Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

gygoho

18. 11. 2011 20:12
rasisticky laděný článek

ANTIKARMA - v cikánském etniku postrádám jediného cikána,který by NEBYL rasista !!!!!!!

2 0
možnosti
MK

mikonako

21. 11. 2011 11:10
Re: rasisticky laděný článek

A dokázal by jste taky vlastními myšlenkami říct, v čem je rasistický tento článek?

0 0
možnosti
GG

georg100

17. 11. 2011 19:09
pro cikána Kováče alias mikonako

je to přesné jak zde píší i jiní diskutující : cikán se ke svému etnickému původu hlásí pouze gdyš  jde o výhody sociálního systému ,dávky,podpory,peníze z EU,státní dotace vyplývající z rasismu naruby ,prostě gdyš cikán cítí,že by mohlo něco kápnout pro něj - jinak ze sebe dělají "hrdé" rovnoprávnostvyžadující  občany  ČR  a  EU  opět gdyš z toho cikán má mít prospěch !!!!!

JInak cikáni sociokulturně patří do Indie  a nikoliv do Evropy a civilizovaného světa - neuznávají hodnoty v civilizaci Evropě a nynější cikáni nejsou zde v ČR přes 700 let - to je demagogie ! po 2. sv. válce doloženo žilo na území ČSR  500 slovy pětset příslušníků cikánského etnika !!!!!!!!! takže cikáne Kováči dej tam zpátečku a nelži !!!Rv

3 0
možnosti
MK

mikonako

21. 11. 2011 14:50
Re: pro cikána Kováče alias mikonako

Mohl byste popsat ty hodnoty?

0 0
možnosti
V

villík

16. 11. 2011 11:27
Mno, když mám říct, co si myslím, tak....

"Romství je vlastně souhrn zvyklostí vedoucích k respektu, úctě a jednotě"........?  ..uvnitř uzavřené romské komunity = to jste zapomněl připsat!

Tak to je. Uvnitř jste pořád izolovaní od zbytku společnosti a ještě si na tom zakládáte. Stejné je to s muslimy v Evropě. Když se chce něco dělat společně, musí o správnosti konání být přesvědčeny obě strany. No, a z vaší strany to pořád ještě nehrozí.  To je právě tou vaší, jak říkáte, kulturou.

2 0
možnosti
MK

mikonako

17. 11. 2011 11:09
Re: Mno, když mám říct, co si myslím, tak....

Víte, v něčem máte pravdu. Je to tak nějak. Ovšem pokuď Romství podchytí zkušeni progesivní Romové, pak je přinutí se otevřít, dokáží eliminovat některé jevy, přinutí je změnit hodnotový řebříček atd..

0 0
možnosti
A

absolutníXpuch

16. 11. 2011 6:03
Něco o práci

ve vlastních řadách by tam nebylo, teda jestli je na to dost intelektu ;-(

2 0
možnosti
M

miyu_01

16. 11. 2011 8:00
Re: Něco o práci

prace? ale fuj, ze se nestydite jim neco takoveho pripominat. "State zarid, state dej", toto heslo pane Kovacova a podobnych. Ten jeho dovetek to je taky dobry mazec.....

2 0
možnosti
M

maxas

16. 11. 2011 5:51
Jedinou známou tradicí,

je to, že romské etnikum již po mnoho staletí žije parazitickým způsobem života na okraji společnosti. Ještě před pár desítkami let převážně nomádi, nikam nepatřící. Práce pouze příležitostné, něco se vyžebralo něco ukradlo. Když někde začalo být horko,zapřáhnul se koník a pryč. Důsledky takové tradice jsou ovšem pro dnešní romy zničující. Neschopnost obstát v konkurenci na pracovním trhu, naprostá nezodpovědnost k budoucnosti a hlavně pomalý sešup k primitivismu a méněcennosti. Na takové tradici není co chápat .

4 0
možnosti
JH

ExPat

16. 11. 2011 4:59
Ale jděte...

Cituji: Romské tradice jsou něco, na co nikdy svým intelektem nedosáhnete...Mezi Romské tradice nepatří krást ...

.

Naprosto nesouhlasím s jakoukoliv diskriminací, a že je jí v zemích Českých pohříchu. Však jsem si také tady v diskuzích za to schytal svoje. Vy to ale človíčku trochu přeháníte, a musíte to sám vědět, pokud tedy ještě žijete v realitě.

Nechápu jak si můžete myslet že lži, nesmysly a překrucování skutečnosti Vaší agendě nějak prospívá.

Pokud kdy chcete dosáhnout jakékoliv změny, Romská komunita musí zatraceně přiložit ruce k dílu. Klapky na očích nic nevyřeší. A Vy s tou Vaší tupou rétorikou pácháte více škody než užitku. Rv

2 0
možnosti
HK

tnx

15. 11. 2011 23:39
Znicili stredni tridu?

Muzete mi pripomenout, kdy tu naposled byla stredni trida?

0 0
možnosti
JR

Smoking Lilly

15. 11. 2011 23:32
Pisete: Romske tradice jsou neco, na co svym nikdy

svym intelektem nedosahnete, dale pak pisete: " Jedna věc jsou tradice a jiná hodnotový řebříček." Opsala jsem to presne po Vas, nic jsem neopravila, nic nezmenila. Zila jsem take mimo jine v Nemecku, netrvalo mi ani rok zjistit, jake jsou mistni tradice a zapadla jsem do spolecnosti.

Byla zde fotografie tri tlustych Romu, ovesenych zlatymi retezy, zajimalo by mne, jak dalece svym chudym krajanum pomahaji (musim to tak napsat, kdyz uvazujete o vystehovani a vlastnim konzulovi)? Pokazde, kdyz prekrocim hranice do CR u silnice na ceske strane stoji Vasi krajane a krajanky a "stopuji". Libi se Vam to? Proc mate pocit, ze jsme malo chapavi, ze nas intelekt nestaci na pochopeni triku a vycuranosti nekterych Vasich soukmenovcu. Nezarazuji Vas mezi ne, uz jenom to, ze se snazite zapadnout do spolecnosti a naucil jste se docela slusne psat cesky, Vas dela bilou vranou a mozna, ze se to mnohym z rad Vasich krajanu nelibi.

5 0
možnosti
JR

Smoking Lilly

15. 11. 2011 23:33
Re: Pisete: Romske tradice jsou neco, na co svym nikdy

oprava: o jedno "svym" mene, prosim:-)

0 0
možnosti
VN

Amoniak II

15. 11. 2011 23:22
Cože?

Co to melete, "Romové jsou na tomto území prokazatelně přes 700 let"??? Naprosto drtivá většina všech Cikánů v Čechách jsou přivandrovalci z posledních pár desítek let.

3 0
možnosti
F

Fanýs

15. 11. 2011 23:08
Máte pravdu

v tom, že sociální dávky jsou ve srovnání s korupcí zanedbatelné.

Co však není zanedbatelné jsou moje zkušenosti z proříznutou taškou a ukradenou peněženkou. Jindy jsem peněženku musel odevzdat několika mladým mužům, kteří se Vám podobali. Nedivte se, že se již takovým lidem obloukem vyhýbám a nepohlížím na ně vlídně.

3 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2277x
Jsem občan, kterému není lhostejný současný stav.

Seznam rubrik