Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Že jste to neřekl těm demonstrujícím odborářům...:-/

0 0
možnosti
Foto

Chodil jsem na v osmdesátých létech na VŠ elektro v Plzni a teorii velkého třesku jsme měli jako standardní fyzikální názor, bez stopy uváděného ideologického nánosu...Asi záleželo na tom, kde a koho jste vyfasovali. Moji učitelé byli vesměs výborní lidé. Osobně si myslím, že politika ODS - pokud by byla zbavena politické konkurence, by během pár let sklouzla až na samé politické dno. Je úplně jedno kdo vládne, když národ nemá pozitivní morální hodnoty. A pozitivní lidské vzory. Sjednocující komponenty, ideje, vlastenectví, možná i náboženství - to nám zoufale chybí. A proto revanš komunistů. Po listopadu 89 jsem si naivně myslel, že už se návratu komunistů nedožiji - a vida, je to tady. Lid rozhodl. co dodat! Kdyby ODS a ČSSD byly slušné politické strany, nikdy by k tomuhle nedošlo. Poděkujte Klausovi, Zemanovi, Topolánkovi, Kalouskovi a dalším expertům. To jsou skuteční viníci dané situace. KSČ se vrací právě díky těmhle lidem. Je to strašně jednoduché.

6 0
možnosti
MN

dekuji za reakci na clanek. Jiste mate pravdu ze castecne to tak je. Jen jsem chtel upozornit na to, ze nelze odkopavat jednu parlamentni stranu, protoze to nema nic spolecneho s demokracii - muzeme se potom dockat jen toho, ze to bude priste horsi a dopadne to na kohokoli. Dela se presne to, co delali komunisti v minulem rezimu a to tvrdim, ze je spatne! Argumenty jsou jen minulost. Naucili jsme se zit jen padesatymi lety minuleho stoleti a proto se nemuzeme dostat dopredu - kdyby se nase strany naucily spolupracovat, nenalepkovat bez dukazu nejakou stranu, ze je nedemokraticka. Navic si troufam tvrdit, ze tu minulou dobu tvorili a vybrali si lidi obecne vetsina spolecnosti. Tady kdosi napsal, ze si komunisticke spicky neodklonovali penize, protoze netusili ze prijde revoluce .... ja si sice myslim ze to bylo jinak ale dejme tomu ze by to tak bylo - divim se ze to dnes tak je a ze se kazdou chvili dozvidame kolik si ktery politik odklonil. Jen si myslim ze bude vyznam KSCM stoupat.

0 0
možnosti
LC

Pane Nigrine, souhlasím s vámi, že výsledky svobodných voleb se někomu nemusí líbit, zvláště těm, kteří neuspěli, resp. jejich strana neuspěla. Divím se, že to (zatím) nenazývají pučem. To je ale asi tak vše. Kádrujete přesně jak za bývalého režimu. Co dělali čí rodiče, v jaké mládežnické organizaci kdo byl. Dříve se psalo: je synem vesnických boháčů (vlastnili celých 12 ha půdy a dřeli od rána do večera) a členem mládežnické organizace Orel. Vaše argumentace, že komunisti nikomu nic neukradli je poněkud neohrabaná. Pominu rok 1948, ale připomenu jiný. To se takhle jednoho krásného červnového rána roku 1953 občané ČSR probudili a každý měl v podstatě v kapse 300 Kčs. Všichni stejně chudí. A že se nikde nenašlo žádné konto? Vždyť si sám odpovídáte. Je ani nenapadlo, že by mohla přijít nějaká sametovka. Mysleli, že to je režim na věčné časy, jako spojenectví se SSSR. Tak proč mít nějaká zahraniční konta. Takže, méně emocí, více faktů a neblbněte mládeži hlavy.

