Šéfovi cyklistického svazu je Sáblíkové líto, nám je líto, že ještě neodstoupil...

Šéf českého cyklistického svazu Marián Štetina ještě asi nepochopil, do jaké závažné situace se dostal, ale nejen sám, svaz, Martinu Sáblíkovou, ale celou českou cyklistiku před domácími fanoušky a i před celým sportovním světem.  

Když jsem si přečetl poslední rozhovor se šéfem českého cyklistického svazu Mariánem Štetinou o případu Martiny Sáblíkové a její zmařené účasti na právě probíhajících Olympijských hrách v Riu. Pochopil jsem, proč se tak stalo. 

Už jen samotný rozhovor potvrdil, že šéf českého cyklistického svazu by měl raději mlčet a ne se mediálně prezentovat. Protože takový alibismus, že za to on sám, ale i nikdo ze svazu nemůže, vždyť kvalifikační kritéria Mezinárodní cyklistické unie (UCI) svaz přeložil, ale za vše mohou novináři, kteří psali, že Martina na olympiádu pojede! Na dotaz novináře, proč to svaz nevyvrátil, pokud to novináři napsali špatně nedokázal odpovědět. Tehdy to ještě v poklidu mohlo jít. Navíc by stoupl v ceně jako kvalifikovaný předseda svazu a ne jako nyní, neschopná a na všechny strany alibisticky se bránící neschopná osoba.   

Hlavně si ještě pozvat právníka, udělat mediální šum a hurá do Ria, kam stejně jako tak Štětina směřoval. Navíc skoro donutit Martinu Sáblíkovou i s trenérem Novákem odjet do Brazílie a mimo olympijskou vesnicky přihlížet jako cvičená opička, jak se u arbitráže bude její, dopředu jasný případ, vyvíjet. Martina je skvělá závodnice a skvělý soudný člověk, takže pochybuji, že do Ria chtěla odcestovat sama od sebe. 

Z uvedeného rozhovoru jsem se dozvěděl, že prakticky za to nikdo nemůže, předseda svazu si nic nepamatuje, ale už začnou konat a hledat viníky! V rozhovoru nehraje více věcí, nejen markantní poznání, když na jednu stranu říká, že za to nikdo nemůže a pak že je viníků více. Asi to bude, tak jak je většinou obvyklé, pravda někde mezi. Ale co mi vychází úplně jednoznačně, je skutečnost, že tento alibistický a neschopný šéf českého cyklistického svazu by měl přiletět do republiky už bez funkce. Snad se to podaří a nebude ztěžovat českým reprezentantům jejich život a v mezinárodním kontextu ukazovat Čechy jako neschopné lidi, navíc obviňující okolo sebe bezdůvodně všechny... 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Oupic | čtvrtek 11.8.2016 9:42 | karma článku: 40,44 | přečteno: 3435x