Nejlepší fotbalový trenér pro reprezentaci v krizi? Znám ho!

Včera byl odvolán, nejen po výsledcích v posledních dvou nepovedených kvalifikačních zápasech, trenér české fotbalové reprezentace Petr Rada. Nyní se hledá jeho nástupce. Jaký by měl být?

Jo! Je to tam!ctk

V současné době nepohody týmu, ztráty týmového ducha a neobětování se pro tým je třeba najít trenéra, který je motivátor. Umí hráče vyburcovat, dokáže, aby všichni táhli za jeden provaz a hlavně dali do zápasu všechno. Každou minutu musí být znát, že hráč bojuje za svoji zemi, což už dlouho u mužstva nebylo. Myslím si, že to dokáže v tuto chvíli jen jeden člověk, který má u hráčů respekt a před kterým si žádný hráč nedovolí polevit a něco ošidit. Je to sice bouřlivák, ale v tom pravém smyslu slova. A na současný triskní stav reprezentace by velmi platil. Jedná se o Františka „Franze" Straku!

Česká reprezentace potřebuje takovou osobnost, která dokáže hráče strhnout a jít za jediným cílem - za vítězstvím. Vzpomínám na zápasy Sparty, kterou v tu dobu trénoval. I když se prohrálo, hráči hráli nadoraz, nedovolili si vypustit ani jeden osobní souboj, jinak by příště v zápase už nenastoupili. Když hráči dřou do úmoru, fanoušci to dokáží ocenit, i když by se nevyhrálo.


Tak jako je v českém hokeji Vladimír Růžička, tak by v českém fotbale mohl pomoci právě Straka. Ví, že motivace, tvrdá práce a mentální příprava je pro utkání to nejdůležitější. A to je právě to, co reprezentace v tuto chvíli potřebuje! Nový vítr do stojatých vod! A že by Straka takový nový vítr, lépe řečeno uragán, byl, je zřejmé.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Oupic | čtvrtek 9.4.2009 7:15 | karma článku: 15,51 | přečteno: 3410x