Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K1

kytt 1.0

26. 11. 2010 16:02
nesmysl

tohle je hrozný konstrukt, že by to dětem mohlo vadit, že mají dva tatínky nebo maminky. Zaprvé: jak víte, že váš biologický otec je vaším otcem? Jen z toho, že vám to někdo řekl a vy tomu odmala věříte. Takto to chápe dítě. Ale co chudák dítě, které vyrůstá jen s matkou, která si třeba do bytu na čas nastěhuje známou, která nemá kde bydlet? Jde o chápání rodiny a domácnosti, což je každé něco trochu jiného. Dřív byly domácnosti složené z nukleární rodiny + širší rodiny + služebnictva a nikomu, ani dětem to divné nepřišlo. Ovšem se změnou orientace politické moci na jednotlivce místo na domácnosti najednou začalo být důležité, kdo s kým spí. Zaplať pámbu, že stát ještě nedokáže děcku suplovat to, co by mu mohli dát náhradní rodiče jakéhokoliv pohlaví. Kdyby totiž mohl, tak to udělá i u klasických rodin a končíme. Ale dokažte, že homosexuálové nejsou schopni děcko správně socializovat, zatímco všichni heterosexuálové ano.

0 0
možnosti
TKN

ta, která nejsem

26. 11. 2010 19:13
Re: nesmysl

1) I když otec není biologický, jako matčin partner je pro dítě mužským vzorem a spolu s matkou dítě svým chováním učí, jak se k sobě chová normální pár. Dítě má mužský i ženský vzor a naučí se vytvářet si vztahy k mužům a ženám. To se u homosexuálů nenaučí, proto nejsou schopni dítě správně socializovat.

2) Pokud si osamělá matka nastěhuje do bytu známou (nebo otec známého), dítě chápe, že se jedná o vztah přátelský, nikoliv partnerský. Není svědkem mileneckého chování mezi osobami stejného pohlaví. Velice pravděpodobně vidí nebo aspoň slyší rozhovory o tom, že jeho osamělý rodič má, měl nebo by si přál mít vztah s osobou opačného pohlaví.

Nejde o to, co kdo s kým dělá za zavřenými dveřmi, jde o to, že se to projevuje nebo se o tom mluví i před dítětem, které se z toho učí,  je normální.

0 0
možnosti
C

culka

25. 11. 2010 9:06
Znám chlapa

vychovaného dvěma ženami. Je skvělý. A co? Proč by dva zodpovědní a inteligentní lidé, kteří jsou pravděpodobně i slušně zajištění, nemohli vychovávat dítě? Jak k tomu pak přijdou děti, které mají jen uhoněnou matku, která neustále přepočítává aktuální stav disponibilních prostředků, aby ke konci měsíce vyšla? Ale porodila si dítě, tudíž na ně má nezadatelné právo? Nevěřím. Důvěřuju lidem, kteří pochybují o všem včetně sebe. U mnoha rodičů ale pochyby postrádám.

0 0
možnosti
TKN

ta, která nejsem

25. 11. 2010 9:16
Re: Znám chlapa

Všichni známe jednoho člověka, který vyrostl bez otce/matky a nepoznamenalo ho to, jednoho kuřáka, který se ve zdraví dožil sta let, atd. Nicméně děti, které vyrůstají bez jednoho rodiče, obvykle mají následkem absence mužského nebo ženského vzoru problémy s vytvářením si vztahů s lidmi příslušného pohlaví, kluci bez otce s autoritou, a děti, které se doma nenaučily, jak se k sobě chovají lidé v normální rodině, mívají potíže v rodině vlastní. Děti z rozvedených manželství mají mnohem větší pravděpodobnost, že se samy rozvedou. Proč tedy nechat děti adoptovat do situace, kde mají zaděláno na problémy, když na děti vhodné k adopci čekají prověřené normální páry?

0 0
možnosti
IX

IfčaX

25. 11. 2010 0:05
Nějak mi to připadá,

že jste se zhlédl v těch různých imaginárních hrdinkách z Ona.dnes, co pořád požadují radu na nějaké vymyšlené problémy...  Tak nějak mi ten váš popis zní vyfabulovaně. Pokud fakt není, tak se omlouvám, ovšem je-li skutečný, tak není co řešit. Člověk žijící v registrovaném partnerství v současnosti dítě adoptovat stejně nemůže. I kdyby v tomto došlo ke změně, čekací doba na vhodné dítě je hodně dlouhá i pro heterosexuální páry. A celkem se dá předpokládat, že heteropár za jinak srovnatelných podmínek dostane při rozhodování přednost.

Jedna věc je, jesli dítě vychovávané stejnopohlavním párem bude nějak "poškozeno". To si myslím, že ne - současná doba už zná tolik nejrůznějších modelů výchovy dětí od řádného manželství přes svobodné matky po situaci, kdy má dítě už třetí maminku a pátého tatínka, že tohle těžko bude nějak horší. (Jasně že ideál je tatínek s maminkou, co jsou spolu na věčné časy a nikdy jinak... ale realita je jiná.)

0 0
možnosti
IX

IfčaX

25. 11. 2010 0:12
Re: Nějak mi to připadá,

pokrač...

Tj. nevidím žádný problém v tom, aby stejnopohlavní pár společně a úspěšně vychovával dítě jednoho (jedné) z nich. Nicméně adopce úplně "cizího" dítěte je přece jen trochu něco jiného. Pokud je taková adopce alternativou k děcáku, tak je to jasně lepší řešení. Ale na vhodné děti se obvykle "stojí fronta", takže ono většinou  má volbu mezi tím dostat se do hetero rodiny nebo k homosexuálnímu páru. A z těchto dvou možností mi ta adopce tatínkem a maminkou přijde vhodnější.

0 0
možnosti
Z

zemanka01

24. 11. 2010 23:37
Na čí straně jste Vy?

Na vaší R^

0 0
možnosti
L

lesicatko

24. 11. 2010 23:49
Re: Na čí straně jste Vy?

A rozumiete, že je to len o predsudkoch ?

0 0
možnosti
H

hanah7

24. 11. 2010 23:18
Proč ne ?

Nemám s tím absolutně žádný problém.´Pokud ti dva mají mezi sebou hezký vztah a jsou si jisti tím, že mají dítěti co poskytnout a předat, a není-li adopce jen snahou vyřešit jejich problémy. Když dítě vyrůstá v láskyplném a harmonickém prostředí, je úplně jedno zda má dvě matky či dva otce. :-)

0 0
možnosti
L

lesicatko

24. 11. 2010 23:46
Re: Proč ne ?

"...a není-li adopce jen snahou vyřešit jejich problémy"

.

 Bezdetný heterosexualny pár si neraz takto rieši problémy - bezdetnosť. A absolútne to pri adopcii nevadí, doležitá nie je motivacia, ale či fakt tomu dieťaťu poskytne tú lasku.

0 0
možnosti
S

siki2008

24. 11. 2010 23:11
moje zkušenost

žiju na malé vesnici na moravě. před asi třemi roky si zde koupili domek dva geyové. můžu říct, že z jejich způsobu života, chování a vztahu k sousedům si může vzít příklad hodně velká část "mormální" populace. znám dost běžných manželských párů ve svém okolí, kteří ani zdaleka nedávají tak solidní příklad, jak tito dva. určitě bych svěřil dítě do péče raději jim, než některým z těch takzvaným "normálním".

0 0
možnosti
TKN

ta, která nejsem

24. 11. 2010 23:27
Re: moje zkušenost

Tak ještě 2-3 roky počkejte.

0 0
možnosti
JN

Jonáš2

24. 11. 2010 23:04
Proč ne?

Pokud se dítě bude mít u nich lépe než v děcáku? Já bych k tomu výhrady neměl.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

25. 11. 2010 0:20
Re: Proč ne?

Kdyby jste tusil kolik bezdetnych manzelstvi ceka leta a leta na adopci a ta cisla rostou, nejspis kvuli nejakemu sajrajtu v prostredi. Tak tem nestastnym parum jeste zhorsete jejich vyhlidky tim ze budou muset o zadana decka (mala, zdrava, bila) soutezit s homosexualy kteri si jako pernamentne ublizovani nepochybne vymohou nejake extra vysady.

Etnickych deti, vesmes nejak postizenych, je spousta ale ty si vezme na krk jen svetec.

0 0
možnosti
L

Lanai

24. 11. 2010 22:41
Je mě jedno zda jsou v článku chyby

ale s obsahem  částečně souhlasím . Nedovedu si představit , že by dva muži vychovávali třeba děvče. Snad jedině tak kluka.  Mám kolem sebo dost malých dětí  ,kteří se na tátu klepou když přijde z práce , ale jsou chvíle kdy ta máma je potřebná daleko víc než otec.Ale rodiče homosexuálů  by adopce určitě  také přivítali, těm ta vnoučata musí chybět.

0 0
možnosti
EK

Deleter

24. 11. 2010 22:30
Mno,

zmatek asi bude takový, jako když se rodiče rozvedou a domu k tátovi chodí pořád nějaká teta, jen máma žádná.

A do životopisů se rodokmen už delší dobu nepíše.

0 0
možnosti
TKN

ta, která nejsem

24. 11. 2010 22:35
Re: Mno,

Zmatek bude mnohem větší, protože k tátovi budou chodit strejdové.

0 0
možnosti
DP

Dědek Plesnivák

24. 11. 2010 22:07
proboha ...

Ten pravopis 8-o8-o8-o, to snad je schválně, tohle by nenepsal ani absolvent zvláštní školy!! RvRv

0 0
možnosti
Z

zemanka01

24. 11. 2010 23:25
Re: proboha ...

No,ale obsah je dobrý. Ne každý je genius. Jsou tací,kteří píší gramaticky správně,ale nedá se to číst ;-D Trochu shovívavosti by neuškodilo R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 124
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1011x
Batužkový cestovatel tělem i duší :)