Jarda táhne Floridu zuby, nezuby!

Jarda Jágr hraje ještě lépe než za mlada, stále umí s pukem neuvěřitelné věci, ale také se pro tým dokáže obětovat. 

Dnes v noci se hrálo další utkání NHL na stadionu BB&T Center  mezi domácími Pantery a otavskými Senátory. Všichni byli zvědaví ,zda se Panterům podaří vítězná série i v tomto utkání a také co předvede největší hvězda domácích s číslem 68 na zádech. 

Už v první třetině se valil útok za útokem na hostujícího brankáře Andersona, diváci se bavili až do chvíle, kdy v domácí přesilovce útočník Senátorů Chiasson trefil hokejkou před brankou Jardu Jágra. Ze začátku to nikdo nepostřehl, ale když se Jarda svalil k zemi, což se u něj nevidí a když se z ledu stále nezvedal a z úst se mu valila krev, na stadionu nastalo hrobové ticho. Nikdo neviděl, co se stalo, domácí a i hostující hráči po sobě koukali, rozhodčí se  mezi sebou bavili, a když Jarda vstal a se zkrvaveným ručníkem usedal za střídačku, zdálo se být vše jasné. Útočník hostů vyšší trest, ne-li do konce utkání a Jarda v zápase dohrál

 

Překvapení však byla obě dvě. Nejen, že Chiasson nedostal vyšší trest, nedostal totiž vůbec žádný. A Jarda po pár minutách v lékařské péči vstal a vrátil se na led! Vždyť přišel jen o čtyři zuby a stav zápasu byl stále bez branek. Vůle po vítězství, bez velkých emocí, které samozřejmě po neodpískaném faulu stadionem vlály - domácí mohli hrát přesilovku 5:3, přivedly Jardu zase na led. Možná jej ještě více nakoply. Vždyť ve druhé třetině byl zase u první branky domácích, měl druhou asistenci po jeho zatažení puku do útočného pásma.  V dalším průběhu zápasu opět ovládal nejen útočné pásmo, ale svojí dlouhou hokejkou a intuicí vypichoval puky i ve vlastní obranné třetině.

Nejlepší věc však předvedl v poslední minutě prodloužení. Uprostřed vlastního obranného pásma si vzal puk, neuvěřitelným zrychlením ve svých 43 letech se dostal  přes hostujícího centra Stonea, a i když mu další útočník Senátorů Prince v obranném pásmu pomáhal, Jarda se řítil k bráně. Bohužel v poslední chvíli mu puk poskočil, ale i tak sklidil bouřlivé ovace. Video zde

Vítězství Panterů v nájezdech bylo už jen taková třešnička na dortu.

Jarda tedy zase jednou ukázal, že i když má člověk klacky pod nohami, v tomto případě hokejku v obličeji, je to jen malé zdržení před jasně daným cílem. Mnoho hráčů, i o generaci mladší, by odešlo do šatny a utkání by bylo bez nich, ale to si Jarda ani na minutu nepřipustil, neboť to by do šatny šel a ne jen za střídačku. Hlavně, že se dokázala krev zastavit, aby mohl zpět na led. Panteři dobře vědí, proč mají Jardu v týmu – nejen pro jeho góly, asistence, držení puku, rozehrávání přesilových her, ale především pro neskutečný přístup ke každému zápasu i tréninku. Když to neošidí Jágr, tak si netroufne ani jeden nováček. Přesně tak to bylo i na Kladně, když Jarda trénoval s Rytíři.

Hned po zápase přidal Jarda na svůj facebookovský profil usměvavou fotku bez zubů a s jeho vlastním humorem v rozhovoru uvedl, že je to vlastně pro něj výhoda, neboť o Vánocích se nepřejí a tudíž ani neztloustne.

 

Tak ať si svůj humor a úsměv zachová co nejdéle a ať se mu daří i v příštím roce překonávat pro všechny ostatní aktivní hráče nedostupné mety a historické statistiky celé NHL .

 

 

 

Autor: Miroslav Oupic | středa 23.12.2015 12:12 | karma článku: 17,85 | přečteno: 458x