Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Konečně někdo řekl tu hroznou pravdu, viz odkaz níže, tedy že být u moci v r. 1989 psychopat  Putin tak nás utopil ve vlastní krvi. Ono u nás situace byla z pohledu psychopata Putina naprosto podobná jako na Ukrajině, zkrátka v Praze došlo k puči a k moci se dostala "fašístická kontrarevoluční Havlova junta".

Pokud někdo dneska tleská Putinovi za to dnešní na Ukrajině, co by ksindl obdobně v daleko horším měřítku dělal i u nás tak se opravdu pomátl na rozumu.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Byt-misto-Gorbacova-Putin-utopi-nas-listopad-89-v-krvi-Po-Krymu-jsme-meli-kricet-do-protrzeni-Nechapu-obdivovatele-Moskvy-rika-exposlanec-ODS-Vidim-329552

2 7
možnosti
ZK

Z50d11e97n15a 94K29o69č36í

5. 8. 2014 14:24

Putin někde válčí ?;-D

5 2
možnosti
Foto

Třeba se ti dezertéři došli jenom dozbrojit, aby mohli dál bojovat proti separatistům8-o;-)

2 1
možnosti
MB

O čem Putinovi soudruzi nemluví

V doněcké a luhanské oblasti je národnostní většina Ukrajinci, Rusové tam mají zastoupení jen necelých 40%.

Nechápu jak si 38% menšina hlučného ruského ksindlu může myslet že bude vojensky diktovat ukrajinské většině.

Ukrajinská armáda neválčí proti svému obyvatelstvu ti se snaži vysvobodit své občany z pozice rukojmých ruského ksindlu.

4 8
možnosti

hm, tak prý "ruský ksindl" ...

Při tomhle pohledu na Rusa je asi zbytečné považovat Beránka za demokrata. Já bych ho nazval spíš náckem nebo odporným rasistou.

Každopádně národnost je něco jiného než státní příslušnost. Nakonec i u nás v Češku žije hromada - jak říká Beránek - ruského a ukrajinského ksindlu. Dokonce i ksindl slovenský a moravský.

8 1
možnosti
LN

...víte..i kdyby šli přímo v místě kde by se střílelo...tak (třeba) bílej prapor..je symbol..kterej snad pochopí i rus....

3 2
možnosti

bílej prapor by pochopil i Nádvorník. Jenže Nádvorník nepochopil, že s bílým praporem požádali vojáci zároveň o politický azyl. Při válečných konfliktech se z nositele bílého praporu stává válečný zajatec podle ženevských konvencí. Nikoli azylant.

3 3
možnosti
MB

Když ono soudruhu na tu střelbu z ruské strany je už svědectví a důkazů zrovna tolik jako na to že 80%  ukrajinských separatistů má ruský pas a jsou to normální placení žoldáci.

A ti polní velitelé ti je vyplácejí z jakých vlastně zdrojů, zřejmě také z ukořistěných jako prý je ta těžká technika co jim dodávají z Ruska k těm ruským žoldákům.  ??

Takže nevím proč si děláte problémy s nějakou poskytnutou logistikou, Ukrajina je napadena daleko silnějším Ruskem a v téhle situaci jim pomoci je jen a jen slušnost.

5 5
možnosti

Jak se projevilo napadení Ukrajiny Ruskem? Pokud se nepletu, tak na východě útoči ukrajinská armáda na separatisty. A pokud se nepletu, tak separatisté neútočí na Kyjev, nebo na Lvov.

Chápu, že Kyjevu se nelíbí separatismus na východní Ukrajině. Tak měli s nimi začít jednat a ne tam poslat trestnou výpravu.

5 4
možnosti
Foto

Novináři, tito tzv. hlídací psi demokracie si vzali jak se zdá volno, proto je úkolem občanů dívat se Porošenkovi pod prsty a pokud možno včas zamezit masakrům, které váleční zločinci chystají. Na tzv. demokraty z médií nelze spoléhat !!