5 1
možnosti
MN

dekuji za reakci na muj clanek.. nebojte se nikdo hlavy mladezi neblbe. Jen vy jste zacal opet argumentovat jen dobou minulou ale nedal jste jediny argument pro to, ze by snad soucasna KSCM  delala snad menovou reformu, nebo kadrovala lidi pro to, jestli jsou vhodni pro studium vysoke skoly. Takze vysledkem je vlastne to, ze jsme jako ONI. To, ze jsem napsal, jak rikate kadroval, o tom co ma za minulost kdektery nas politik, jste udelal take, jen jste to nerekl na konkretni lidi. Ja jsem je vsak uvedl jako priklad toho ze nemerime stejnym metrem - jednem se vymyslel lustracni zakon a jinych se to netykalo. Klidne si pridam a nemusim byt ani konkretni - kdyz se pridrzim onohno lustracniho zakona tak lidi, kteri spolupracovali s StB nebyli pripusteni k nekterym funkcim - ososbne si myslim ze je to nesmysl, protoze malokdo vi ze StB nebyla jen vnitrni nepritel, ale mnoho dalsich odboru ktere napr. hlidali nasi ekonomiku apod. Ostatne totez dela dnesni BIS.

0 0
možnosti
JP

J66o85s73e20f 67P86o17t95r

20. 11. 2012 22:00

A protože se pane Nigrín, na nás tak usmíváte, tak ještě jednu pohádku. V první polovině 20. století se zjistilo, že vesmír, hmota, energie, prostor a čas nejsou nekonečné, ale, že vznikly ve Velkém třesku.

Ještě v r. 1980 socialistická fyzika !!! neuznávala tuto teorii a to ze dvou důvodů. Jednak to nebezpečně konverguje k biblickým ideám, a jednak to na kusy rozmetá marx-leninskou filozofii o tom, že hmota je věčná a jedním z jejích atributů je vývoj. Co si teď počít, když vesmír vznikl v reálném čase a rozplyne se v mrazivém nekonečnu. kde je vlastnost hmoty vývoj ? (osobně by mě také zajímalo, jak se k tomu ideologové KSČM staví).

A tak se vymyslela teorie o únavě elektromagnetického vlnnění během cesty nekonečným Vesmírem.

Soudružka, radní pro školství v Jihočeském kraji, fyzikářka, by nás měla informovat, jak ona řeší tento problém.

Já ve svých příspěvcích neříkám nic jiného než, že politika KSČM  je poplatná ideologii, a jak jsem uvedl příklady tmářská a zpátečnická

5 2
možnosti

Pane Nigrine, jak by se vám líbilo, kdyby se na vládě podílel člověk, jemuž na zdi visí hákový kříž a Hitlerovy zločiny vydává za přehmaty doby? Také byste hodnotil pouze jeho lidské kvality?

4 4
možnosti
MN

no to je znacne prehnane spojovat tohle s - cim vlastne - s onim Leninem ;-D to si delate legraci - nebo snad jsou nejake poznatky o tom, ze Lenin mel plany na to vyhladit cele narody, jako to mel v umyslu Hitler? kuprikladu smerem ke slovanum?

1 0
možnosti
JP

J85o20s34e86f 58P52o22t28r

20. 11. 2012 21:44

víte pane Nigrin, já jsem prožil v reálném socialismu přes  40 let a popíšu vám zážitek, jak se komunistická ideologie chovala k vědeckým poznatkům. Na škole, kterou jsem navštěvoval byl hlavní předmět biologie. Učili jsme se: vezme se pytel pšenice vypěstované v teplém podnebí, nechá se přes zimu na sibiřských mrazech, pšenice si na to zvykne, získá nové vlastnosti a bude prosperovat v sibiřských mrazech.

Ale nejen pšenice, takto můžeme vychovat i odolného a vůči nepřátelům rozhodného nového socialistického člověka.

Jednoho dne náš profesor pečlivě zavřel dveře, zkontroloval okna a řekl nám, víte ona existuje i genetika, to na základě DNA, ale neříkejte, že jsem vás o tom informoval. Ta pavěda to bylo podle Lysenka, v r. 1965 za Chruščova. Ještě v r.  1949 byl sovětský vědec - genetik za genetiku odsouzen do gulagu.

Stejně tak byla označena - jako buržoazní pavěda - kybernetika, a ještě dneska za příčinu padání ruských družic považují zaostávání v kybernetice.

4 4
možnosti
Foto

No a proto Sovětský svaz v kosmu nic nedokázal ;-D

5 2
možnosti
JA

J25i98ř80í 50A95l29e11x92a

20. 11. 2012 21:39

Když čtu Váš blog, myslím, že by měla být.....:-/Rv

2 2
možnosti