Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

Takto překroutit se neda ani tricko. Skvela práce.

5 0
možnosti
Foto

Je ekonomicky prokázáno, že sociální dávky a podpory paradoxně zvyšují chudobu.

3 0
možnosti
ZS

Pane Kováči, ještě se vrátím k těm Vašim tabulkám. Jsou dozajista pravdivé. Na druhou stranu však přiznejte, že lidé bez vzdělání jsou dnes těžko zaměstnatelní. Oni i středoškoláci nebo vysokoškoláci nenacházejí uplatnění. A většina Romů má jen základní vzdělání. Se střední či vysokou školou jich je minimum. Aby se zvýšila jejich šance na trhu práce, je třeba, aby romské rodiny vedly své děti ke vzdělání. Třeba jako to dělají Vietnamci. Nechtějí, aby se jejich děti dřely v obchodech od rána do večera, tak dbají na jejich vzdělání. K tomu by lidé jako Vy, kterým rodiče poskytli vzdělání a výchovu, měli nemalou měrou přispět. Od Vás by Romové jistě rady a pomoc přijali. Jste jedním z nich. Od nás "bílých" těžko. To hned cítí jako rasismus a diskriminaci. Takže my, co pracujeme celý život, poskytujeme neziskovkám peníze na začlenění Romů, další peníze na jejich všechny možné dávky (ani jsem netušil, co jich existuje), a na Vás, vzdělanějších z etnika, je jejich správné nasměrování ke vzdělávání a výchově.

6 0
možnosti
MK

Ano, s tímto souhlasím, ale věřte, že je to velice složité, že je to mravenčí práce a dokonce, bez majority to nezvládneme, stejně tak, jako majorita bez nás.

0 0
možnosti
DF

Celkem slušné.R^

0 0
možnosti

No možná byse měla pomoc v nouzi, také zhodnotit počtem odpracovaných let.

Také mám obavy, že zrušením dávek všem, by značná část naší populace odsouzena k smrti hladem

2 0
možnosti
MK

Souhlasím. Zrušil bych sociální dávky (což nejsou důchody, jak se snažíte vsugerovat), o to snižme lidem odvody, aby tyto finance mohli použít pro své blízké a svojí rodinu. V

10 0
možnosti
ZS

Pěkný návrh :-). Jen nějak zapomínáte, že lidé, kteří pracují, si také platí sociální pojištění. Já sám pracuji cca 40 let (tolik ani nejste na světě:-)) , sociální pojištění platím každý měsíc, takže jsem si na ten svůj důchod už naspořil. Takovým lidem nedává stát NIC, jen jim vrací to, co si "někam" naspořili. Stát s těmi penězi nějak hospodařil, zda dobře, či špatně, je otázka jiná. Takže až si odpracujete 40 let, budete mít zasloužené právo, čerpat peníze, které jste do systému poskytoval.

13 0
možnosti
Foto

Jo. Problém však je, že to není jen o vůli pracovat. Někdy je pořádný problém práci sehnat.

3 7
možnosti

P78e74t46r 36Š63v36e94c

12. 7. 2013 17:24

XS výkřikem: Zrušme sociální dávky, zcela jistě NELZE SOUHLASIT !!!

Ovšem, musí se provést "inventura" poskytování těchto dávek a jejich úprava např: kdo třeba 22let pracoval a teď přijde o práci ne vlastní vinou, nemůže na tom být hůře než ten, který na práci za oněch 22 let nešáhl....!!!!!!!!

10 1
možnosti
FV

Já jsem pro zrušení sociálních dávek za předpokladu, že lidem nechají ty peníze o které je pro tento účel stát okrádá.

9 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2277x
Jsem občan, kterému není lhostejný současný stav.

Seznam rubrik