První máj, nejen lásky čas

První máj je nejen časem lásky, kdy zamilované páry (možná i nezamilované) vychází pod rozkvetlé stromy a líbají se, ale i dnem, kdy se vychází do ulic – ať už se jedná o prvotní protestní akce anarchistů, extremistů a nově lidí, co věří v pluralitní společnost a odmítají nenávistné ideologie.

V Brně neonacisty nechceme!

Neonacisté, ačkoli byl jejich pochod městem zamítnut, nakonec i díky chybě v zákonu (demonstraci totiž stačí pouze ohlásit, přičemž tak koná většinou neuchopitelná fyzická osoba) mohli projít některými brněnskými ulicemi. Tentokrát však nemohli dokončit svůj pochod, protože lidé neztotožňující se s násilím a černobílým viděním světa jim to nedovolili a nenásilným způsobem ukázali, že v Brně neonacisty nechtějí. Nicméně musíme podotknout, že v minulosti tomu tak nebylo, proto je nutno vyjádřit uznání iniciátorům akce Brno blokuje, kteří zhmotnili názor mnoha lidí.

Mediální zkreslení

V médiích bylo jedné z nejdůležitějších událostí dne věnováno minimum prostoru a po shlédnutí šotu nabylo mnoho diváků dojem, že proti sobě bojují jakési dva extremistické tábory. V tomto ohledu byli účastníci nenásilné blokády dehonestováni, protože byli srovnáváni se značně homogenní skupinou extremistů, kteří hledali prostor ke konfliktům, což ukazuje i skutečnost, že jich bylo hned několik policií zadrženo. Účastníci akce Brno blokuje zastupovali široké spektrum názorů, z různého prostředí a věku a neuchylovali se k násilnému chování a užívání xenofobních hesel.

Autor: Miroslav Mráz | středa 4.5.2011 11:45 | karma článku: 6,49 | přečteno: 737x
  • Další články autora

Miroslav Mráz

Chceme šetřit? Legalizujme drogy!

9.11.2011 v 20:00 | Karma: 10,27

Miroslav Mráz

Budoucnost eurozóny

3.11.2011 v 20:00 | Karma: 8,84