Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

chiantis

4. 11. 2009 19:16
dívka jménem Praha

viděla jsem pořad s panem Horáčkem, který vyprávěl, že byl v Africe a za jeho skutky se mu domorodci chtěli odměnit. A pan Horáček říkal, že má jen jedno přání, bude-li to holčička, aby  jí dali jméno Praha :-). .............................jen mě tak napadá, jestli někteří, co tady píšou komentáře, vůbec pochopí...........i tak se totiž jména dávají a čest a chvála těm, kteří takto činí!!!!

 

0 0
možnosti

littlemisssunshine

5. 11. 2009 22:23
Re: dívka jménem Praha

V Jizni/Severni Americe se po valce pouzivalo jmeno Lidice jako divci jmeno jako pamatka na boj s fasizmem.:-)

0 0
možnosti

chiantis

4. 11. 2009 19:04
Nesouhlasím s názorem pisatele

V naší společnosti se pořád něco ve všem hledá.Rodiče si vybrali jména, stejně tak si můžou stejná jména vybrat jak osoby veřejnosti známé či neznámé, v žádném případě to není výsada politiků.Rodiče dali jména, jaká se jim líbí a děti se na ně zlobit nebudou, třeba budou mít pak i jiná přijmení, ke kterým se jejich jména budou lépe hodit po většinu jejich života, vždyť i kdejaká Mařenka má zase příjmení, které není české. A  tak to je, každému co se líbí, mně se líbí všechna jména - jak Nicolas, tak Margarita, tak Naomi. 

Jsou ovšem i lidé a těch je většina, co dají na názor druhých, a tak , i kdyby se jim cizí jména líbila, tak se obávají, co by tomu řekli  sousedi, co by tomu řekli příbuzní, lidé v práci...?  Prostě  jsou v řadě, nechtějí vyčnívat, rádi splynou s většinou.

Kdo má svoji hlavu, kdo si věří, kdo má sebevědomí, ten se nekouká na to, co by tomu kdo řekl, protože mínění lidí - a hlavně v případě, jaký pistatel uvedl, je jim fuk. Oni také druhým do jména nekecají.

0 0
možnosti

Wendolene

4. 11. 2009 18:40
V cizine davaji exoticka jmena a vymyslena jmena

detem hlavne socky a podivini. Vzdy je poznat dite z gheta ci bileho odpadu ( jak se nekdy sockam rika), ci dite nejakych prehnane intelektualnich lidi ( takovi ti ujeti intelektualove).

Jmeno provazi dite cely zivot a nekdy ho opravdu hendikepuje. Rodice, prosim, mejte rozum.:-)

0 0
možnosti

kytt

4. 11. 2009 19:26
Re: V cizine davaji exoticka jmena a vymyslena jmena

oprava: ani jmeno nemusi dite provazet cely zivot - ale modelove situace, kdy se tak deje, byste asi nerozdychala...

0 0
možnosti

Wendolene

4. 11. 2009 18:39
Hezky jste to napsal

Obycejni lide, kteri nemaji rozum a cit, davaji jmena detem z telenovel a romanu, deti jsou pak tercem sikany.

Politici a radoby "celebrity" zase chteji byt zajimavi a svetovi aspon v necem. Ovsem vzdy to ukazuje na nedostatek rozumu a komplexy.

Holcicky sice maji nadeji, ze se vdaji, ale co chlapecci? Jean-Claude Kabatek ci Andelin Novacek ?

Dalsi kapitola jsou Cesky, ktere si nechavaji svoje rodne prijmeni a pripoji manzelovo, jenze manzelovo nesklonuji. Katerina Konvalinka Prusova ci Katerina Bouda Kasparova, to je opravdu zabavne.

Cizi jmena jsou hezka, ale vseho s mirou. Jak k tomu bude sedet prijmeni?

0 0
možnosti

kytt

4. 11. 2009 19:11
Re: Hezky jste to napsal

Wendolene, s vasim dovolenim bych vas poprosila o nezjednodusovani celeho problemu. Ono me totiz muzou decka sikanovat, at se jmenuju jakkoliv. No a ty predsudky, ktere tu zminujete... to snad ani nema cenu resit... komplexy rodicu, nedostatek rozumu a citu, cejch pro dite, aby chudak dite cekalo, az si to jmeno bude moct zmenit, protoze jinak se sebou asi nevydrzi (resp. se svym okolim)... To asi abych se zastrelila, az zjistim, ze se nekomu nepozdava shoda jmena a prijmeni meho potomka, nebo co jako?

0 0
možnosti

Pavel Skeptik

4. 11. 2009 14:13
Ale,

nyní by mně zajímalo, co dělali soudružky z matriky? Zkuste takové jméno použít v okresním městě, a máte doma sociálku dalších 5 let ;-D

0 0
možnosti

kytt

4. 11. 2009 16:07
Re: Ale,

soudružky dělalY, když už...

0 0
možnosti

plavuň

4. 11. 2009 14:06
Ještě o něco víc mě baví

Charlotta Ella a Sofie Nella Gottovy, Bruno Fidelius a Stella Ginger Janáčkovi ( mamka je Aňa Geislerová) a Jan Etien a Mia Rosa Kadlecovi ( od Ester Geislerové).

0 0
možnosti

hanick

4. 11. 2009 20:31
Re: Ještě o něco víc mě baví

právě jsem marně vzpomínal, jak si nechali pojmenovat. Toto je snobství a vyvyšování se nad ostaní společnost. Extra jména, extra bydlení, extra auto, extra dovolená, doma pozlacené kliky a puma chovaná v zahradě. Myslím si, že když krize bude spravedlivá, dojde i na ně....Ale spíše si myslím, že taková spravedlnost na světě není.

0 0
možnosti

Martin 5

4. 11. 2009 13:03
Margarita

Myslím si a nejen já, že Margaritu si dávala novomanželka, než na ní P. vlezl a dělal na tom, tak už jí to zůstalo. Druhé se bude jmenovat Velkýrum nebo Pětpiv:-)

0 0
možnosti

Wendolene

4. 11. 2009 18:25
Re: Margarita

;-D

0 0
možnosti

bullterrier.proti.eu

4. 11. 2009 11:14
Ještě bych k tomu zařadil

Mercedes Lakatošovou a Esmeraldu Čonkovou a je to komplet ;-D. Ano, svědčí to o inteligenci rodičů, ale když si představíte, co třeba může vypadnout s Bursíka a Káči JauJau, je jméno Naomi ještě to nejmenší ;-D. Třeba jsou rádi, že neštěká ;-)

0 0
možnosti

Bobrufka

4. 11. 2009 10:52
Naši politici by se měli držet

tradičních českých jmen, jsou to přece čeští politici! Z tohoto je vidět, jací vlastenci doopravdy jsou :-/ . Autorovi karma!

0 0
možnosti

kytt

4. 11. 2009 11:10
Re: Naši politici by se měli držet

jj, přesně tak, kdo neskáče, není Čech. :-D

Přečtěte si Havlíčka a dejte pokoj s vlastenectvím...

0 0
možnosti

Glock každopádně bez -e

4. 11. 2009 10:40
Doporučuji diskusi pod články v revue, které se tohoto témat

...u týkají. V jiných zemích dávají dětem "exotická" jména především nicky (nikoliv přezdívka, ale "nicka") z ghet. Takže tím dětem vlastně dělají medvědí službu - poznamenají je hned při narození.

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Scenárista, dramatik, spisovatel a textař, autorské stránky: www.oupic.com