Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mám ten strom moc ráda, nějak se liší. Teď už vím proč :-)R^

1 0
možnosti
MP

Moc Vám děkuji za návštěvu a komentář :-).

1 0
možnosti
LJ

V Olomouci před katedrálou (oni tam říkají dóm) roste taky několik letitých akátů. Asi se těm akátům u katedrál daří ... to je však v rozporu s tím proletářstvím. Tak nevím.

1 0
možnosti
MP

A víte, že můžete mít pravdu? :-). U kostela sv. Haštala v Praze roste akát, který dokonce drží listy dlouho do zimy. Je možné, že pod ním vede nějaký teplovod :-).

0 0
možnosti
TG

R^R^R^ Na Tvé blogy se vždycky těším, Miroslave. Moc se mi líbí, s čím vším jsi propojil botanické znalosti do jednoho milého celku. A ty překrásné ilustrace! R^Srdečně zdravím do Prahy a přeji Ti krásné letní dny.:-)

3 0
možnosti
MP

Zdravím Tě Tomáši a moc Ti děkuji za milá slova, která jsou mi vždy potěšením a povzbuzením do dalších blogů. Posílám pozdravy do Hradce a přeji rovněž krásné léto :-).

1 0
možnosti
JK

J47a56n 86K10y17š46k31a

15. 7. 2021 17:43

A jak to dopadlo s tím Topinkou?

0 0
možnosti
MP

Jó, tak to nevím. Jen si vzpomínám, že vypravoval :-).

0 0
možnosti
Foto

Miroslave, co mám říci....R^R^. Měl jsi dost dlouhou odmlku a já tím pádem zase absťák. Ta pauza však za to stála. Super.

2 0
možnosti
MP

Díky moc, Viléme, za návštěvu a pochvalu, která mě, jako vždy, mimořádně těší. Máš pravdu, měl jsem teď delší pauzu - to víš, to teplo :-). Přeji Ti krásné letní dny a těším se na Tvé blogy.

0 0
možnosti
PK

Nějak jsem tu vazbu mezi soudruhem Topinkou proletářem a akátem nepochopil. A to že akát je na náměstí zakladatele L ́Humanité? Ten pán určitě pro zlepšení života obyčejných lidí hodně udělal. Nechtěl bych žít jako dělník před 100-150 lety.

1 0
možnosti
MP

Děkuji za návštěvu a komentář. No - napadlo mě přirovnat akát k někdejšímu proletariátu. Je to hlavně strom předměstských, kamenitých strání a všelijakých ruderálních ploch, kde je schopen žít ve velmi skromných podmínkách. A původně byl přitom dovezen jako vzácnost. A soudruh Topinka? Tak pro mě je to, jak jsem napsal, od dětství představitel proletáře. Perex beru jako takový "eye-catcher", který může přilákat čtenáře, kterého při tom nějaký strom třeba nezajímá:-). O přínosu pana Vivianiho, stejně jako pana Jaurese, se kterým deník založil nemám nejmenší pochybnosti. Jen mi to přišlo jako zajímavá okolnost :-). Hezké dny!

0 0
možnosti
  • Počet článků 297
  • Celková karma 18,73
  • Průměrná čtenost 502x
Jsem...

 

Seznam rubrik