Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Nebudu váš mozek unavovat dlouho. Možná si vzpomenete, zda popravili ty, kteří takový trest dostali před tím, než byl v našem zákoně zrušen.

 V zásadě platí, že se pro obviněného či delikventa použije pro něj příznivější znění zákona. Je-li příznivější to, které platilo v době spáchání, tak toto. Pokud je příznivější nové znění zákona, použije se nové.

   Jenže vy neznáte základní demokratrická pravidla. Nač? Špatně by se vám kverulovalo.

0 0
možnosti
MJ

Dobré a pěkně kousavé. :-)

0 0
možnosti
LK

To už je jedno. Na Ukrajině je stav mimo ústavní pořádek a vládnou jakési národní výbory. Prostě převrat.

1 1
možnosti

A představa, že paní Tymošenková je desperát na útěku, je taková esteticky půvabná. Že jí ani neostříhali, krasavici.

0 1
možnosti
SB

Retroaktivitou nelze nikoho dodatečně uvěznit, ale lze ho dodatečně zbavit viny.

3 0
možnosti
MK

To, že vy něco nechápete je u Vás celkem logické. Stačilo by si občas něco přečíst, abyste se dozvěděl, že parlament Ukrajiny včera zrušil zákon za jehož porušení byla  Timošenková byla odsouzena. Ten zákon byl totiž v roce 2011 přijat jen kvůli ni, aby jí bylo za co odsoudit. A jaksi podepsání smluv na údajné znevyhodňující dodávky nestačilo, tak parlament přijal zákon, podle kterého to byl trestný čin....plus vysvětlující dodatky. Její uvěznění byl politický akt

12 2
možnosti
ZK

Z68d30e28n30a 19K13o60č79í

23. 2. 2014 17:31

Této smlouvě ale předcházelo vytunelování státní kasy, které tato Timošenková se svojí rodinou provedla.  Za to ale souzena nebyla. 

Cizí plyn prodávala jako svůj vlastní .... - to bylo její pravé provinění. Ten zbytek - to už byla jen taková omáčka a vhodná záminka k zavření.!!

1 0
možnosti
PZ

Vzhledem k tomu, že její uvěznění bylo čistě politickým aktem, tak bylo i politickým aktem zrušeno. Tento článek o tom píše o něco více: http://lubomirstejskal.blog.idnes.cz/c/397803/Plynovy-aspekt-ukrajinske-krize.html

6 0
možnosti
PK

S tím zdravotním stavem Tymošenkové, to jste si mohl odpustit. Vy víte, jak na tom teď je? Leda prd.Rv

6 2
možnosti
LN

..proč byste měl slyšet o amnestii...nic takového nebyl....parlament přijal zákon jím ž se změnila trestnost některých skutků.....mezi jiným i čin který měla spáchat timošenková...důležité je i to že tento zákon byl přijat již za janukoviče s cílem získat paragraf, který by arest timošenkové umožnil.....takže sjem se jen vrátil tak kde už jsme jednou byli...tady to není o nějaké amnestii ....

3 0
možnosti
JL

O amnestii nikoli, ale o retroaktivitě určitě.

0 0
možnosti
JL

Pane Nigrine, pokud použijeme České zákony a hlavně českou Ústavu, tak samozřejmě máte pravdu. U nás by se v daném případě jednalo zcela jednoznačně o naprosto nezákonný zásah moci zákonodárné do moci soudní  a samozřejmě, že by se jednalo o porušení zákazu retroaktivity. Ale já neznám ukrajinskou Ústavu ani ukrajinské zákony nižší právní síly. Předpokládám, že Vy také ne. Možná to bude ten problém.

8 0
možnosti
  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik