Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J79i38ř15í 65V97o73l81e39k

22. 1. 2014 0:16

Buďte rád že jste tu, pro vás úžanou, dobu zažil, opakovat se nebude. Právě pro všechny ty benefity, na které s ostatními soudruhy tak srdceryvně vzpomínáte, se ten systém ekonomicky zhroutil.

6 0
možnosti
JC

Nic se nebude opakovat, tak to je a tak je to dobře. Také se tomu říká elvoluce. :-)

2 0
možnosti

Myslím si, že bychom měli založit Sdružení na oslavu 100. výročí zavedení regulovaného nájemného, které si připomeneme v r. 2017.

0 0
možnosti
JB

J66i54ř52í 94B84o32č30e90k

21. 1. 2014 23:00

o kvalitách tehdejšího bydlení si myslím svoje. po nástupu do prvního zaměstnání mi paní ny byťáku na rovinu řekla, že si žádost na byt sice dát můžu, ale když budu mít hodně velké štěstí, za 10 let se snad něco najde. s mírnou protekcí jsem dostal postel na svobodárně na dvoulůžáku velikosti větší kuchyně se záchodem a sprchou na chodbě. nájem 200 měsíčně plus 50 elektřina, což při platu 1200 hrubého nebylo až tak málo

3 0
možnosti
JB

J50i18ř88í 77B43o23č93e45k

21. 1. 2014 23:06

omluva, 200 to bylo i s elektřinou, ale pořád to byla skoro pětina čisté mzdy.jenže stejnou pětinu dám dnes za poplatky ve 3+kk v OV. bez inkasa

0 0
možnosti

Při vstupu do zaměstnání v  roce 1981 jsem dostal podnikový panelový byt 3+1. Tehdy činilo nájemné a inkaso cca 260 Kč, tedy cca 10 % platu.

Dnešní nájem podobného bytu min. 10 000 Kč, tomu odpovídá plat 100 000 Kč, máte takový plat ?

 Panelové "Králíkárny" samozřejmě nikdo nezboural, jak chtěl Havel a to je dobře, protože to bychom opravdu museli bydlet ve vagonech. A dnešní satelitní "městečka"  na sebe nalepených domků to je někdy opravdu hrůza.

3 4
možnosti
Foto

Já platil  nájem za byt 3+1 i s inkasem  480 Kč. To byla polovina platu mé ženy. Nevím, kde jste žil.

1 0
možnosti
RK

Autore - mohl by jste mi dát nenávratnou půjčku, jářku ať nežeru, 10 milionů ? Předem velice pokorně děkuji a očistím Vám klidně deset milonů cihel ......

0 0
možnosti

Dost dobrý přehled, umožňující porovnání úrovně  bydlení v Rakousku a Česku, lze nalézt v "Statistika bydlení v Evropské unii", zavěšeno na stránkách MMR.

Stručně řečeno, jak v r. 1948, tak i v r. 1989 Rakušani měli vždy o jeden pokoj více.

0 0
možnosti
AN

Bydlim v severních čechách a tady zas takový problém z bytem nebyl,taky sem přišlo poměrně dost lidí a kvůli výdělku.

3 0
možnosti
JL

Odpověď na nadpis - Ano, byl to zatracenej lágr a to bez přehánění.

7 6
možnosti
JH

Lágr,ve kterém žila většina otroků a pár vedoucích komančů? :-) V roce 1989 bylo v KSČ 1,7 milionu lidí tedy každý pátý člověk! Kde jste byl Vy? V nějakém lágru?

5 3
možnosti
Foto

Pokud jste chtěl družstevní byt, čekal jste na něj až deset let. Podnik vám dal byt do čtyř let.  Když jste jej dostal, měl jste už jedno dítě. Po čtyřech letech jste dostal od podniku družstevní byt o rozměru 1+ 2. Byl to hrozný krcálek. Do jednoho pokoje se vešla jedna válenda a ví už nic. Za to jste se musel upsat na deset let. Těch deset let si podnik dělal s vámi, co chtěl. Neznám nikoho, kdo by si stavěl byt svépomocí. Znám ale lidi, co bydleli v domě rodičů, kteří jej získali po Němcích. Vím, jak to bylo pro ně neuvěřitelné martyrium se sháněním materiálu, aby si dům a bydlení pro sebe upravili. Ono nic nebylo. Ještě po revoluci nebyli s opravou domu hotovi. Bydlím ve městě, které bylo unikátní tím, že bylo postavené v klasicistním stylu. Z 60 procent bylo za komunistů zbouráno, protože nebyla prováděna údržba domu. Byl zbourán celý střed města.  V domech určených k demolici na černo bydlela sposuta lidí, kteří neměli, kde bydlet. Neznám důchodce z mého sídliště, který by byl nucen se odstěhovat. Dnes v našem domě bydlí polovina mladých. Stejně jako pro moji dceru nebyl pro ně sehnat si byt. Někteří díky stavební spoření, nemají žádné dluhy při získání bytu, ti, kteří dluhy nemají stavební spoření, si vezmou menší byt do 300 Kč, které jsou schopni splatit. Neznám mladé, kteří by byli nuceni bydlet s rodiči, jak to bylo za mé generace.

4 4
možnosti
JH

A kdo pro Vás vybudoval to sídliště??? Bydlet na celoživotní dluh je pro Vás výhra,oproti úvazku v zaměstnání? S nedostatkem materiálu samozřejmě souhlasím, ale nebylo to neřešitelné-to jsou jen výmluvy.

2 1
možnosti
Foto

Nebylo by lepší místo "nejmenovaného blogera" citovat přímo článek? Nejlépe odkazem (ve Vizuálním editoru zvýrazněte část textu kterou chcete poutat, např. "nejmenovaného blogera" a pak klikněte na ikonku řetězu, která se na liště najednou objeví. Do nabídnutého okénka pak překopírujte url - tedy http adresu - toho článku)

0 0
možnosti
  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik