Bohemka je v Ďolíčku a Střížkov je Střížkov!

Fotbalový svaz uložil klubu Bohemians 1905 pokutu 10 000 Kč, protože na svých webových stránkách psal o druhém klubu "Bohemians" jako Střížkovu, kde také skutečně hraje. Kdyby se jednalo o jiné médium (Sport, Mladá Fronta Dnes, Právo, Blesk, nebo jejich webové servery), bylo by to úplně něco jiného, ale takto? Jak to může pokračovat?

www.bohemians1905.cz

Ve všech komentářích v tištěné i slovní podobě se tedy budou vyslovovat celé názvy týmů. Případně lokace podle ulice, nikoliv podle tradičního pojmenování, na které sportovní fanoušek slyší.

Takže podle nového se nebude mluvit o klubu z Ďolíčku, ale klubu z Vršovické ulice. Nepojedeme na Letnou, ale jen na ulici Milady Horákové, místo do Edenu do Vladivostocké ulice a tak dále.

Pokuta za uveřejnění špatného názvu na webových stránkách Bohemians 1905 byla deset tisíc. Kolik by tedy měla být při otištění v celostátním tisku, ve sportovním zpravodajství a nedej bože v přímém přenosu? Už se těším, jak zástupci fotbalového svazu sledují všechny noviny, časopisy, webové stránky, rozhlasové  a televizní zpravodajství a přímé přenosy z fotbalové ligy a dělají si čárky, kolik který novinář nebo sportovní komentártor zaplatí do kasy. A jsem zvědavý, jestli se budou pokuty snižovat, když komentátor řekne nejen ulici, ale také číslo, například: "Vítáme Vás dneska ve Vršovické ulici číslo 31 na utkání Bohemians 1905 Baumit Jablonec z ulice U stadionu 1384/5." Možná se ještě dozvíme, že hráči Baumitu hrají v Jablonci na stadionu s názvem Chance Aréna (to by tomu komentátor dal, kdyby nezmínil dalšího v zástupu stojícího sponzora), ale že se jedná o původní název Střelnice bude už nyní pod pokutou. 

Kam vlastně vybrané pokuty poputují? Nechá si je sám fotbalový svaz nebo je někam přerozdělí? Uvidíme. Jsem také zvědavý, kolik lidí z fotbalového svazu se bude zabývat monitoringem, předepisováním pokut a hlavně jejich vymáháním. Kolik času a především peněz to bude stát, místo aby se tyto nesmyslné náklady vynaložily na rozvoj našeho fotbalu.    

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Oupic | pátek 13.11.2009 16:20 | karma článku: 24,25 | přečteno: 2579x