Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kočka

25. 8. 2009 12:13
Ano,

máte pravdu,v tomto státě ať platí každý kdo se odlišuje - nemáš děti,plať  máš vysokou výplatu, plať    ať to naše tupé stádo má co chtělo!!!

0 0
možnosti
B

brnl

25. 8. 2009 13:11
Re: Ano,

Tož vcelku nechápu jak někdo s takovýmhle myšlením a takovýmito rozumovými schopnostmi, může mít vysokou výplatu?8-o, to snad snad jedině že někde rozkrádá mzdové fondy ve státní správě kam ho posadili nějací kamarádi.

Já myslím že to jsou normální tržní principy, kdo holt od toho státu chce víc než nějaký bezdovovec, který nepotřebuje prakticky nic ten holt si na tohle musí nějak připlatit, stejně tak ten bezdětný, pokud chce jednou inkasovat důchod od potomků které zplodil, vychoval a profinacoval někdo jiný tak je logické že by těm rodinám dneska na ty potomky měl i drobně přispět.

0 0
možnosti
JN

5alfa

23. 8. 2009 14:08
2 SIDLSD

Bereš to příliš demagogicky. Pokud výchova jednoho dítěte stojí rodiče (a tím i společnost) 1-2 mega, pak bezdětní mají dvě možnosti.

a) Podílet se společně se společností a rodiči, na financování téhle výchovy dalších daňových poplatníků. Pokud přeberou jistou finanční zátěž v daních a podporách, pak není třeba na důchodech nic měnit a důchody mohou jet dál jako dnes.

b) Nechají finanční břemeno na rodičích a společnosti. Žádné speciální daně ani podpora rodin s dětmi - které jsou sociálně perspektivní platit v budoucnu daně a odvody. Pak je ale třeba, pokud v průměru tři daňoví poplatnícu živí dva penzisty, aby si na svou penzi našetřili 2-3 mega. Tím si investicí rodičů do svých dětí nahradí svou investicí na vlastní penzi. Obě skupiny jinak, ale zhruba stejně.

Pochopitelně to neznamená, že by bezdětní neměli žádnou penzi. Životní minimum by měl mít každý a podle zásluh taky to, kdo kolik sypal do systému (i když to spotřebovali stejně jeho rodiče). 

0 0
možnosti
ZK

SID09

23. 8. 2009 14:13
Re: 2 SIDLSD

A co tak pouze oprášit daňový systém ( daň ze mzdy ), který bez problémů fungoval už za komunistů. Konec konců například v německu to bez problémů funguje dodnes.!!!!!!;-)

0 0
možnosti
K

kion1111

23. 8. 2009 9:22
Podle mne to je dobrá myšlenka

antikarma:-/Rv

0 0
možnosti
B

brnl

23. 8. 2009 8:08
Úsměvné když dneska

se zvrací na komunisty že se za nich kradlo a znárodňovalo a dneska se postupuje ještě daleko hůř.

Za bolševiků se převážně společně investovalo do dětí, bylo dotováno všemi všechno co souviselo s výchovou dětí, tedy bydlení, potraviny, oblečení, rekreace, zájmová činnost atd. a potom se odvody těchle potomků na důchodce spravedlivě přerozdělili mezi všechny.

A jaký je nemravný stav dnes, ty odvody na důchodovou daň jak se tomu správně tehdá říkalo se pro zmatení veřejnosti přejmenovali na nějaké "pojištění" aby běžný hlupec měl dojem že si tímhle "spoří" na důchod, většina těch nákladů na výchovu dětí se hodila na rodiče ale to znárodňování a přerozdělování těch výnosů z té investice do potomků to se podivně bolševicky nejen nechalo ale ještě se udělali takové úpravy aby ti bezdětní z toho měli daleko víc než ti investoři.

0 0
možnosti
B

brnl

23. 8. 2009 7:52
Bohužel autor se velmi mýlí

a ty návrhy lidovců naprosto demagogicky obrací naruby, tady nejde o žádné trestání někoho za neplodnost atd. ale o to aby se částečně narovnal tenhle systém kdy bezdětní jsou černými pasažéry tohohle společného důchodového systému, do kterého velmi málo dávavají a velmi mnoho z něj berou na úkor těch rodičů dětí. Nevím co je na tom nespravedlivého aby ti bezdětní se stejně jako rodiče dětí zřekli části svého dnešního konzumu ve prospěch investice do dětí, tedy do naší budoucnosti. Dělat tady bilionové důchodové a zdravotní dluhy jako se to děje dnes s tím že nikdo neví kdo a kdy tohle zaplatí to je opravdu velmi nemravné.

