Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Já mám víc, inu, jak se říkalo za mých mladých časů na vojně, voják se stará, voják má. ;-D

1 0
možnosti
PS

Tady jsou data komplet: http://www.ispv.cz/ - po krajích, po profesích, průměr, medián, 1. decil, 1. kvartil, 3. kvartil, 9. decil, vše přepočtené na hodiny....

2 0
možnosti
MS

Výborný zdroj. Mzdu nižší než průměr má 69% lidí, vyšší 31%. Podrobná data za rok 2012, přehled na straně 17:

http://www.ispv.cz/getattachment/f723c1ef-a158-4b07-a077-a0f14e331611/CR_124_MZS-pdf.aspx?disposition=attachment

0 0
možnosti
MK

Já mám 48 tisíc - 96 tisíc měsíčně, ale dělám pro několik společností.

Od 1.1.2013 jsem byl bez práce a žil jsem z úspor. Co vlastně řešíte?

2 4
možnosti
Foto

mínus? asi máš podle nich málo;-DR^

2 0
možnosti
JR

J38a11n 96R50á86ž

5. 6. 2013 19:21

Hovořit o průměrné mzdě není relevantní, stejně jako vše co se spíše než ekonomický, jako sociologický údaj o mzdě uvádí  k matení veřejnosti..

Daleko více vypovídající hodnotou by bylo číslo vyjadřující průměrné měsíční náklady zaměstnavatele vynaložené na jednoho zaměstnance v poměru k tržní ceně produkce, kterou s vynaloženými náklady vytvoří a porovnat tyto hodnoty s rozvíjejícími ekonomikami a USA. Možná  by pak více lidí pochopilo podstatu Evropské krize. To je však iluze.

Jak trpce konstatoval přítel, který pod tlakem globálního obchodu přestěhoval svou výrobu do Vietnamu: "Dokud se alespoň  přibližně parametricky vzájemně  nesblíží evropský standard poměru MOON (mzdy a ostatní osobní náklady)  k tržní ceně produkce s rozvíjejícími se ekonomikami třetího světa (já dodávám i k USA) , krize v Evropě neskončí a čím dál více výrobců se přestěhuje do Asie".

4 0
možnosti
AT

Já sním dvě husy, vy nic, ale oba jsme sytí-to je průměr.....

1 0
možnosti
Foto

vraťte se do školy...pokud u normálního rozdělení zezdola omezíte rozsah hodnot (min. mzda), pak se NIKDY aritmetický průměr nebude rovnat mediánu (který je typičtější mírou střední hodnoty v sociálním průzkumu)....i kdybychom zbohatli jak Švýcaři nebo tu vytryskla ropa a VŠEM by se násobně zvýšil plat.....stejně nebude mít aritmetický průměr mezd půlka lidí.;-)

4 5
možnosti
ZS

Vám to jméno docela sedí

2 3
možnosti
Foto

Docela by mne zajímalo vysvětlení autorova tvrzení : " podle mých výpočtů je průměrná mzda kolem 17 000....!!!! Nehledě na to , že průměrná mzda ( na rozdíl od mediánu) není nic moc říkající číslo - jak ke svým výpočtům dospěl ??? Kde vzal relevantní počet dat opravňující k nějakým závěrům ?

Řekl bych, že amatér ( i poučený) není schopen nic takového vypočíst .

3 0
možnosti
Foto

Na toto téma jsem nedávno hovořil s jedním mladíkem a ten mne přesvědčoval, že většina jeho vrstevníků se v měsíčním čistém přijmu pohybují kolem 15 tis.

0 0
možnosti
OU
VW

Kde jste proboha došel k 17 000? Vždyť i medián je 20 051 Kč což je o 3 tisíce více.

A kolik lidí má (minimálně) medián vím docela přesně. Bude to tak 50% pracujících. Ono ani ten průměr nemá zas tak málo lidí(přes třetinu?).

3 2
možnosti
MT

"...řádná podpora mladých lidí aby neváhali a zakládali rodiny..." tak ta podpora byla za Husaka, a porodnost se opravdu zvedla. Nejvetsi podpora byla myslim na 3 deti.

1 0
možnosti
SP

S65e81i72d48l 87P37e49t66r

5. 6. 2013 21:33

Husákův babyboom rozhodně nebyl důsledek zvednutí rodičovských příspěvků!! Došlo ke zvratu, kdy (téměř) každý pochopil, že je prostě finito. Už si nezacestuje,venku nezastuduje,  pokud nebude mít rudou knížku ani žádnou skvělou profesní kariéru nevybuduje a proto se uchýlil do soukromí a k rodině.

Nebo si snad myslíte, že kdyby po r.68 zůstaly otevřené hranice by nedošlo u generace 25+ k tomu samému, co jsme si pak zažili po r. 89 kdy naopak prudce klesla porodnost, resp. se téměř o 10 let prodloužila doba pořizování si prvních dětiček?

1 0
možnosti
  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik