Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

mikonako1

12. 5. 2011 17:38
a autore

když už tak chceš lidskost a pod vysvětli  jak to s lidskostí mysleli 12 letí vrazi z cikánského etnika důchodkyně Otčenáškové ,kterou ukopali a ubodali nůžkama k smrti,  a jakou spatřuješ lidskost v / byť nedokonané/ vraždě mladého studenta Patrika v Krupce  dvěma cikány za kterou "vyfasoval" díky svému cikánskému původu

5 let !  Nebo v oloupení důchodkyně o všechny peníze cikánským gangem za bílého dne !Rv 

0 0
možnosti
MK

mikonako

14. 5. 2011 16:20
Re: a autore

Mohl bych se taky snížit k pubertálním kecům a napsat 100ky příkladů, třeba ubodaných kluků v Ostravě ap.  Ovšem rozumný člověk si uvědomí co je to příčina a důsledek. Dále civilizovaný člověk pochopí, že ne všichni češi jsou třeba Křejčířové, Pitrovci, nebo Švejci....Rv

0 0
možnosti
MK

mikonako

14. 5. 2011 16:24
Re: !!!!!

Nechápu kontext tohoto videa...chcete jakoby omlouvat fakt, že jste Rasistka? Pardon jen trpíte komplexem zvaným "anticikanismus"? Nebo jste jen frustrovaná nedoceněná odstrčená žena za pultem?

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

22. 4. 2011 7:16
Pane autore

uvádíte :"Kdo ví, jak by to vše s Romy skončilo, kdyby nepřišla válka!? Možná bychom dnes tady nebyli. " A já se ptám: kde myslíte, že BY cikáni byli? kde byli před válkou? Kde myslíte, že jsou dnes Židé? - ti Židé, kteří čelili za války stejnému utrpení jako cikáni? Pravíte, že duchové vstupují do prasat, má to nějakou souvislost s tím, že nás cikáni často nazývají BÍLÉ SVINĚ? Vaše manipulativní pokusy vzbudit ve společnosti lítost s cikány jsou marné, proč? protože cikáni nemají slitování s národy, které je přijaly za své a daly jim sociální podporu pro důstojný život.8-oJitka Gotterová

0 0
možnosti
MK

mikonako

22. 4. 2011 17:30
Re: Pane autore

Pani Jitka, pravda je taková, že Romové procházeli různými etapami. Jednou z nich je i zákon z roku 1927. Na tomto základě vznikly různé tzv. Kárné tábory, do kterých byli Romové internováni, byli zbaveni majetku a všech práv, následně mučeni, týráni, nuceni těžce pracovat a to vše včetně dětí. Podotýkám, že do těchto táborů byli internované celé rodiny! Tyto tábory takto nabyli jiný statut a to i zásluhou přechodu pod protektorát. Z toto titulu se ptám, jak by to skončilo, kdyby buď nebyla válka, nebo když už byla, kdyby se nezměnila politická situace.  Po válce zůstalo/přežilo v ČR jen 600 Romů! Židů přežilo několik tisíc. Nechci zpochybňovat holocaust, a kdo byl více postižen, nicméně po válce byla snaha o osídlení prázdného území, především z území Sudet Romy ze Slovenska, který byli naučeni žít segregovaný a měli jisté odlišné návyky, které se vláda ani komunistická nepokoušela vyřešit. Důkazem jsou různé osady, které jsou dodnes živé.

0 0
možnosti
C

carolusI

20. 4. 2011 17:01
A což takhle

udělat mezi romy sbírku a vepřín vykoupit.  Nevidím důvod proč by to měl financovat stát. Při vší úctě k lidem, kteří tam zahynuli. Třeba by vám přispěly i sudetské spolky kterým jde tolik o usmíření.

0 0
možnosti
MK

mikonako

20. 4. 2011 18:17
Re: A což takhle

Stát je povinen ze zákona odškodnit obětě různých trestních činů. Stát platí za různé arbitráže způsobené "nekompetentními" úředníky miliardy korun. V tomto případě byl Romům násilně odebírán jejich majetek českými úřady, následně byli různými způsoby usmrceni. Kdo za tohle nese odpovědnost? Proč dnes žádají odškodnění třeba ti co jen utekli před komunismem a násleně si žili v přepychu kapitalismu, nebo ti co byli vězněni s teplou stravou a pohodlnou postelí?

0 0
možnosti
LP

Lukáš Pecha

20. 4. 2011 13:16
Nestarejte se o vepřín, ale o vybydlené sídliště.

V tom vepříně pracují lidi, jsou rádi, že mají práci a firma funguje. Pokud by to přesto někdy někdo vykoupil a udělal "romské muzeum", kdo by se pak o opuštěný objekt staral? Jak dlouho by trvalo než by to sběrači kovů rozebrali, poničili a miliony by tam tekly jen tak pro něčí dobrý pocit? Byla by to velmi nejistá investice.Nejsou peníze na opravu kulturních památek, obce nemají na kanalizaci a čističky, ale přesto by podle Vás měl stát investovat do neperspektivního objektu. Fakt nestačí pomník?

0 0
možnosti
MK

mikonako

20. 4. 2011 15:14
Re: Nestarejte se o vepřín, ale o vybydlené sídliště.

Představte si, že byste šel k Pražskému orloji a odnaproti by se líhnul zápach zdechlých zvířat. Nebo si to představte na pohřebišti svých předků. Kladl byste stejné otázky?

0 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2277x
Jsem občan, kterému není lhostejný současný stav.

Seznam rubrik