Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Také jsem měl podobného učitele, sice později na střední škole, ale tenkrát mě strašně bavila astrofyzika. Byl jsem také jedním z pouhých 4 studentů našich dvou maturitních ročníků, kteří si vybrali fyziku namísto matematiky (jeden z těchto dvou předmětů byl povinný) jako jeden z maturitních předmětů.

Při samotné zkoušce jsem šel na řadu až jako poslední a musel sledovat, jak se moji spolužáci (které fyzika nebavila a vybrali si jí pouze proto, aby unikly obávané matematice) trápili s těžkými otázkami, kdežto já dostal "lehkou" gravitaci a výpočet rozkladu světleného spektra na povrchu nějaké kapaliny.

Později na VŠ už fyzika tak zábavná nebyla, byla v ní spousta výpočtů z vyšší matematiky a ono okouzlení časem jaksi vyprchalo.

Dnes se věnuji úplně něčemu jinému, ale to už tak přináší život, který je báječný, jak krásně dokumentují Vaše blogy, umocněné půvabnými ilustacemiR^

2 0
možnosti
MP

Děkuji Vám moc, pane Štětko, za návštěvu a krásný komentář. Já jsem měl fyziku na střední škole také hrozně rád. A plně s Vámi souhlasím, že na VŠ se fyzika jaksi ztrácela v matematice. Navíc ta matematika, používaná ve fyzice, předbíhala látku, probíranou v matematice jako takové. Život mě pak také zavál do jiného oboru, což jsem vzal také s pokorou a radostí. Matematiku mám ale rád pořád :-). Zdravím Vás srdečně!

1 0
možnosti

Odpolední příspěvek se ztratil. Tak ještě jednou...

Skvělé čtení - mistrovsky popsané a vypsané to nejdůležitější k tématu. A při prohlídce obrázků mi automaticky naskočilo slovo...výstava. Už by si to ty obrázky zasloužily, Miroslave.

3 0
možnosti
MP

Já Vám moc děkuji, Marie. Přiznám se, že na Vaši návštěvu vždy čekám a těším se na ni :-). Výstavu jsem měl dohodnutou v práci, ale současná situace to zhatila :-). Uvědomuji si ale, že mám málo takové té "volné tvorby", protože většinou jenom dělám ilustrace k blogům. Tak snad později :-). Přeji Vám krásnou neděli.

2 0
možnosti

Rv

Politika není svinstvo! - To nahrává těm, kteří to svinstvo v politice pěstují!

Svinstvo je lhát, pohrdat pravdou, pohrdat druhým člověkem, nenávistná mstivost a postkomunistické papalášství.

Aby politika nebyla svinstvo, musíme volit jen politiky, kteří ctí pravdu, kteří ctí druhého člověka, kteří si váží svobody, kteří si váží demokratické dělby moci a ctí právní stát! Takových občanů je mnoho! Proto si nelžeme, že politika musí být svinstvo. Nemusí! Záleží jen na nás voličích!

:-)

0 2
možnosti
MP

Politika svinstvo prostě být musí a vstupují do ní pouze psychopati s přebujelým egem. Pokud takoví náhodou nejsou, brzy se jimi stanou. Na voličích nezáleží vůbec nic :-). Ale myslete si co chcete :-).

4 1
možnosti
Foto

Hezké, pane Miroslave. A pan učitel udělal chybu, že více neopěvoval první let člověka do vesmíru. A nemohl byste to udělat Vy tady, k šedesátému výročí, a to 12. dubna? Děkuji.

1 1
možnosti
MP

Děkuji Vám moc za návštěvu a komentář, paní Černá. Budete se divit, ale blog k výročí letu Jurije Gagarina již opravdu připravuji :-).

1 0
možnosti
TG

R^R^R^Miroslave, to je moc krásná vzpomínka! Ano, pokud se někdy setkáme s člověkem, kdo nás pozitivně ovlivní v naší životní pouti nebo zjeví pravdu,tak na něho nelze zapomenout. A je moc hezké, že jste to i zde v blogu udělal i pro nás, čtenáře. R^A navíc ty úźasné ilustrace! :-)

4 0
možnosti
TG

Opr.: s člověkem, který nás...

0 0
možnosti
MB

Dolet na Měsíc a hlavně zpět - dodnes považuji za cosi neuvěřitelného ! Vlézt do nebezpečné roury s vědomím - má smysl osívat políčko ? Přelézt do Modulu a raketu opustit? Dopijeme si tu kávu ? Ha, záhadně jsem přistál ! Nesmím si zabouchnout dveře při procházce Měsícem ! Tak odjezd, kde zase je s tou kávou ? Kde krouží ? Nechápu ... :-)

1 0
možnosti
MP

Souhlasím, že je to skoro neuvěřitelné. Navíc před 50 lety :-).

1 0
možnosti
Foto

Kromě výborného matikáře jste Miroslave musel mít i výborného učitele češtiny a výtvarné výchovy. Pokud však opravdu je matematika přímou linkou k Bohu, tak na všechno opravdu stačí ten matikář, který ukázal cestu k poezii tam, kde většina vidí jen rovnice.

5 0
možnosti
MP

Vy jste to trefil naprosto přesně, Viléme! K tomu nemohu nic dodat:-). Děkuji moc!

0 0
možnosti
Foto

Karma, pane Miroslave... R^ Politika je to, co tvrdíte. A hezký předjarní den. ;-)

2 1
možnosti
MP

Děkuji Vám moc, paní Mirko a přeji Vám krásné dny :-).

0 0
možnosti
Foto

R^ Jako vždy, neb jako vždy je proč i za coR^;-)

2 1
možnosti
MP

Moc Vám děkuji za návštěvu a milá slova, pane JIroudku.

1 0
možnosti
PL

P83e83t96r 64L87o89r80e50n10c

12. 3. 2021 11:34

Dvůr Králové nad Labem? ;-)

Moc hezké!

1 0
možnosti
MP

Děkuji moc! A ano, je to tak :-).

0 0
možnosti