Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Paradoxy.

Rusko podle NATO přisouvá vojska k ukrajinské hranici Generální tajemník NATO Anders Fogh Rasmussen ve čtvrtek v Londýně uvedl, že Rusko se už od hranic s Ukrajinou nestahuje, ale naopak tam přesouvá své síly: „Pozorujeme nyní nové shromažďování ruských vojáků kolem ukrajinské hranice. Rusko následně vysvětluje, že z důvodu ochrany hranic posiluje přítomnost armády, neboť hranice je často narušována ze strany Ukrajinských vojsk.Musí svůj krok zdůvodňovat, přestože jsou na vlastním území. PARADOX:

Bezpečnostní poradce amerického prezidenta Ben Rhodes v pátek naznačil, že Washington zvažuje rozšíření leteckých úderů na pozice radikálů z hnutí Islámský stát i v Sýrii. "Nebudeme se omezovat hranicemi," prohlásil tehdy...   ( je to o principu - oni mohou, prostě si to určili a nikdo je nezastaví) Zdroj: ZDE

Je nutno dodat, že s tímto krokem vláda v Damašku souhlasí.  Snad jen pro připomenutí, z Libyjského konfliktu po konci úderů NATO, část radikálů, kteří byli v podstatě podporováni Západními zeměmi, odešla válčit do Sýrie. Doufejme, že budou zde drony přesnější, nežli v Pakistánu – (Nová investigativní zpráva potvrdila, že americké zabijácké drony v Pákistánu opakovaně zabíjely civilisty. V rozporu se slovy amerických činitelů, že jsou tyto útoky “zaměřené a cílené” zpráva říká, že od roku 2009, kdy převzal úřad Barack Obama, bylo během útoků v Pákistánu zabito 282 – 535 lidí, včetně 60 dětí* NT)

Pokud USA skutečně rozšíří letecké údery proti sunnitským islamistům také na Sýrii, mohlo by to přinést zlom do vleklé občanské války. Spojené státy se přímému vojenskému zapojení do konfliktu, který trvá již více než tři roky, dosud vyhýbaly.

Je třeba opět dodat, že to, že se USA vyhýbaly konfliktu, bylo kvůli vetům Ruska v OSN, které chtělo řešit věci diplomatickou cestou. Tehdy by USA bojovaly proti Asadovi a Damašku, dnes budou spolupracovat. Opět paradox.

Prezident Porošenko slíbil na přehlídce ke dni nezávislosti 24.8., že do tří let bude provedena modernizace armády, nakoupeny lodě, letadla, OT, tanky a jiná výzbroj v hodnotě 60 miliard korun.

PARADOX:

Země je zadlužena, kam se podívá, nesplatila dluhy Rusku za dodaný plyn, má podepsány úvěry z MMF, půjčku od USA, půjčku od EU. Přesto prezident rozhází potřebné peníze na obnovu země, do zbraní! Místo toho, aby jeho první slova byla, že udělá vše pro to, aby se opět východ země se západem daly dohromady u kulatého stolu a ve spolupráci vrátili chod země do normálu. (Opět neověřená informace, v „osvobozených“ městech na východě údajně začínají fungovat tribunály, které budou soudit všechny, kteří podporovali separatisty ZDE)

 

Petro Porošenko se podle agentury Reuters v Minsku nechal slyšet, že hlavním cílem jeho účasti na summitu je „ukončit krveprolití a zahájit hledání politického kompromisu“.

 

PARADOX:

Hned v zápětí už klade podmínky. Rusko musí zastavit dodávky zbraní separatistům, zajistit volný přístup pozorovatelům OBSE – (už několikrát jim byl nabízen – odmítli, byli zváni i novináři – odmítli, dodnes nebyly zveřejněny výsledky fotografování Rusko-Ukrajinské hranice před více jak dvěma měsíci které fotografovala společně česko-americká posádka dopravního letadla k tomu určeného.) a propuštění válečných zajatců. Jinými slovy řekl, vzdejte se, jinak válka neskončí!Zdroj - ZDE

--------

Naskýtá se otázka, proč hned na začátku oné války nezajistila UA hranici s Ruskem. Jenže kdyby tohle udělala, nebylo by možné tvrdit, že jsou separatisti vyzbrojováni z Ruska (je zvláštní, když mluvčí OSN prohlásí, že neexistují žádné důkazy o tom, že by Rusko separatisty vojensky vyzbrojovalo). Nebylo by možné v podstatě vše svádět na Rusko, válku i ono sestřelení civilního letadla – jak řekl Porošenko, za které nese zodpovědnost Rusko. Nebyl by potom důvod k tomu udělovat Rusku sankce. A potom řekl bych, že už do té Ukrajiny nastrkaly některé státy tolik peněz( viz slova náměstkyně MZ USA), že čekají nějaký zisk.

U tohoto setkání je jedno velké ALE .. nebyli pozváni ti, o kterých se bude jednat, tedy zástupci východu Ukrajiny. Lze si jen těžko představit, že tato země zůstane jednotná, tedy pokud Kyjev nebude eliminovat všechny, kteří nebudou souhlasit s jeho politikou. Ale země, která zabíjí své vlastní lidi, do EU nepatří. Přesto však EU o ni tolik usiluje. Je záhadou proč?!

 

A ještě jednou větou k nápadu našeho pana prezidenta, vybombardovat všechna hnízda teroristů. Vážený pane prezidente, nápad dobrý, velký úder najednou, ale realizace?.... to bombardování by probíhalo po celé zemi a nevyhnula by se mu ani Amerika, ani Británie, ani třeba Španělsko a další země. Nikde na naší zemi by nejspíš nezůstala rovina. Snad jen u Kolína!

 

 

 

 

 

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 26.8.2014 19:29 | karma článku: 29,95 | přečteno: 940x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Gratulanti Čaputové

V podstatě ještě nedosedla na prezidentský stolec a už jsou tady pokrytečtí gratulanti. Proč pokrytečtí, protože vyzdvihují její dozajista splněnou představu spojení společnosti,

16.6.2019 v 16:06 | Karma: 39,73 | Přečteno: 1612x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Nadšení a manifestace.

Kdo trochu vnímá řeč těla, výraz tváře, světlo očí, tak si nemohl nevšimnout u mladíka, který vystupuje jako zástupce Miliónu chvilek, jaké v něm vládně nadšení, jak mu dělá ten úspěch manifestací dobře.

4.6.2019 v 12:01 | Karma: 38,80 | Přečteno: 1410x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Počasí je příznivé na manifest

Nevím jak vám, ale mně připadá ta poslední doba nějak převrácená. Před devětadvaceti lety jsem chápal, že lidi už mají dost toho svázání, nakukovali obdivně k sousedů, kde byly i v březnu jahody, či různé druhy exotického ovoce,

3.6.2019 v 14:35 | Karma: 34,28 | Přečteno: 777x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Oslavy se rozjíždí...

A máme tady opět oslavy k ukončení druhé sv. války a našeho osvobození. Někde bombastické, někde menší. V každém případě je slušné uctít památku všech těch, kteří se podíleli na osvobozování naší země a to od SSSR, přes USA,

5.5.2019 v 13:51 | Karma: 41,10 | Přečteno: 2521x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Fejk - a co to je?!

Zdá se mi, že jich je kolem mne stále víc a víc. Ale nemám se na koho obrátit, kdo by mně uvedl na tu správnou cestu. Jak to vidíte vy?

18.3.2019 v 16:28 | Karma: 29,82 | Přečteno: 719x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik