Učitel spící se žákyní se může těšit na příznivý verdikt

Bude velmi zajímavé zjistit jaký verdikt soud v Ústí nad Labem vynese proti učiteli, který spal se svou svěřenkyní. Vsadíte se, že bude stejný jako v případě Bohumila Kulínského?

www.superstock.com

Kdybychom byli ve Spojených státech amerických, bylo by to jednoduché. V dubnu letošního roku shledal soud v Hradci Králové bývalého uměleckého vedoucího dětského souboru Bambini di Praga Bohumila Kulínského vinného ve 40 (slovy čtyřiceti) případech zneužívání nebo útisku svěřených dívek ve sboru. Celkový verdikt byl, jak si jistě vzpomínáte, pouhé tři roky podmíněně s pětiletou zkušební lhůtou. V jednom z minulých svých článků jsem vypočítal, že tedy za jedno porušení zákona (je tady jedno jestli přímo sexuální styk, osahávání, či „jen" ohrožování mravní výchovy mládeže) hrozí 27 dní podmíněně se 45 denní zkušební lhůtou.

Tolik tedy minulá kauza a jak to nyní bude vypadat v Ústí nad Labem? Učitel ústeckého gymnázia v ulici Stavbařů měl několikrát sexuální styk se svoji žákyní z deváté třídy, což vůbec na rozdíl od pana Kulínského nepopíral. Žákyně navíc uvedla, že to bylo v poslední době i několikrát do týdne. Navíc se to dříve stalo i před jejím dosažením patnácti let.

České soudnictví stojí nad rozcestím. Myslíte si, že soud v Ústí nad Labem vynese rozsudek ve výši 10 let nepodmíněně, jak udává maximální hranici trestu zákon anebo se bude jednat, tak jako v případě královehradeckého verdiktu o trest nepodmíněný v délce 27 dní se 45 zkušební lhůtou. Jsem na verdikt soudu zvědavý, ale bohužel asi už tuším jak dopadne... Rád bych však byl překvapen, že v justici začíná změna k lepšímu a že nezáleží na tom, jestli jste mediálně známá „celebrita" a nebo osoba známá jen svému okolí.

Autor: Miroslav Oupic | čtvrtek 10.7.2008 7:30 | karma článku: 21,74 | přečteno: 3574x