Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

Karma. A to mi stačilo přečíst pouze nadpis.

;-)R^

1 2
možnosti
JL

Vysoká škola života?

1 0
možnosti
SB

Za takovými výzvami, jako byla "Děkujeme, odejděte" vidím především nekonečnou naivitu signatářů, kteří se domnívají, že ti jejich koně, které tak chtějí prosadit oni, by byli lepší než ti, k jejichž odchodu vyzývají.

Pánové Ruml, Pilip, Schwarzenberg, Kalousek a jim podobní nám už ukázali dost, abychom mohli vidět, že o morálce maximálně tak žvaní.

Ne že by byli horší než ta protigarnitura, ale lepší také nejsou. Dokonce lžou ještě více, protože ve věcech praktických lžou stejně jako ta zmíněná protigarnitura, ale ještě navíc ze sebe lživě dělají svatoušky.

4 1
možnosti
Foto

Děkujeme, odejděte byla akce k 10. výročí Sametové revoluce, což, jestli se nemýlím, bylo v roce 1999. A Wiki k tomu praví:

"Děkujeme, odejděte! byla iniciativa někdejších studentských vůdců z konce 90. let, kteří vydali 17. listopadu 1999 stejnojmennou výzvu, s níž razantně zaútočili proti tehdejší politické elitě, udržující svým vládnutím v chodu tzv. opoziční smlouvu."

https://cs.wikipedia.org/wiki/D%C4%9Bkujeme,_odejd%C4%9Bte!

A pokud se nemýlím, tak Jan Ruml, šéf Unie Svobody nezvládl povolební vyjednávání po volbách 1998 a, jak jsem nyní vyčetl:

"Jan Ruml announced his resignation as leader of the Freedom Union on the 1 December 1999."

https://en.wikipedia.org/wiki/Jan_Ruml

Takže, ANO, je to pravda. Jan Ruml se vzdal křesla předsedy Unie Svobody krátce po pamfletu Děkujeme, odejděte, který ale, jeho osobně, vůbec k žádné rezignaci nevyzýval.

Ta výzva měla za cíl dva hlavní politické "matadory", Klause a Zemana a jak vidno, sklidila obrovský úspěch. Oba dva se podvakráte stali českými prezidenty.

3 0
možnosti
VV

Oba dva se podvakráte stali českými prezidenty. Coz je po pravu radi do jedne roviny a Antoninem Novotnym a Gustavem Husakem.

1 1
možnosti