Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P.G.K.

28. 7. 2008 11:05
neohánějte se právem

Můžete říkat že jsme kulturní barbaři, že jsme nýmandi kteří se bojí schopných lidí ze zahraničí, že jsme si udělali mezinárodní ostudu ... ne se vším souhlasím ale beru to jako váš názor. Ale prívně je vše v pořádku.

Každý, kdo vypisuje nějakou soutež jako výběrové řízení, má právo soutěž zrušit a to dokonce bez udání důvodu. Což se ostatně také často děje.

Důvodem může být cokoliv: peníze, změna priorit, změna zadání, strach z právních postihů v případě že se poražení budou domáhat odškodnění pokud došlo k nějaké chybě ... nebo prostě proto, že ten, který si to platí, není s výsledkem spokojen a prostě to nechce udělat ... to všechno je možné ve všech právním státech a navíc je to i velmi běžné.

0 0
možnosti

antizelenka

30. 7. 2008 10:13
Re: neohánějte se právem

souhlasím s Vámi,

bohužel zapálený aktivista takové drobnosti neregistruje a proto křičí

nejsme právní stát

P.S. pan Kaplický dostane dle práva sjednanou odměnu za návrh( pouze návrh bez plánů budovy a statických výpočtů a materiálů...) cca 4 miliony, při realizaci stavby několikanásobně více a odtud vane vítr

0 0
možnosti

Jan Vrana

24. 7. 2008 19:44
Chyba tisku

Kulturni clovek pise "ministerstvo kultury" a ne "ministerstvo nekultury". Jestli si tim ulevite, tak si to piste jak chcete, ale opravte si profil: misto "spisovatel" piste "politicky aktivista" nebo "anarchista".

0 0
možnosti

tromi

24. 7. 2008 16:36
že žijeme v bezprávním státě se ví už dlouho

:-©

0 0
možnosti

Zoro.Vomáčka

24. 7. 2008 16:34
Sugesce neinformovanosti...

Ke knihovně se nevyjadřuji. Zaujalo mě ale sugestivní stanovisko blogaře a jeho tvrzení o ostudě a hlavně o povinnosti stavět, protože vyhrála.

Počítám, že 90% lidí nemá moc potuchy o problematice právě této soutěže, o povinnostech či nepovinnostech stavět atd...Ale vždy se najdou vůdci nebo tvrditelé, kteří sugerují svoje pravdy a těch 90% neinformovaných se podle míry sugesce či politického naklonění bezhlavě řítí za svým guru..V případě knihovny úsměvné ale v minulosti politicky až tragické... Jenže - neinformovaní sugestivní guru i pisálci byli, jsou a budou...

0 0
možnosti

Janhura

24. 7. 2008 16:03
Ano, i já jsem rád

že chrchel v Praze neuvidím. S vědomím, že místo stavby pomníku jednoho staříka za ty peníze třeba kompletně opraví a moderně vybaví 30 nemocnic.   R^R^R^R^

0 0
možnosti

modern725

24. 7. 2008 16:16
Re: Ano, i já jsem rád

ty jsi ale naivka ...

0 0
možnosti

NERATHRATHA

24. 7. 2008 15:51
Blob nemusím ,

ani náhodou ! A za ty prachy je třeba vybudovat něco jiného , třeba i hospice pro ty naše nejbližší , o které už nelze pečovat  v kruhu rodiny ! A důvodů může být mnohem více , než jen ty nejznámější . Knihy dle Kaplického či Ježka budou mít blob a naši nejbližší budou umírat "pod mostem " !;-O

0 0
možnosti

pidla

24. 7. 2008 15:45
Ano, také se mi jeho návrh velmi líbil

a lituji, že ho neuvidím v Praze stát, ale takto jednoduše nikdo z politiků nemyslí.R^R^R^R^

0 0
možnosti

cekon

24. 7. 2008 15:37
Prostě neuspěl

to je vše. Nějaká komise pro hodnocení nabídek je okrajová záležitost. Pokud by stavba byla SKUTEČNĚ zajímavá tak se postaví a Praze, anebo někde jinde.Jednoduché ne?

0 0
možnosti

bytostQ

24. 7. 2008 15:35
Trapný článek

Kaplický nesplnil základní podmínku zadání, že knihy nebudou uloženy pod zemí. Že i tak soutěž vyhrál svědčí o špatném rozhodnutí. Už vidím, jak by chrchel byl vodotěsný stejně jako metro každý rok, kdy tam proteče část Vltavy :-©:-©(Y)

0 0
možnosti

Jan Vrana

24. 7. 2008 15:24
Pohled z druhe strany

Pan autor se odvolava na pravni stat, ale vyberove rizeni, na jehoz vitezstvi se architekt Kaplicky odvolava, bylo naprosto netransparentni a ucelove zmanipulovane. Pan architekt Kaplicky ma mozna vkus v oblasti vytvarneho umeni, jinak pusobil ve sporu spise dojmem naduteho křupana, ktery nenavidi lidi, kteri z nejakeho duvodu na rozdil od nej neemigrovali. Nadava neustale do bolseviku, coz je pro mne projev bolsevismu.  Stejne jako vetsina ostatnich pravdolaskaru si autor blogu nepripousti, ze mohou existovat i pokrokove smyslejici lide, kterym se proste projekt nelibi. To bych ostatne definoval jako princip pravdolaskarstvi: kdo s nami nesouhlasi, je:  cechacek, Svejk, nevzdelanec, prosty clovek atd.atd. Velmi trefne to vystihla senatorka Tatana Fischerova: nemusim pochybovat o pravdivosti cehokoli, staci se podivat, co si mysli moji znami.

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Scenárista, dramatik, spisovatel a textař, autorské stránky: www.oupic.com