Lidovci jsou bohužel jediní co navrhují nějaké takovéto prorodinné a důchodové reformy aby se zabránilo tomu evidentnímu finančnímu kolapsu a zániku který nás čeká, pokud tenhle nemravný systém parazitování jedněch na druhých bude pokračovat.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

22. 8. 2009 22:06
Lidovci to vzali za špatný konec

Správné řešení je snížit dávky a zvýšit daňové odpisy tak, aby se děti nevyplatily nepracujícím vrstvám obyvatelstva a vyplatily lidem s vyššími příjmy. Protože to, že někdo zplodí dítě, ještě neznamená, že se z tohoto dítěte nestane další celoživotní pobírač dávek. Takové početné rodiny jsou ta pravá katastrofa pro státní rozpočet a stát by tento problém měl řešit v první řadě. Zvyšovat daňové zatížení, to je jediné, co by rudému Cyrilovi šlo, dál nevidí.

 

A mimochodem, děti jsou sice z hlediska rodinného rozpočtu zátěž, ale také mají svoje výhody, dávají životu smysl a, pokud jsou dobře vychované, pomohou rodičům v nouzi, pokud se do ní dostanou. Bezdětným hrozí, že zůstanou sami na ulici, když to vezmu do extrému a dnešní dvacátníci a třicátníci se slušného důchodu asi sotva dožijí.

0 0
možnosti
JN

5alfa

22. 8. 2009 22:44
Re: Lidovci to vzali za špatný konec

Já bych ještě přidal, že jistá část důchodů by mohla být generovaná vlastními dětmi. Odhadem 1/3 třeba tím, že 30-40% jejich důchodových odvodů patří výhradně rodičům. Bezdětní by tento pilíř neměli, pokud ale připustíme, že výchova dítěte 0-18 stojí přes milión, mohou mít ten "přes milion" našetřeno pro sebe. 

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

22. 8. 2009 21:14
Souhlas - karma

Nemám co dodat. Je to tak. Je zajímavé sledovat, kam až, po zbavení se Kalouska, může KDU-ČSL  zajít.  Že už jsou směrem do leva za soc. dem., je zřejmé.  Že se ale vydají až za hranice možného u nás, tedy za hranice KSČ, to jsem nečekal.

Kalousek měl pravdu a začínám mu rozumět. Na KDU - ČSL je po smrti J. Luxe velmi smutný pohled. Skoro by mi nevadilo, kdyby z toho politického výhledu už zmizeli do ztracena.

0 0
možnosti
ACT

a co třeba

22. 8. 2009 19:54
Živořící rodiny s dětmi, blahobyt 4%....

Děti se postarají o náš důchod. Nemáte? Nedostanete. Co je na tom k nepochopení ? Nebo chcete rodinám s dětmi ještě ubrat, aby pochcípali ? Budu radši, když pochcípají čtyřprocentní, ti totiž nepřináší společnosti žádnou budoucnost . A rozdělení mohou a nemohou mít je detail snadno vyřešitelný.

0 0
možnosti
B

brnl

22. 8. 2009 18:20
Pokud se bezdětní nechtějí

přiměřeně podílet na investici do dnešních dětí tak by se zároveň měli zříci budoucích důchodů a lékařské péče ve stáři.

Ty budoucí odvody těch potomků na důchodové "pojištění" a 70% odvodů na zdravotní "pojištění" ty by se potom neměli znárodňovat přerozdělovat jako dnes ale měli by je dostávat ti rodiče co do těch dětí investovali.

Ti co neinvestovali tak maximálně tak podíl 1/3 z té společné části investice do dětí která tady ještě zůstala (školství, zdravotnictví, mateřské dovolené atd), což ta 1/3 by těmhle parazitům stačila maximálně na chudobinec a lékařskou péči v lazaretu.

0 0
možnosti
O

oslik

22. 8. 2009 18:46
Re: Pokud se bezdětní nechtějí

Jenže ti bezdětní se podílejí už teď. Protože ti s dětmi mají daňové úlevy a případně i přídavky na děti.

0 0
možnosti
B

brnl

22. 8. 2009 18:14
Velmi hloupý článek řekl bych

autor by evidentně neměl psát o něčem čemu vůbec nerozumí a měl by si uvědomit že pokud jsou tady společné důchody tak by měla být i převážně společná ta investice do dětí.

Odjakživa každá generace musela platit 2x, tedy si jednak musela splnit své důchodové závazky k předešlé generaci která je zplodila a vychovala (což jsou dneska odvody na to důchodové “pojištění”) a potom každá generace musela nacpat stejné peníze, čas a energii i do generace další aby zase někdo měl tyhle závazky k důchodcům následujícím.

Pokud tedy dneska se bezdětní odmítají přiměřeně podílet na investici do další generace tak to opravdu nechápu co je opravňuje se potom domnívat že tahle další generace, by měla nějakou pivinnost jim financovat důchody a lékařskou péči. Tohle co je tady dneska je zcela nemrávný komunismus a vykrádání rodin, kdy ty rodiny investují, potom se výnosy z téhle investice znárodňují (odvody na důchodové “pojištění”) a přerozdělují mezi ta kvanta bezdětných parazitů.

0 0
možnosti
S

SIDLSD

22. 8. 2009 20:10
Re: Velmi hloupý článek řekl bych

Asi vám uniká, že ten bezdětný platil celý pracovní život na jeho současné důchodce.

0 0
možnosti