Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Je hezké, že autor článku pan Nigrin ke konci svého článku sám přiznal,.. že (cituji:)

".. přiznávám se k tomu, že jsem kolaborantem a také demagogem /protože v zájmu Ruska a Putina podávám nepravdivé informace.." (konec citace autora) .. ;-)R^

Takže klobouk dolů před tímto přiznáním.. tím mi p.Nigrin prakticky vyrazil trumfy z ruky!

Chtěl jsem se původně p.Nigrina zeptat:.. proč se tady tak vehementně rozčiluje (snad už v desátém článku v řadě) nad jakýmkoliv krokem západu... a naopak do morku svých starých policajtských kostí v důchodu hájí vše, co se týká východních zájmů .. resp. zájmů (kágebáka) Putina  a jeho statečné ruské armády... ?

Chtěl jsem se zeptat, proč se například nerozčiluje nad tím, že "co bylo dovoleno" Putinovi - to jest vojensky bránit územní integritu Ruské federace (za cenu téměř stotisíce mrtvých tamních civilistů).. to nyní Rusko naopak nechce dovolit Ukrajině..!!

Chtěl jsem se ptát proč p.Nigrin tak trpí, když ukrajinská armáda při své vojenské operaci na ochranu integrity svého území zabije i děti... a na druhou stranu mu vůbec nevadí, když v zájmu urvání kusu území Ukrajině ve prospěch Ruska zabijí proruští separatisté desítky a desítky nevinných dětí.. ?

No.. vídíte...chtěl jsem se ptát.. a pan Nigrin mi v závěru článku sám vše poctivě vysvětlil!

Snad tedy jen poprosím, pane Nigrine,..nepřehánějte to tolik s tou kolaborací s Ruskem a s tou demagogií! .. Je to už trochu trapné!

1 1
možnosti
MN

Jirko Kropacku, nejspis ses schoval za jine jmeno, ale nevadi. Doporucuji ti, abys cectl blogy pana Zieglera, Peszinskeho, Nadvornika, Tam budes v pohode a souhlasit se vsim. Ja jsem nikdy a nikde nenapsal,ze mi je jedno ze se zabiji z jedne strany a ze to je spravne, kdybys cetl pozorne pochopil bys, ze jsou tam zbytecne obeti na obou stranach a nebudu stranit jen jednem, ani druzi nemaji pravo brat zivot. Jen si odpovez na otazku, kdo zacal s touhle valkou  - proc byla vojenska akce nazvana protiteroristickou, kdyz zadni teroriste nejsou, jsou jen oponenti Kyjeva. Ze zabiji separatiste desitky nevinnych deti - dokaz to! Chci videt nejaky dukaz - jsi nejspis taky polda takze se vyznas v internetu, nebo nejsi ale v tom pripade je ti neco jako dukaz a argument s dukazem cizi a to je skoda. A s tim, ze jsem napsal ze jsem 'kolaborant a demagog" , nejak sis rafinovane opomnel pripsat i dalsi slova ktera jsem napsal v tech se pise o tom ze mi vadi kazda zbytecna obet na obou stranach a zvlaste mezi civilisty . Dnes jsem videl ty nenavidene separatisty, jak vozi chleba a vodu lidem v Donecku, slysel jsem jak zena strednich let rika - nikdy jsem nezazila ze by s nami zachazeli spatne, jsou slusni a armada nas bombarduje, dva tydny jsme ve sklepech, valku nechceme. Klidne me clanky vynechavej, nebude te to zbytecne iritovat. Budu vzdycky psat to co si myslim, jestli neumis prijmout myslenku toho druheho, pak je mi lito! Pokud budes mit argument o tom, ze jsem napsal lez, pak budu rad kdyz na ni upozornis! Dekuji

0 0
možnosti
KH

Výborně napsáno. KARMA!

2 1
možnosti
JR

J21a30r38a 20R75a79n71k

10. 8. 2014 22:05

Jaksi jste opet ucelne zapomel napsat, ze prvni den sly pouze tisisce tun jidla a vody, ale to je nic....ze ;-O

0 2
možnosti
MN

Nemate pravdu, takze abych rozptylil vasi snahu o tom sdelit, ze jsem účelově něco zamlcel - tady je vynatek z textu: " Nakonec je tu i ono plus, to je shazovaná voda a potraviny na padácích pro desetitisíce uprchlíků z bojujících měst." ... priste mne prosim neobvinujte a ctete pozorneji. Dekuji

1 0
možnosti
LH

Autore a proč toto přísloví nepoužijete na české poměry?

