Nudí vás manželství? Od podzimu je tu nová reality show

V minulém týdnu televize Prima uvedla další ze svých reality show, a sice fotbalový zápas ČR-Turecko. Nyní už připravuje na podzimní čas další, o mnoho drsnější. A český divák se má na co těšit - v zahraničí po ní krachují manželství, děti se hádají s rodiči, prostě na prvním místě jsou emoce... 

zdroj: www.motherjones.com

Vyvolení opustili vilu, dokonce už dvakrát, a televize Prima opět přemýšlí, jak zvýšit svoji sledovanost. Proto připravuje další, zatím vůbec nejdrsnější reality show – Chvíle pravdy (v originálu The Moment of Truth). Tato soutěž opět pochází z Ameriky a má jednoduchá pravidla, které vyhovují většině populace - žádné vědomosti, jen je důležité pravdivě odpovídat na položené otázky z vašeho života. Jako porotce není připraven nikdo jiný než detektor lži. Když soutěžící bude mluvit pravdu, tak vyhraje milióny, pokud jej však přístroj usvědčí z jediné lži, pak soutěžící nejen že nezíská žádné peníze, ale může toho ztratit daleko více – partnerský vztah, nenávratné problémy s dětmi či rodiči, případně problémy v zaměstnání.

Už z americké verze pořadu vzešlo mnoho rozvodů. Také děti a spolupracovníci soutěžících zjistili jaké má otec nebo kolega perverzní záliby. Stejně jako v Americe i u nás nic nezůstane utajeno v soukromí. Pro toho, kdo prohraje, tedy jednou zalže o svém soukromí, je připraven nenasytný bulvár, který jej bude probírat hodně dlouho. Nevěříte, že by to bylo možné? Věřte, neboť před vysíláním prvních Vyvolených také nikdo netušil, že si o nich budou každý den povídat či si na ně hrát děti ze základních škol.   

Jak je vidět, na českém televizním trhu opět přituhuje a magické slovo SLEDOVANOST nabývá stále větší a větší váhu při nákupu pořadů. Naštěstí ještě nejsme připravení na zahraniční úspěšné reality show, ve kterých se hraje o transplantaci orgánů či o ještě nenarozené dítě. 

Zdá se, že jsme už různými reality show přesycení. Vzpomeňme na druhé pokračování Vyvolených, sledovanost šla dolů, což viděla i televize, která si pak vybrala další, ještě neokoukanou podobu tohoto televizního formátu. Kdo se účastní takovýchto soutěží? Většinou exhibicionisté, lidé, kteří se nudí a chtějí totálně změnit svůj život a také ti, kteří se chtějí mediálně zviditelnit (například proto, aby mohli s úspěchem prodávat svůj literární paskvil, ale s mediálně známým jménem a tváří).  Nedokáži si představit, že by se takovéto soutěže zúčastnil normální člověk - který by si například ve vile četl, byl nekonfliktní typ a dokonce by neřekl za celou dobu jediné sprosté slovo, případně by způsobně zdravil. To by žádná televize nesnesla, protože by pořad pak připomínal skutečnou realitu, a to není třeba! Proto existuje casting, ve kterém si pracovníci televize vyberou právě ten typ postavy, který potřebují na plánované akce - hádky, rozbroje, případně nějaké milostné vzplanutí.  

Teď ale přijde jiný typ reality show. Samozřejmě zase o něco drsnější, aby upoutal pozornost. Lidé budou pod dohledem detektoru lži odpovídat na intimní otázky jejich života - jestli mají milence, zda manžela milují doopravdy, a podobně. Kdo vydrží, získá dost peněz, kdo ne, bude mít problémy nejen v rodině, ale především to o něm zjistí celý národ. Vzhledem k tomu, že existuje internet, bude mediálně známý napořád. Stačí tedy na podzim usednout v prime timu k televizní obrazovce a sledovat první odvážlivce, kterým se v minutě může změnit celý jejich život.

Ukázky naleznete například na adrese:

http://www.youtube.com/results?search_query=The+Moment+of+Truth&search_type=&aq=-1&oq=

Autor: Miroslav Oupic | čtvrtek 19.6.2008 8:55 | karma článku: 18,68 | přečteno: 6640x