Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Předesílám, že se nechci nikoho dotknout. 

Článek je ukázkou nepochopení rozdílem mezi fyzickým zlatem (na COMEXu, Čína nakupuje) a spotovou cenou (tlačí dolů short selling a výprodeje investičních fondů, které z přístavu bezpečí jedou zpět do rizikovějších aktiv) zlata na burze.

Je nutné sledovat dostupné zásoby, poměr Gold:Silver Ratio. A hlavně těžební a zpracovatelské náklady, plus poptávku průmyslu, investičního sektoru a šperkařů.

Žádný  Klondike, žádná zimnice. Zlato se kupuje jako hedge pro problémy měny (dolar 2008, euro 2010.2011), hlavně centrální banky. Investoři v době nejistoty nakupují ETF na zlato (GLD). Nyní po ESM je volatilita na trzích nízko, akciové trhy rostou.

Proto se odprodává zlato - ale pozor, s nadšením ho skupuje Čína. Vím o čem píšu, obchoduji 9 let na US burzách, do ČR vozíme s kolegy pátým rokem z US stříbro a obchodujeme s půlkou Evropy.  Nepodléhejte mainsteramu, to je špatné vodítko.

Ostatně píšeme k tématu každý týden dva články na silverum.cz.  To pro ty,  které situace zajímá hlouběji. Opakuji, že se nechci nikoho dotknout, neberte to osobně.

0 0
možnosti
BD

Zlato není již tou komoditou,jakou bylo a bývalo. Proto i bankovní zlato je dnes minulostí. Technické zlato se bude za několik let vyrábět bez problémů. Technika transmutaci dokáže již dnes- ale je nutno snížit cenu.A to určitě nastane.  Jiná potřeba, než technická, farmaceutická či biologická  pro zlato není nutná.

0 0
možnosti
Foto

To je pravda, pane Dvořáku, nic není jako dřív, nic není jak bejvávalo... Dnes se všechno virtualizuje, víc, než těžba zlata "vynáší" například "těžba" bitcoinů... :) Jak se zdá, zlato ztrácí své výlučné postavení ve finančním světě a stává se "standardním", byť stále vzácným kovem.

0 0
možnosti