Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Je to populistická volovina, naštěstí mě již nepostihne. 1. To, že se narodí dítě není totéž jako, že se narodí plátce daní. V prvním momentu se narodí "vyžírka", která až po čase, t.j. v dospělosti, začne zplácet svůj dluh společnosti, pokud vůbec kdy začne.A to nejen proto, že z něj vyroste nepřizpůsobvý jedinec, ale může se také vystěhovat do ciziny a platit daně tam.

2. Rodičové jsou již stejně zvýhodněni, protože ač mají děti, které využívají různých sociálních výhod neplatí vyšší sociální odvody než bezdětní, také platí stejné zdravotní pojištění, ač i jejich děti péči využívají. Již vůbec nemluvě o dětech s postžením, starostlivost o které by si rodiče bez společenské solidarity nemohli vůbec dovolit. O daňovém zvýhodnění nebudu mluvit.

3. Penzijní systém je nastaven tak, že výše penze závisí od odvedených penízků ( teď pomineme různé valorizační koeficienty). Když budou rodiče míň odvádět, budou mít nižší důchod. Fakt je, že se o ně pak zřejmě ty vychované děti mají postarat. Asi.

Takže je to blbost, která se tady cyklicky objevuje jak kometa a stejným způsobem i končí. V temnotě dalekého vesmíru.Jojo.

1 0
možnosti
PC

Myslím si, že takový zákon měl být už dávno. Je naprosrto spravedlivý. Vy vycházíte z mylné představy, že každý si spoří na svůj důchod. Je to ale obráceně. Děti platí důchod nám a my ho platili našim rodičům. Pokud někdo nemá děti z jakéhokoliv důvodu, není nikdo, kdo by bezdětným platil jejhich pozdější důchod. Proto by měli platit víc, aby nejen přispěli na důchod rodičů, ale něco naspořili i sobě.

1 0
možnosti
Foto

Nooo, zase kdyby se třeba sleva na soc pojištění nebo spíš část důchodu vázala nějak na daně placené dětmi, tak by to za úvahu stálo. Jenže tím by se systém dále komplikoval a to není moc dobrá cesta.

0 0
možnosti
MP

To by byl takzvaný pravicový veletoč doleva. Odpovědnost v rámci rodiny by organizoval stát. Můj názor : ať je státní důchod dál počítán současným algoritmem a děti ať pomáhají rodičům péčí či finančně bez státních intervencí.

A kdo z nějakých důvodů děti nemá, má více disponibilních peněz, jak se na stáří zabezpečit.

0 0
možnosti
Foto

Když žena, která chce mít děti a ze zdravotních důvodů děti nemůže mít, tak od státu nebere mateřskou, přídavky na děti na jiné děti ze svého platu přispívá a stát na té ženě vlastně šetří, takže dnes bude za to potrestána. To je fakt dobré.

5 3
možnosti
JG

R^To je přesně to, co spousta lidí nechce vidět

3 1
možnosti
PZ

za odporně demagogickým nadpisem, následuje stejně laděný miniblog Rv

3 0
možnosti
MS

Jedna věc je jistá - to, co rodiny s dětmi investují do výchovy a vzdělání dětí, mohou bezdětné rodiny investovat do zajištěného stáří. Navíc to zvýhodnění na odvodu sociálního pojištění není zase až tak opulentní, aby z toho bylo nutno dělat nějakou vědu. :-P

6 0
možnosti
JG

Znám rodinu, která má osm dětí z toho sedm je umístěno v několika dětských domovech. Poslední jim bylo odebráno nedavno ve velmi vážně zanedbaném zdravotním stavu.;-(

2 0
možnosti
MP

Ono je to vidět už dnes. Moje bezdětné kamarádky měly krásné dovolené, pěkně se šatily, chodily bez přerušení do práce (ani žádný zkrácený úvazek), takže mají trochu větší důchod. Moji synové jsou sice mladí, mají děti, špatně si nežijí, ale musí hodně počítat a obracet každou korunu. Tak jim pomáháme i z našich vedlejších příjmů a důchodů (ovšem jen na rozumné věci, jako rekonstrukce domku, větší rodinné auto apod), protože jsme rádi, že ty děti mají. Jestli pro dnešní 35níky už důchody skoro nebudou, tak ti, co vychovali pár dětí, nebudou mít tolik nahospodařeno. To se pak nedivím, že ti bezdětní budou souhlasit s "dovozem" populace, protože jim už na dalším osudu našeho etnika stejně záležet nebude. Takže po nich potopa, hurá na dovču do Karibiku.

5 0
možnosti
Foto

Když je to taková fantastická výhoda, proč jste si pořizovala děti ? Mohla jste si prožít krásný bezstarostný život a jistě s láskou byjste živila ze svého platu sousedce 4 děti, aby si mohla pořídit páté a žít hezký život s přídavků na děti.

1 0
možnosti
MK

Rv Na jedné straně je jistě platné, že je svobodné rozhodnutí každého, zda chce mít děti. Na druhé straně ten bezdětný při stejných příjmech chce mít stejný důchod jako ten od dvou, třech dětí. Už toto nesedí a druhá podstatná věc, kdo jim na ten důchod bude vydělávat, když budou chybět potomci.

6 0
možnosti
JS

bezdětný se naopak zařídí tak,aby byl v důchodu soběstačný, nehledě na to,že žádné důchodu už nebudou..

2 0
možnosti
MD

Dobry clanek. Tech, i predvolebnich, 'socanskych' experimentu je cim dale tim vice.

2 2
možnosti