Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Zdanění dividend je běžné ve vyspělém světě. Přesto se tam daří akciím líp. Tedy pokud vládne v ČR pravicová koalice....

1 0
možnosti
AK

V naší zemi stále klesají daně právnických osob - celkově se jednalo o 20 %-ních bodů na současnou úroveň 19%. Také se snížily odvody firem.

Kdekoliv byl v minulosti v okruhu 10 m na dosah mikrofon, p.ministr Kalousek do něj hlásal, že je třeba mít lineární daň z příjmů, abychom "netrestali úspěšné". A tak nemáme progresivní daň z příjmů, nýbrž daň lineární (kromě nás ještě Rusko a pobaltské státy), která je díky zastropování souvisejících plateb fakticky degresivní. To ale opravdu nemají nikde jinde na světě.

Pokud přijmeme jeho nesmyslné tvrzení, že daň je trest, má uvedená politika svoji druhou stánku, o které už nikdo nemluví - musíme potrestat chudé.

A tak zvýšíme sazby DPH, protože jiná cesta k naplnění rozpočtu už opravdu není. Tím ovšem nejvíc postihneme staré, nemocné, prostě nevýkonné, u nichž spotřeba tvoří největší procento výdajů (oni nemají z čeho tvořit úspory). Firem, které platí saldo a bohatých, u nichž spotřeba tvoří zlomek jejich výdajů, se to nijak zvlášť nedotkne. Chápu co, jak a proč p.ministr prováděl, ale nemohu říct, že by mě to nějak euforizovalo, vás ano?

Zrušení zdanění dividend byl poslední zásah do daní Mao-ce-tunga tuzemské permanentní daňové revoluce ministra Kalouska. Myslím, že byl právem považován za zastánce zahraničních investorů a 1% nejbohatších občanů této země.

1 0
možnosti
AK

Proč neškrtnout těch 9 mld. daní z dividend?

Typický to příjem těch nejbohatších.

Zvýšíme sníženou sazbu DPH na 17% a pumpneme o 9 mld. radši ty nejchudší, ne?

1 0
možnosti