Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To je jako Krakonošovo?:-)R^

0 0
možnosti
MP

Moc děkuji, Marie. Ano, tak nějak to bude :-)

1 0
možnosti
LM

:-P A je to tady. Co je tvoje, to je i moje, ale co je moje, do toho ti nic neni....Tam chodit nebudeš.

0 0
možnosti
PS

Slovo šlechtic se dál rozvíjí...být šlechetný, atp. Jaksi mi uniká, v čem onen pán byl kdy šlechetný a ke komu?

1 1
možnosti
LB

Kdy byl Karel Schwarzenberg šlechetný?

Třeba v roce 1968, kdy českým emigrantům dal na několik měsíců k dispozici svůj hotel, který sídlí ve Schwarzenberském paláci ve Vídni. Nebo když v 80. letech poskytl svůj zámek Schwarzenberg v Bavorsku Čsl.dokumentačnímu středisku nezávislé literatury, tedy té, která byla v komunistickém Československu na indexu a finančně podporoval čsl. disent. Nebo když byl v letech 1984 -1991 prezidentem Mezinárodní helsinské federace pro lidská práva. Mimochodem, je také nositelem Řádu zlatého rouna.

KS je mj. i správcem Schwarzenberského penzijního fondu, který přispívá současným i bývalým zaměstnancům a jejich rodinám; svým bývalým zaměstnancům se z tohoto fondu přispívalo i v letech 1948 - 1989. Zámek v Rakovicích slouží humanitárním účelům atp.

Sám KS už před lety předal správu rodového majetku svému synovi Johannesovi. Schwarzenberkové v Česku vlastní lesy a rybníky o rozloze 55 tisíc hektarů, většina jejich majetku je přístupná veřejnosti, dovolili si jen oplotit oboru, přes níž vede sedm kilometrů dlouhá turistická cesta.

Znám několik jihočeských oplocených a uzavřených obor v nichž se chová zvěř, existovaly i před rokem 1989 a nikdo okolo toho žádný humbuk nedělal.

5 0
možnosti
MP

Děkuji moc za návštěvu i odkaz - skvělé, vtipnéR^:-)

0 0
možnosti
VV

Ono by to chtelo vyslechnout obe strany.

3 0
možnosti
JP

A co má být? Každý si snad má právo hájit svůj majetek a chování lidí je někdy hrozné. Jak se říká, pro dobrotu na žebrotu. Jsem odtud, Schwarzenbergové pomáhali lidem za války, dnes dávají mnohým práci. Dá se říci, že se jim podařilo rehabilitovat v očích veřejnosti slovo šlechta, to je po letech komunistické masáže nevídaný úspěch.

6 8
možnosti
MP

Spíš tu jde o ten dvojí metr. "Normální" vlastník lesa totiž nemůže (se svým majetkem) vůbec nic. Maximálně si na něm, na základě povolení samozřejmě, umístit mobilní maringotku.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti
PK

To mě jako turistu mrzí, ale pan Karel přece není ýádnej blbec a ví co a proč to dělá8-o

4 1
možnosti
MP