Před časem ukazovali v televizi jak člověk, který si postavil kozí chlívek za 200 tisíc sice bez stavebního povolení, tak ho musel zbourat (teda obec mu ho zbourala a on musel zaplatit demoliční práce), tak člověk, který postavil u Karlových Varů celou ruskou vesničku (opět bez povolení), tak to bourat nemusel a povolení mu bylo dodatečně vystaveno.Zrovna tak exmanželka miliardáře Pavla Tykače staví betonové monstrum (nikdo neví co z toho bude) a opět bez stavebního povolení, tak takovýmto lidem se stavby nezbourají.A takovýchto milionářských staveb jsou po rebublice stovky (a načerno!!!!).

Čili Jov, který má miliony, tak může všechno a vůl, který nemá nic, tak ten nemůže také nic.

2 0
možnosti
MN

mate pravdu - ale to je v tom jaky svet je, no a u nas je tohle asi specialita, od doby kdy zacaly vladnout penize, neni v teto zemi nic nemozneho. Kdyz je to v mensim rozsahu tak se to jeste resi, vim o pripadu postavene haly ktera nemela povoleni a majitel dostal narizeno ji zbourat k cemuz skutecne doslo. Ale v pripade velkych penez mate pravdu tam se pravo zacina napadne kroutit. Ono by bylo mozna zajimave probrat vsechny ty soudni procesy, ktere od revoluce probihaly kde byly velke penize, bylo by zajimave se dozvedet jak se resi pripad letadel Casa a odpovednosti pani parkanove, bylo by zajimave vedet kdo uhradi vsechny ty predrazene nakupy padaku za ekonomickeho namestka Kalouska na MO, bylo by zajimave dozvedet se jak probihaly soudni pri ohledne daneni pana gen.reditele Zelezneho a dalsi a dalsi. Za totace si delali lidi znamosti aby dostali banany nebo jatra, dnes je to kvalitativne jiny proces pokud budu mit penize, budu mit znamosti a kdyz budu mit znamosti mohu si delat co chci ... driv ty znamosti fungovaly take, ale mely svoji mez za kterou proste nesly dnes ta mez asi neexistuje!   Dekuji za prispevek.

2 0
možnosti
PK

Tohle je letitý problém všech poválečných amerických prezidentů. Strašně by chtěli pomoct těm dobrým a nakopat těm zlým. Jenže v regionech, kde se nyní válčí (krom Ukrajiny) jsou jen líp vyzbrojení a vycvičení lumpové, kteří se perou s hůř vycvičenými a vyzbrojenými lumpy. Vztáhnout na americká měřítka z pohádky o Červené karkulce nejde. Nakonec v Aganistánu Američané vojensky zvítězili, ale guerillovou válku nelze z vnějšku porazit. Takže po odchodu americké armády z Afganistánu dojde ke stejné situaci. Navíc mám pocit, že i ten nepatrný pokrok k lepšímu se opět proobamuje.

4 0
možnosti
RH

Je v zájmu Západu i Ruska, aby ISIS nevznikl, kritizovat USA za to, že tahá horké brambory z ohně a bojuje s fanatickými islamisty za celý civilizovaný svět, je blbost. Jezídové nikomu nic neudělali, jsou dlouhodobě obětí masakrů především ze strany muslimů.

2 0
možnosti
RF

Nemohu nez souhlasit. Karma.

3 1
možnosti
TP

kdyby byla spravedlnost a svět se řídil všude stejnými pravidly, bom,bradovalo by teď americké letectvo ruské teroristy v Donabsu, podbně jako bombarduje islámské teroristy v Iráku

4 4
možnosti
MN

O to by to bylo jednodussi, Rusko by slo hajit sve lidi tam zijici a konecne by mohli ukazat kdo je kdo, ne jen potaji nekoho vyzbrojovat a pomoci jinych lidi bojovat vlastnimi zbranemi. Mozna ze k tomu brzy dojde. Jen jsem nepochopil vas napad s bombardovanim ruskych teroristu - nebo snad by i tam Amerika chranila sve lidi - tedy americany tam zijici?

5 4
možnosti
JP

Je velice zajímavé pozorovat k tomuto tématu chování Británie, která sice leží v Evropě, ale spíš vyvolává pocit malé Ameriky za Malou Louží. No a ještě jsou na tom podobně bratři Poláci, kteří jako by začínali mít problém s tím, jestli jsou středoevropané, nebo spíše pobalťané... :-)

8 2
možnosti