Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ostudný Hydepark s ministrem Stropnickým

Jinak se to prostě nazvat nedá. Pan ministr Stropnický opět papouškoval jen své naučené fráze. Pro něj jako herce, naučení textů jistě není problémem. A tak jsme se opět dozvěděli onen nesmysl o nebezpečí z Ruska, o zpravodajských službách RF, které operují na našem území, což zahalil do tajemna utajovaných skutečností. Opět tu nesmyslnou a neustále omílanou repliku o tom, že protesty a lidé, kterým se nelíbí onen projíždějící konvoj, jsou organizováni komunisty. Prostě komunistická karta se tady bude opakovat nejspíš i v době, až už tu zbyde jen stovka komunistů.  Dovolím si upozornit, že jsem po přečtení otázek, které byly Stropnickému kladeny, mně ho svým způsobem bylo líto, protože to byly otázky jak se říká "na tělo". Realita pořadu však byla jiná, pro pana ministra značně odlehčená!

No a potom i pan Klepetko se vytáhl. Už jen tím, že po položení několika otázek, dobře vybraných, aby nebyly pro pana ministra těžké na odpovídání, si začal s panem ministrem povídat celkem o věcech, které byly jen prodlužováním času, když před tím sdělil, že nemají žádnou otázku stran diváků. Těch otázek bylo položeno přes 110 a ty, které měly největší ohlas, nebyly vůbec položeny. 90% z těch otázek bylo kritických ve směru jak k panu Stropnickému, např. jak se slučuje herectví a funkce ministra obrany. Nebo otázky: Jak se má zachovat občan, který nesouhlasí s politikou NATO a s divadelním průjezdem konvoje? Chci být v NATO, ale zároveň si přeji, aby bylo NATO obrannou aliancí, ne Invazivní aliancí, která napadá jiné země. Považujete mně za zrádce a rusofila ? …. Vy si opravdu myslíte, že by Rusové napadli nějaký členský stát NATO, či dokonce obsadili střední a západní Evropu? Proč by to dělali? Oni přece nepotřebují rozbombardovanou Evropu s naštvanými lidmi, ale prostor pro odbyt svých surovin. ….. Můžete vyjmenovat, ve kterých státech od 2.sv.války válčilo Rusko (SSSR) a ve kterých USA, příp. NATO? Kolik základen po světě má Rusko, kolik USA?.... Proč, pokud vyjádřím svůj nesouhlas s pobytem americké armády na našem území, tak jsem pražskou kavárnou označena za provokatérku, agentku Moskvy, kremlofilku, paraniodní, nástroj Putinovské propagandy, bolševiku atd... Je povolen pouze jeden názor?...  a jiné.

Navíc pan ministr asi trpí ztrátou paměti, když prohlásil, že v době, kdy jsme vstupovali do NATO si nemyslí, že by byla většina lidí proti tomu a potom, že to byla už daná snaha o vstup do této aliance abychom se vymanili z toho středo-východního vlivu. Tedy pro připomenutí panu ministrovi:

Březen 1985 - Charta 77 vydala dokument (takzvaná Pražská výzva) adresovaný mírovému kongresu v Amsterdamu (červenec 1985). Text obsahoval návrhy, které mohly podle jeho signatářů přispět k překonání překážek bránících vytvoření jednotné, demokratické a svrchované Evropy svobodných občanů a národů, mimo jiné měla by být stažena cizí vojska a urychleně zahájena jednání mezi NATO a Varšavskou smlouvou o rozpuštění vojenských bloků, o stažení a odstranění všech jaderných zbraní rozmístěných v Evropě, o odchodu jednotek USA a SSSR z území jejich evropských spojenců. Dokument podepsalo 45 signatářů.

10. května 1990 - Na zasedání parlamentního shromáždění Rady Evropy ve Štrasburku navrhl prezident ČSFR Václav Havel mimo jiné postupnou přeměnu NATO a Varšavské smlouvy v nový bezpečnostní systém. Havel přednesl některé návrhy pro celou takzvanou helsinskou oblast. Zárodkem nového evropského bezpečnostního uspořádání by mohla být Evropská bezpečnostní komise, jejíž vytvoření navrhuje rovněž Československo, za sídlo sekretariátu komise navrhuje ČSFR Prahu. Návrhy obsahovaly i časový rozvrh pro konání summitu účastnických států KBSE a pro celoevropskou konferenci Helsinky 2.

No a tlak pana moderátora Klepetka na odpověď co říká tomu, že pojede prezident do Moskvy už na vojenskou přehlídku, byl až neúměrně velký a Stropnickému jak se zdálo i nepříjemný.

Doporučuji shlédnout tuto agitku, ve které se dozvíte pouze to, že pan Stropnický je loajálním vůči všem v NATO, Putin je pro něj jen cynický člověk, když řekl, že na Krymu byli samozřejmě vojáci. No jak by ne, když tam byli na pronajaté základně, zdá se, že pana Stropnického nepřesvědčil ani přímý účastník Krymského referenda a stranický kolega Standa Berkovec, který řekl, že nikde u místností s hlasovacími urnami žádní vojáci nebyli, za což mu tehdy pan Stropnický velice vyčinil. Nebo vás také pan ministr přesvědčí  o tom, že ten průjezd není demonstrací síly, to je prý když uspořádá Rusko za hranicemi Ukrajiny, na svém území vojenské cvičení s 10 000 vojáky, nebo když narušují Ruská letadla cizí vzdušný prostor. (Sice to ještě nikdy nezaznělo, neboť se vždy jednalo o mezinárodní koridor, ale pan Stropnický má prostě jiné údaje) No a dál si prohlédnete toho nejsprávnějšího, nestranného moderátora v ČT. Takže vážení, né, že se minulost neopakuje, NAOPAK je to stejné, vycinkali jsme si jen úředníky, kteří blábolí naučené repliky aby se udrželi a nikdo je nepokáral –ať už z EU, nebo dokonce někde na koberečku ve Státech.

Jinak mám radost, že pan Nádvorník, rád čte mé blogy. Když už je tento pán adresný. Proč na něj reagovat? Údajně jsem zbabělý kojot. (Nejspéš se inspiroval seriálem Grimm) No vidíte to, tak pán s takovýmto vyjadřováním by chtěl diskutovat - proč, když nediskutuje, ale uráží? Kvůli takovým neotevírám diskusi. Alespoň jsem mu dal téma k psaní, nad kterým může ukojit svojí zlobu. Diskuse nebude pane Nádvorníku do doby, než se naučíte vést dialog a slušně diskutovat.  Přeji vám krásný den!

Autor: Miroslav Nigrin | pondělí 23.3.2015 22:08 | karma článku: 40,60 | přečteno: 2689x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Gratulanti Čaputové

V podstatě ještě nedosedla na prezidentský stolec a už jsou tady pokrytečtí gratulanti. Proč pokrytečtí, protože vyzdvihují její dozajista splněnou představu spojení společnosti,

16.6.2019 v 16:06 | Karma: 39,73 | Přečteno: 1612x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Nadšení a manifestace.

Kdo trochu vnímá řeč těla, výraz tváře, světlo očí, tak si nemohl nevšimnout u mladíka, který vystupuje jako zástupce Miliónu chvilek, jaké v něm vládně nadšení, jak mu dělá ten úspěch manifestací dobře.

4.6.2019 v 12:01 | Karma: 38,80 | Přečteno: 1410x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Počasí je příznivé na manifest

Nevím jak vám, ale mně připadá ta poslední doba nějak převrácená. Před devětadvaceti lety jsem chápal, že lidi už mají dost toho svázání, nakukovali obdivně k sousedů, kde byly i v březnu jahody, či různé druhy exotického ovoce,

3.6.2019 v 14:35 | Karma: 34,28 | Přečteno: 777x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Oslavy se rozjíždí...

A máme tady opět oslavy k ukončení druhé sv. války a našeho osvobození. Někde bombastické, někde menší. V každém případě je slušné uctít památku všech těch, kteří se podíleli na osvobozování naší země a to od SSSR, přes USA,

5.5.2019 v 13:51 | Karma: 41,10 | Přečteno: 2521x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Fejk - a co to je?!

Zdá se mi, že jich je kolem mne stále víc a víc. Ale nemám se na koho obrátit, kdo by mně uvedl na tu správnou cestu. Jak to vidíte vy?

18.3.2019 v 16:28 | Karma: 29,82 | Přečteno: 719x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik