Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kriminalistické otázky bez odpovědí.

Kauza Skrípal a jeho dcera, neustále hýbe politikou v podstatě v celém světě. Mnoho zemí čeká na nějaké výsledky vyšetřování. Skripal a jeho dcera jsou kdesi v nemocnici na přístrojích a pravděpodobně odsouzeni k smrti.

Politická mašinérie se již rozeběhla na plné obrátky, jen se přeskočilo pár věci, celkem zásadních pro rozhodování!  Pro mne prostě nestačí určení viníka jen podle toho, že údajný jed pochází z někdejších arzenálů SSSR, které jak tvrdí již loni všechny zlikvidovali. Pokud by to tak bylo, pak má v podstatě stejnou „hodnotu“ otrava bratra diktátora KLDR, jedem VX, který je původem z USA, a který se vlastně sověti snažili oním jedem a jeho variacemi s názvem Novičok, napodobit. 

Policie před tím, nežli kriminální čin předá k soudu zajišťuje odpovědi na sedm kriminalistických otázek. Takže si to porovnejme.

KDO – tedy pachatel  -  NEZNÁMÝ

CO – otrava dvojitého Ruského agenta a jeho dcery

KDY – víme přibližně 

KDE – je otazníkem, zatímní poslední informace je, že se otrávili u domovních dveří, čímž se naskýtá otázka , že by onen „atentátník“  manipuloval s jedovatou látkou u domovních dveří, bez obavy, že ho někdo uvidí? Inu je to otazník?!  Nalezeni byli na lavičce v parku.  Policista, který na místě zasahoval – tedy u jejich domu, byl onou látkou rovněž zasažen, nicméně už hovořil i když je jeho stav vážný. Kdo oznámil nález poškozených není známo. Dle čeho usoudili, že byli oba otráveni zrovna konkrétním jedem a dali jim hned protijed, není známo.

JAK – to je zatím rovněž bez odpovědi

ČÍM – to víme, má se jednat nervově-paralytický bojový jed  Novičok

PROČ – tahle otázka je v podstatě rovněž bez odpovědi, neboť nevíme s jistotou kdo byl pachatelem.  Verze mohou být – výstraha pro ostatní agenty, kteří by chtěli zběhnout ze služeb Ruska,  obava, že, dvojitý agent opět pracuje pro své původní chlebodárce a má jakési informace které může předat Ruské straně (proč si např. vypli  GPS – údajně se chystali na nějakou schůzku, ale proč by se „skrývali“ před těmi, kterým vlastně byli k užitku a pracovali pro ně – myšleno Brity?)    apropos, čím déle bude vyšetřování pokračovat, tím více se bude objevovat všelijakých spikleneckých teorií.

Takže těch odpovědí je vážně žalostně málo. Nicméně doba je rychlá, propaganda je také známa, nepřítel je určen – podobně jako …“rozkaz byl jasný, zastavit muže s brašnou“ …  a svět je díky rychlým rozhodováním, zase o krok blíže ke konfliktu.  Co myslíte, stojí to za to?

No a k tomu si ještě nechá prezident zjišťovat,  zda na našem území někdy onen jed byl, nebo dokonce je!  Pro některé politiky to byl opět důvod k tomu kterak se zviditelnit nesmyslným obviněním prezidenta z vlastizrady. Tedy jinými slovy touha po vědění a pravdě, se stává vlastizradou. Prezident na to má právo a tak BIS zaúkoloval, ostatně on má bránit naší zemi z nařčení Ruska, že onen jed mohl pocházet mj. i od nás.  No nejspíš tady byl a možná  i je, protože si říkám, jak by se zajišťovaly protilátky pro naši skvělou protichemickou jednotku, kterou si cení v celé alianci?  No nechme se překvapit (ale moc překvapení zase nečekejte), i když si myslím, že výsledek se stejně nedozvíme, neboť spadne do režimu utajení. A kdyby se náhodou zjistilo, že „ soudruzi“  udělali někde chybu a bylo všechno úplně jinak, pak se to taky nezveřejní. Nebude totiž zájem o to, se ztrapnit před světem!

A ještě dva související články:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/policista-zasazeny-nervovym-plynem-pri-vysetrovani-otravy-agenta-skripala-zacal_1803080951_dp

- což podporuje otázku, jak je možné, že ještě žije a dokonce i hovoří, navíc jak bylo dekontaminováno místo nálezu - lavička v parku,  je s podivem, že se neotrávili ještě i další lidé!

https://zpravy.idnes.cz/sergej-skripal-otrava-jed-salisbury-rusko-novicok-fwl-/zahranicni.aspx?c=A180329_091454_zahranicni_vekr

 předcházející článek

miroslavnigrin.blog.idnes.cz/c/656024/nemame-dost-informaci-a-v-tom-to-je.html

A ještě jedno zásadní sdělení. Skripal, byl předán Britské straně v r. 2010, výměnou za zadržené ruské špióny v Británii.  Skripal má jak Ruské tak i Britské občanství, jeho dcera má občanství Ruské.

 

Autor: Miroslav Nigrin | čtvrtek 29.3.2018 9:38 | karma článku: 31,75 | přečteno: 1639x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Nebezpečné pravdy!

Moderní doba je, zdá se, nakloněna více lžím a manipulacím, nežli pravdě. Ale to není nic, co bychom už neznali. Vzpomeňte si třeba na mistra Jana Husa a další, kteří pokračovali v jeho stopách.

28.11.2018 v 19:37 | Karma: 29,88 | Přečteno: 593x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

U nás doma v ...

...vlastně to už ani není Kocourkov! Co to vlastně je? Stále přichází víc a víc otázek, kdo za tím stojí, kdo to všechno financuje ... Všechno se zdá být opačně. Ale vlastně se to ani nezdá, ona je to smutná pravda!

21.11.2018 v 19:08 | Karma: 33,37 | Přečteno: 649x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Existuje vzorec nenávisti?

Nevím, třeba něco takového existuje. Dokonce se zdá, že se v poslední době stále více používá. V jiném případě je to zase korektnost, či nekorektnost! Podle mne je to hodně o moudrosti a hlupáctví.

12.10.2018 v 12:29 | Karma: 27,12 | Přečteno: 612x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Tahle země je ještě stále naše, ale...

A mám z toho radost, přestože mně trápí někteří politici, kteří se jako jejich komunističtí předchůdci v dobách minulých nekriticky shlíželi v SSSR, oni to dělají na druhou stranu a vůbec jim nečiní problém,

21.9.2018 v 14:33 | Karma: 38,64 | Přečteno: 1203x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Mistr Jan, byl skromý člověk!

Zato dnes, stačí se zmínit o zdanění oněch miliard, které byly prosazeny někdejšími zákonodárci, zejména z ODS, a už je oheň na střeše. Kdo vlastně spočítal nároky, jaké mají církve? Kdo rozhodl, aby

7.7.2018 v 22:24 | Karma: 28,31 | Přečteno: 564x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

iDNES Premium jen za 49 Kč na 3 měsíce. Získejte i vstupenky na MS v hokeji

3. května 2024

Před blížícím se mistrovstvím světa v hokeji přichází iDNES Premium s mimořádnou akční nabídkou....

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16

Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik