Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TG

R^R^R^ Také mě tento blog utekl.... Ale když jsem si ho dnes přečetl a prohlédl,

jsem okouzlen. Portréty těch skvělých muzikantů jsou úžasné akvarely!R^.A váš blog je i krásná nabídka poslechnout si hudbu v provedeni virtuosů, které jsem neznal. I za to dík.R^

0 0
možnosti
TG

Opr.: také mně:-)

0 0
možnosti

Miroslave, nějak mi tenhle blog unikl. Jsem ale moc ráda, že jsem ho objevila, protože je po všech stránkách úžasný.

Myslím, že podle osudu/vývoje virtuosů hry na hudební nástroj je určující láska k určité reprodukci hudby oblíbeným nástrojem. A tomu odevzdají vše. Proto ikdyž umějí hrát i na jiné nástroje, je to jen "doplňkové". Ale to je jen můj názor.

To video mi na mobilu nejde přehrát. Až budu na notebooku, tak si to najdu.

Díky moc!

2 0
možnosti
MP

Marie, děkuji Vám moc! Vaše návštěva a komentář mi udělaly radost. Myslím, že máte pravdu ohledně těch virtuosů. Já jsem chtěl jenom říct, že by to hraní (stejně jako třeba pohyb) mělo hlavně přinášet radost. A právě u těch jazzmannů já ji cítím a sálá i z nich :-). Přeji Vám krásný víkend!

2 0
možnosti
Foto

Díky, pane Miroslave, za přiblížení vynikajícího trumpetisty - B. Marsalise, i za další... K tomu být vynikajícím zpěvákem, hudebníkem, interpretem - a nakonec vynikajícím umělcem v jakémkoli oboru umělecké činnosti nestačí jen nadání, ale chce to i neustálou pílí a houževnatost - často po celý život. Je to vlastně celoživotní řehole. Díky i za video, tuto Haydnovu skladbu pro trumpetu miluji. A také dík za Vaše pěkné akvarely. R^;-)

2 0
možnosti
MP

Děkuji Vám, paní Mirko, velmi za Vaši návštěvu a za komentář. Moc jste mě potěšila. Přeji Vám hezké dny!

0 0
možnosti
Foto

Už bych si na něho nikdy nevzpomněla, nečíst Váš článek. Je fakt, že to jméno jsme kdysi slýchali hodně často. A Vašemu úvodnímu konstatování, že nelze být stejně dobrý ve více nástrojích, plně věřím. Ani v různých žánrech u jediného nástroje nemůže být člověk stejně dobrý. Jde o to, najít sama sebe, a právě to rozvíjet a zdokonalovat - to je nikdy nekončící práce. A nikdy nejste se sebou stoprocentně spokojený. Hezké odpoledne přeji.

1 0
možnosti
Foto

Ještě jsem zapomněla dodat, že něco od M. Magomajeva si vyhledám (až splním povinnosti). Docela jsem na něho zvědavá.

1 0
možnosti
Foto

R^R^ Je to, jako kdybych cestou na farmářské trhy na chvíli zabloudil do nějaké postranní uličky a zaslechl skrze pootevřené okno jak někdo hraje na klavír. A já poslouchal a poslouchal a mezitím o kilometr dál zavřeli tržiště.

3 0
možnosti
MP

Děkuji Vám moc, pane Viléme. Napsal jste to tak krásně :-)V.

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 19,06
  • Průměrná čtenost 500x
Jsem...

 

Seznam rubrik