5 4
možnosti
MB

No tak Rusové a separatisti by mohli těm "masakrům" zcela jednoduše zabránit, zkrátka stáhnout své vojáky z města a nedělat si z civilistů živé štíty.

Tací palestinští civilisté  v Gaze také bohužel na tohle zločinné doplácejí když oni a jejich děti musí dělat živé štíty Hamázu.

1 5
možnosti
Foto

Může mně někdo sdělit, jak lze upravit satelitní snímek :-).

2 0
možnosti

Zkuste Fotoshop.

Ale teď vážně. Jakákoli fotografie se dá upravit. A právě proto je potřeba porovnávat satelitní snímky z obou stran. Pokud by se lišily, pak byly upraveny. Z tohoto pohledu tedy satelitní snímky bývají vetšinou neupravené, protože druhá strana by okamžitě prokázala, že snímky jsou upravené.

Jenže porovnávat není co. Napřiklad satelitní snímky z doby sestřelení letadla poskytli jen Rusové. Američané mlčí. A mlčí přesto, že pokud potřebují dodat satelitní snímky o pohybu ruských vojsk, tak těch snímků mají vždy dost.

5 0
možnosti

1) Autor si přečte tak maximálně iDnes a pak má pocit, že nejsou informace. Informací je spousta a je potřeba si rozšířit obzor, takhle postavit článek na "Já to nevím, tak to neexistuje" je diletanství.

2) Žádné možná, že šli jinudy, než se střílelo. K pochopení situace se stačí podívat na mapu, Rusové střílí z úplně jiné části hranic.

3) Ten výsměch rozložené armádě... To autor vážně není schopný (není) pochopit kontext? Že se za vlády Janukovyče rozkradlo, co se dalo a tohle je výsledek? Že právě ono rozkrádání a debilní styl správy vedl k Majdanu?! Na druhou stranu vznikají sbírky mezi obyčejnými Ukrajinci, kteří dodávají potřebné vybavení, peníze, uniformy - žádná podobná podpora teroristů na východě není.

4) Rusko asi těžko může odmítnou ustupující jednotky, když stále deklaruje, že nepodporuje teroristy... S tím související "vojenské rozvahy", to je fakt k zasmání - proč zrovna 10.000, pro Boha?! Totéž o "odskočení si do ruského bufetu", to je tak stupidní úvaha, že bych se až zasmál.

4 2
možnosti
ZK

Ti hloupí se smějí a ti chytří pláčí nad tím, co Porošenko a Jacceňuk dokázali. !!;-(

8 3
možnosti
Foto

S Vaší poslední větou souhlasím i já, která o tomto konfliktu vůbec nediskutuje.

Nechápu, že se toto děje i v dnešní době.

Ale jinak nevěřím Rusům,  ani Ukrajincům, přestože si každý zveřejňuje svou "pravdu".

1 0
možnosti
ZK

například:

Rusko bude zachraňovat životy ukrajinských uprchlíků i vojáků, kteří požádají o úkryt na jeho území.

Vojáci však budou prověřováni, zda nejsou zapleteni do vojenských zločinů, prohlásil náměstek předsedy Výboru státní dumy pro obranu Franc Klincevič.

„Bohužel, situace, která na Ukrajině vznikla, se dá nazvat pouze souslovím občanská válka. Tuto válku vedou naši slovanští bratři. A bude dobře, jestli alespoň nějaké lidské životy zachráníme“, řekl Klincevič.

Podle jeho názoru je ukrajinská armáda demoralizovaná a mnozí vojáci chápou, že jsou nuceni bojovat proti svým vlastním občanům za něčí ekonomické, politické, merkantilní a špinavé zájmy.¨

7 1
možnosti
LP

Českým "lži" médiím se nelze už divit. To je jako když nazývají Izraelské vojáky v Palestině jako že jsou na misi. Jinak jako vždy, dobrý postřeh.

7 3
možnosti