Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vrátíme se do jeskyní?

Zdá se to jenom mně, nebo máte také takový dojem, jako bychom se vraceli někam, kde už jsme dávno byli?

Nevím, zda se dá považovat za vhodné všelijaké současné aktivity. Někdy si říkám, že je u nás mnoho lidí, kteří si demokracii pletou s anarchií. Žel jsou mezi nimi i některé orgány státní moci. Nebo je to možná tím, že mají obavu říci radikální NE všem těm výtržnostem a jiným sporným akcím skupinek, či skupin lidí, kteří mají docela odlišnou představu o životě o jakési elementární disciplíně apod. Nebo si snad jen já všímám, kolik řidičů, řidiček používá mobil za jízdy, zejména zajímavé je to v křižovatkách při zatáčení. Kolik řidičů parkuje na místech vyhrazených invalidům, kolik jich parkuje v zákazech, nebo před vjezdy či výjezdy z garáží atd. Sám s tím mám své zkušenosti, když tohle bezohledně dělá můj soused, který čas od času postaví svojí „opelichanou“ a kouřící Avii právě před vjezd do mé garáže. Ale nechme tohoto pána, který nikdy nic nerespektoval, sobě samému a jeho vyššímu věku a labilní povaze. 

Jsou i jiné věci které snad nemohou normálního člověka nechat v klidu.  Lezeni na elektrárenské věže, na komíny, nechávání kůrovce likvidovat lesy, stříhání prezidentské standarty, ale třeba i snaha roubovat do naší kultury kulturu, která je v mnohém ještě na úrovni středověku atd. Výsledkem toho všeho je jen dělení společnosti na ty, kteří tomu tleskají a pronášejí své „moudra“ jak je to dobré, jak se to podařilo a druhá skupina, která se nestačí divit, co je u nás vše možné beztrestně dělat.

Myslím si, že nejeden z vás už má pokažený chrup z toho skřípění zubů když slyšíte některé politiky, když vidíte co dělají. No a speciálně v této předvolební době si všichni zase na bilbordech  pouští ústa na špacír a lžou a lžou a lžou. Ti, kteří ještě před časem označovali jiné při slibech o zrušení poplatků u lékaře, za populisty, sami vymýšlejí populistická hesla o zrušení EET, ale jen když vyhrají ve volbách. Ale my všichni víme proč to říkají, protože potřebují od nás hlas, aby  si na další období mohli dělat co chtějí a brát horentní platy, zatímco nám přidají drobečky ze společného koláče. Ale my nepotřebujeme politiky, kteří se dnes povalují v europarlamentu za půlmilionový plat, zatímco ještě před pár lety kryli ve vedení stran kšeftíčky které se tam dály. Dokázal byste někdo jmenovat politika, který má v sobě pokoru, který kope za lidi, kteří ho volili? Byla by to práce co .. a je otázka, zda byste jej našli. Jenže my jsme nepoučitelní a tak platí ono: Nezlob se na zrcadlo, když máš křivou hubu. Stále dokola si steleme stejným způsobem a to – špatně a potom buď brbláme, nebo se stavíme do pasivního odporu – A K VOLBÁM UŽ NEJDU!  Ale pak se nedivte, že tam uvidíte stále stejné obličeje s jejich stále stejnou rétorikou, kteří si v rámci vysílání z parlamentu, budou hrdinně vyměňovat invektivy, jen abyste se pobavili. Zkrátka chléb a hry. Jenže ten chléb máte vy stále dražší a oni si jej zlevňují … ano. ano, jste to vy, kdo jim k tomu dává mandát.

A tak by bylo možná lepší, když co nevidět nebudeme mít lesy, protože je sežerou brouci, v zemi nám už téměř nic nepatří, protože jsme tu cosi velkoryse prodali, tu jsme si nechali dát korunu abychom byli grandi, onde jsme přimhouřili oči nad podivnou restitucí, tamo jsme zase oči zavřeli úplně a poté je  zavřely i soudní orgány, ale vždy se vykličkovalo. No a k tomu vlastně nebude elektrika, neboť aktivisti nechtějí elektrárny, a v podstatě by to pomohli i v likvidaci EET, Pole, na kterých by se dalo něco pěstovat jsou osazena řepkou a nebo solárními panely. A tak nám zbydou nakonec snad jen ty včely a med a slušná jeskyně, při pracovitosti třeba 3+KK se svíčkou. Vlastně tomu napovídá a pravděpodobnost zvyšuje i ono vojenské hemžení v poslední době. Kdo ví třeba nám ani ta jeskyně nebude přána.

Autor: Miroslav Nigrin | pondělí 3.10.2016 19:20 | karma článku: 28,03 | přečteno: 675x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Gratulanti Čaputové

V podstatě ještě nedosedla na prezidentský stolec a už jsou tady pokrytečtí gratulanti. Proč pokrytečtí, protože vyzdvihují její dozajista splněnou představu spojení společnosti,

16.6.2019 v 16:06 | Karma: 39,73 | Přečteno: 1612x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Nadšení a manifestace.

Kdo trochu vnímá řeč těla, výraz tváře, světlo očí, tak si nemohl nevšimnout u mladíka, který vystupuje jako zástupce Miliónu chvilek, jaké v něm vládně nadšení, jak mu dělá ten úspěch manifestací dobře.

4.6.2019 v 12:01 | Karma: 38,80 | Přečteno: 1410x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Počasí je příznivé na manifest

Nevím jak vám, ale mně připadá ta poslední doba nějak převrácená. Před devětadvaceti lety jsem chápal, že lidi už mají dost toho svázání, nakukovali obdivně k sousedů, kde byly i v březnu jahody, či různé druhy exotického ovoce,

3.6.2019 v 14:35 | Karma: 34,28 | Přečteno: 777x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Oslavy se rozjíždí...

A máme tady opět oslavy k ukončení druhé sv. války a našeho osvobození. Někde bombastické, někde menší. V každém případě je slušné uctít památku všech těch, kteří se podíleli na osvobozování naší země a to od SSSR, přes USA,

5.5.2019 v 13:51 | Karma: 41,10 | Přečteno: 2521x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Fejk - a co to je?!

Zdá se mi, že jich je kolem mne stále víc a víc. Ale nemám se na koho obrátit, kdo by mně uvedl na tu správnou cestu. Jak to vidíte vy?

18.3.2019 v 16:28 | Karma: 29,82 | Přečteno: 719x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik