Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Čím dál více mně připadá, že ta koronavirová epidemie je pro EU přímo dar z nebes. Je to krásný důvod jak nalít do krachujících jižních ekonomik stovky miliard EUR.

3 0
možnosti
Foto

Olověné závaží není na škodu, aby si někdo nevyskakoval moc vysoko. ;-D

2 0
možnosti

Poučení ze statistiky.

Průměrné zadlužení států EU již nyní přesahuje 80%. Další zvyšování dluhů je nesmyslem.

Karma!

5 0
možnosti
Foto

Zadlužení VB je 100%, Japonska 200%. Itálie potřebuje konsolidovat dluhy, má jich hromadu po splatnosti s velkým příslušenstvím. Tohle kdyby EU odkoupila a stala se novým věřitelem, dost by to Itálii pomohli. Jenže šla by jenom část, dluží víc než 1 bilión euro.

0 0
možnosti
VK

ve článku (sice na jiné téma, ale související) nás jeden čínský generál a ekonom označil za Římany v době jejich zániku, a má naprostou pravdu. Barbaři jsou před branami, zatímco my se opulentně opíjíme nejlepším vínem. akorát netuším, kam se nejlépe zdekovat až to praskne...

6 0
možnosti
JR

J57a92n 90R33á50ž

1. 6. 2020 10:33

Příměr záchraného kruhu se závažím, který má pomoci tonoucímu, přesně vystihuje podstatu imaginární pomoci už dlouho tonoucím zemím neuvěřitelným zadlužením všech Evropanů a jejich dětí. A stejně to ty tonoucí země nezachrání, jen to prodlouží jejich agonii.

7 0
možnosti
ZZ

celá ta novodobá kolektivizace je neštěstím pro občana, to že máme platit důchody Italům a Španělům, i když je mají 2x větší než naší důchodci je zvrácenost, ale to, že budeme Španělům ještě platit, tam narychlo uzákoněný základní příjem je šílené, jestli některý stát nemá peníze, tak ať si je půjčí na voje triko

10 0
možnosti
Foto

Tento balířček je naprostý nesmysl a jen odsouvá zásadní problémy Evropské unie. Francie a Německo samy nerespektují pravidla, která Unie přijala.

Rozdáváním (neexistujících) peněz jeetě nikdo nikdy nebyl zachráněn.

Ursula von der Leyen (jakkoli jsem sám sudetským Němcem a mohl bych být rád, že je to Němka) je neštěstím. Je jen politicky uhlazeným kompromisem bez konceptu.

Jaké měly být reformy:

1) harmonizovat dotace a centralizovat jejich rodzělování a kontrolu - přenést z národních států,

2) harmonizovat fiskální, tj. daňovou politiku,

3) rozdělit Unii na spořivou a útrácivou část a ať si každá financuje sama sebe,

4) vytvořit z předsedy Komise a prezidenta parlamentu osoby nadřazené kterémukoli předesdovi vlády včetně Francie a Německa,

Ale, Macron i Merkelová jsou výsledkem požadavků svých voličů na kompromis a další rozdávání.

Copa se nenajde politik, který obětuje svoje pohodlí budoucí vizi? Vždyť nikomu z nich nehrozí ani smrt, ani chudoba jako v Rusku nebo v Byzantské říši?

3 1
možnosti
Foto

Myslím, že se tomu říká federace.

1 0
možnosti
Foto

Představa, že nás drží nad vodou potistene papíry, je směšná. Jsme na společném trhu EU a týká se nás tedy úplně všechno. Co je výjimečného na koruně, která je plně konvertibilni k euru? Vůbec nic. Přečtěte si tohle

http://www.svycarsko.com/penize-a-nakupy/

1 3
možnosti
Foto

Co je výjimečného na koruně, která je plně konvertibilni k euru? To je jednoduché, je to její plovoucí kurs. Někteří politici dnes hysterčí a trapčí z toho, že koruna oslabila, jenže to je právě to, proč jsme si ji ponechali. Koruna se chová tak, jak má.

10 1
možnosti