Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Peki

25. 8. 2008 9:47
Vezeni je trest,

a proto reci, ze prace veznu vyjde v dusledku danove poplatniky na vic nez, kdyby vezni nepracovali vubec, neberu. Jsou tam za trest a i kdyby meli tahat kameny z jednoho rohu dvora do druheho a pak zase zpatky, tak to bude mit vetsi prinos nez sezeni na kavalci. Vezni musi opoustet veznici s pocitem, ze se tam uz nechteji nikdy vratit a ne, ze tam maji nove kamose a prima novou partu.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

25. 8. 2008 8:45
Chtělo by to hlavně

zvýšit tresty pro mladistvé(věk od 15 do 17 let),ti jsou dnes téměř beztrestní.mladiství pachatel může být odsouzen na 5 let,pouze v případě trestného činu,za který hrozí dospělému trest vyjímečný(tj.od 15 do 25 let,či doživotí)lze uložit trest max 10 let.Tak se stává,že je mladiství odsouzen i 4 x jako ml.což v něm vyvolává pocit beztrestnosti.Jak by se vám líbilo kdyby dospělého vraha odsoudili na 18 měsíců do věznice s dohledem(to je věznice kam obvykle chodí pachatelé dopravních nehod,volný pohyb vyjma noci),u ml.pachatele,ale možné.Jakou asi úctu k zákonu to u něj vyvolá.Byl i případ kdy ml.pachatelé zabili spoluvězně,další se pokusili zabít příslušníka. ml.nájemní vrazi dostali jen 8 let.Zatímco dospělí tráví trest na cele a mimo ní vždy s doprovodem příslušníka,mladiství jsou ubytováni jako na internátu s volným pohybem po budově a to se týká i vrahů.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

25. 8. 2008 8:51
Re: Chtělo by to hlavně

Je pravda mohou se ve věznici vyučit(věznice Všehrdy).Vybavení posilovny či jejich kulturní místnosti či kuchyně by jim mnohdy záviděla nejedna domácnost či nemocnice.O stravě pro ně si může dost lidí nechat jenom zdát.Tento přístup je určitě neodradí od páchání trestné činnosti.Vyrůstají z nich adepti na další odsouzení,ale již jako dospělí.V areálu věznice Všehrdy mají tenisový kurt a vlétě se chodí koupat mimo věznici.Tak hle si představujete věznici pro vrahy,zloděje,lupiče.U mladistvých delikventů to takové je.Mi všichni si rozmazlujeme svého vězně.

0 0
možnosti
E

editi

25. 8. 2008 8:34
Ještě se vracím.

I ve vězení má být zachována lidská důstojnost a ctěna lidská práva, a jenom dovětek. Chybí mě zde statistika, kolik vězňů se tímto způsobem napravilo.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
DN

DEINONYCHUS

25. 8. 2008 8:40
Re: Ještě se vracím.

Co vím, tak počet vězňů, u kterých by recidiva probíhala v této věznici klesá. Jdou páchat trestnou činnost jinam. Byl o tom nějaký pořad a právě si i pochvalovali, že v oblasti klesla kriminalita. Sice nevím, co na to říkají v okolí, kam se tito výlupci přestěhovali, ale šerif svou povinnost splnil. Zločinec svou důstojnost ztratil svým zločinem. Proč by se na něj měly brát nějaké ohledy?

0 0
možnosti

lubossula

25. 8. 2008 8:06
nevim

jestli by takove reseni nekam vedlo. Psychologove prokazali, ze ani trest smrti neni pri konani trestneho cinu,  pro pachatele dostatecne "motivujici", aby ho nevykonal.  Zadny pachatel  totiz  nepocita s  tim, ze by mohl byt  odhalen. Tudiz vyvozuji, ze ani takovy rezim ve  vezeni  by  zlocinnost  nezastavil.  A pokud volate smerem k politikum CR, ktery jsou  nekolik let podelani z toho, konecne udelat poradnou  duchodovou  reformu a  ze vseho nejvice mysli na  to,  aby  volice  co nejmene popudili, nevolejte.

0 0
možnosti
MS

Awathorn

25. 8. 2008 8:17
Re: nevim

Do jisté míry máte pravdu v tom že výše trestu není pro pachatele tím podle čeho se rozhodují jestli mají trestný čin spáchat či nikoliv.Na druhou stranu si myslím že zrušení posilovny,nepodávání kafe atd. jsou 100% obhajitelné.Všichni se smějeme scéně z filmu Horem Pádem kdy policajt nese Pavlu Liškovi do cely čaj se slovy "na citron ať zapomenou,vocaď pocaď" ale ono to ve skutečnosti moc vtipné není.Vezeň je někdo kdo se provinil na společnosti a tím se z ní dobrovolně vyřadil,tak by k němu mělo být přistupováno a on by to měl po celou dobu svého pobytu ve vazbě pociťovat.

0 0
možnosti
E

editi

25. 8. 2008 8:06
Jak se zdá,

nejvíc se ti asi na tomto systému věznění líbí ty růžové kalhotky. Nedivím se, 4% menšina si na nich zakládá.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti

lubossula

25. 8. 2008 8:07
Re: Jak se zdá,

:-)

0 0
možnosti
K

KrásaVesmírná

25. 8. 2008 7:41
hmmm

a spocital si nekdo kolik stoji dozor nad vezni mimo areal veznice pri verejne prospesnych pracech a transport k temto pracem a bezpecnostni opatreni pri nem? Na to asi matematika autora nestaci, ale placat hloupe, to mu jde

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Scenárista, dramatik, spisovatel a textař, autorské stránky: www.oupic.com