Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Hucul

12. 11. 2008 14:45
Predem je mi lito...

.... vsech tech holcicek z upjatych rodin. Nikdy se nedozvedi nic o zivote, protoze se supem podle rozkazu rodicu vdaji a az se dozvedi, ze jsou na svete i hajzlove a alkoholici, nebudou se moci ani rozvest.

0 0
možnosti
L

lesicatko

12. 11. 2008 14:49
Re: Predem je mi lito...

Budú.

0 0
možnosti
L

lesicatko

12. 11. 2008 12:04
načo je to dobré ?

To som nepochopil - ak chcem manželstvo na celý život, tak nepotrebujem k tomu extra papier, jednoducho žijem v tom zväzku celý život.

Načo je potrebné to deklarovať ?

.

A opačne, ak sa vyskytnú okolnosti, ktoré aj v prípade uzavretia takého doživotného manželstva ktokoľvek z dvojice vyhodnotí ako nezlučiteľné s takýmto manželstvom, kto zabráni odchodu z takéhoto zväzku ?

0 0
možnosti
M

milanalois

12. 11. 2008 11:31
Nový druh manželství nikomu neublíží.

Už máme tři druhy manželství: obvyklé zrušitelné manželství osob různého pohlaví, registrace osob stejného pohlaví, faktické soužití dvou osob různého pohlaví (tzv. manželství na psí knížku), což má také právní dopady a důsledky, které nastupují postupně (po jednom měsíci a po třech měsících v oblasti sociálněprávní, po jednom roce a po třech letech v oblasti občanskoprávní a okamžitě - bez časové lhůty v oblasti procesně právní /odmítnutí výpovědi/. No a tak když se k tomu přidá čtvrtý druh "nezrušitelné manželství" (matrimonium strictum), nic strašného se nestane. Zavedení

nezrušitelného manželství jako alternativa obvyklého manželství nikomu

neublíží, protože pro nikoho nebude povinné - jen se zvýší možnosti volby.

Ve starém Římě měli dokonce šest druhů manželství!

0 0
možnosti
JD

pedr64

12. 11. 2008 11:38
Re: Nový druh manželství nikomu neublíží.

možnost volby v době sňatku. Ale lidé se mění, z milujícího partnera se stane tyran a ten druhý s ním bude žít, protože to kdysi podepsal?

0 0
možnosti
M

map

12. 11. 2008 11:21
Ach jo!

8-oA zase pokus o totalitu! Tak vzhůru - podporujme soužití bez papírů a rození dětí svobodným matkám! Je lepší nemanželský život nežli doživotí! Mám pocit, že někteří zákonodárci jsou zralí na psychiatrii nebo z nudy fetují a pak plodí jeden nesmysl za druhým.

0 0
možnosti
KL

Klara L

12. 11. 2008 11:18
Nepochopení

Píšete "několikanásobní vrazi a manželé budou ve stejné situaci". Ale vrah je ve vězení za trest a sám se tam nehrne. "Doživotní" manželství má být možnost lidem, kteří chtějí deklarovat svou vůli strávit spolu celý život. Dřív mělo ten význam každé manželství. Dnes se však již tak zrelativizovalo, že téměř nic neznamená. Lze z něj volně odejít a znovu vstoupit do jiného, nic nevyjadřuje. Ani mezi těmi dvěma navzájem, ani vůči okolnímu světu. Je to škoda. A to, že by existovala ta možnost, rozhodně není pro nikoho ohrožením. Snad jen ohrožením jeho sebeúcty, že té "svojí" hodláte nabídnout jen volný svazek ;-)

Ale nemějte strach, je v Čechách mnoho takových hysteriků, kteří o věcech nepřemýšlí, ale honem křičí, jak je to špatné, takže tento institut se patrně v našem právním řádu neobjeví... :-/

0 0
možnosti
V

vratmesudety

12. 11. 2008 11:24
Re: Nepochopení

asi tak. Bohužel česká tolerance jiných názorů končí u bran supermarketu.

0 0
možnosti
T

twigy

12. 11. 2008 11:15
proč se rozčilujete...

stejně už velké množství párů žije spolu bez uzavření manželství, mají děti a vychovávají je...

0 0
možnosti
V

vratmesudety

12. 11. 2008 11:11
jste asi nepochopil, že by šlo o volbu nikoli povinnost

to, že je někdo druhému nevěrný neznamená, že musíme nevěru akceptovat. Zlodějiny se také dějí a nikdo je nelegalizuje.

Byla to volba pro věřící (římsko a řeckokatolické, pravoslavné), český primitivismus to zabije, to je celkem jasné. Jak to někdo napsal níže u jiného blogera. Všichni stejný trenky, stejný názory, jinak kulka.

Muslimům chcete také zakazovat nošení šátku ve školách ve jménu "jednoty"?

0 0
možnosti