Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Prosím, pane Indro, ozvěte se na exmuslimky@gmail.com , Rádi bychom Vám poslali pozvánku na akci. Děkuji a přeji hezký den.

0 0
možnosti
BD

opravdu jsem zděšen, jaké mohou mít názory lidí v Česku. Když jsme studovali s muslimy po roce 1966 na ČVUT, tak jsme jim záviděli zájem českých holek. Vůbec jsme netrpěli žádnou islamofobií a kamarádi muslimové se nijak negativně neprojevovali. Proto mám  dostatek osobních zkušeností s islámem a divím se, že Ti,co vůbec netuší o co v islámu jde, tak blbnou. Dokáže tady v Česku někdo něco konkrétního proti zdejším muslimům prokázat ? Myslím, že ne.

1 11
možnosti
MI

V Česku je muslimů zatím málo. Domnívám se, že příčinou našeho "blbnutí" je situace v jiných evropských zemích. Podívejte se do Švédska, Norska, Francie, Velké Británie, Belgie, Nizozemska, Německa... A pokud jde o zájem českých holek, řada z nich se z něj myslím velmi záhy vyléčila. Několik případů znám osobně.

11 0
možnosti
Foto

Bohužel vám uniká kontext toho prohlášení. Teze o "ideálním (muslimském) státě" jsou totiž ve skutečnosti poměrně klasickou oklikou užívanou "ortodoxními" muslimy a Židy, pomocí nichž se věřící chtějí vyhnout praktikovaní "problematických" částí náboženského práva a zároveň nezpochybnit, že tyto příkazy mají božský původ, a tedy jsou principiálně správné.

Když tedy Alrawi říká, že sekání rukou je aplikovatelné v ideálním islámském státě, říká tím, že momentálně jej není možné aplikovat nikde na světě, protože takový ideální islámský stát neexistuje a nejspíše jen tak existovat ani nebude. Čili tento způsob trestu de facto odmítá, nikoli propaguje.

To samé platí pro ono bití žen klacíkem na čistění zubů - opět nejde o nějakou zastírací invenci pana Alrawiho, ale o běžně rozšířený názor "umírňující" koránské příkazy - prostě Bůh říká, že ženy je možno bít (existují i alternativní výklady, podle nichž Bůh říká něco úplně jiného), ale muslimové z dalších jeho pokynů vyvozují, že pouze symbolicky, tak, aby jim to ve skutečnosti neublížilo. 

Můžeme zcela správně namítat, že takové postoje jsou logicky nekonzistentní a ptát se, proč se věřící vůbec nějaké boží příkazy zajímají, když si je pak stejně interpretují po svém, ale nemůžeme jejich nositele obviňovat z extremistických postojů - tím bychom je dezinterpretovali a křivdili jim.

2 2
možnosti
JM

Hm,to je potíž se starými texty ,v jakém kontextu to vzniklo.

Napadá mne "neprojde bohatec do království Božího,jako neprojde velbloud uchem jehly" ,kdo neví,že je to jméno jeruzalémské brány - spíš branky,je zmaten.

1 0
možnosti
MR

v Grazu, v Rakousku, take vnikla policie do mesity, pry pro nejake dokumenty. Kratce pote co se to stalo v Cesku. My lide jaksi nevime o co jde, nevidime do toho, ale jak uz si mnozi vsimli, ani ceska policie prece neposle tezkoodence a zrovna pri patecni motlidbe, kde se budou nachazet VSICHNI, misto aby nekde nicili dokumenty. Nechme se prekvapit co v tom vlastne bylo. Rozhodne to nebudou rikat novinarum, neni proc.

6 0
možnosti
MK

A není divu. Mešita na rozdíl od křesťanského kostela není svatostánek. Je to místo, kde se nejen modlí a Bůh ví k čemu, ale také je to místo kde se organizuje. Připravují politické prohlášení,ale také místo, kde se velice často ukrývají zbraně a kde se připravují sebevražedné útoky

8 0
možnosti
MK

Muslimové respektují jen toho, kdo je silnější než oni. Sice ho přitom i nenávidí, ale respektují. Jinak islám nepřinesl světu nic jiného než násilí, nenávist a otroctví pro pro slunečního boha Alláha.

13 0
možnosti
JM

První dvě věty ano,třetí hluboce ne. Evropa dosáhla úrovně muslimské kultury,vědy a zdravotnictví až někdy v 16.st.  Protivníka člověk nesmí podceňovat,oni potenciál mají.

0 0
možnosti
PV

Ba naopak se semknou pod pravdolaskovskym praporem a s hesly o krasach multikulturního obohaceni  budou poukazovat na ciste umysly a pravdomluvnost vudce pravověrných v CR.Kdyz i Halik je ze svých muslimských bratri na pokraji orgasmu tak na tom islamu asi něco bude.Toto bude bude jednou hodne velky pruser.

15 0
možnosti
MK

Halík bude kázat o muslimských bratřích i kdyby mu podřezávali krk.

7 0
možnosti
MT

Pokud se tem vyznavacum techto uchylnych nabozenskych doktrin nezbalime saky paky ted, pak uz se jich nezbavime nikdy. Obavam se toho druheho.

20 0
možnosti
MK

Španělům to trvalo skoro 600 let a už je tam mají zpátky. Tentokrát dobrovolně.

4 0
možnosti
PB

"Bitím je žena poctěna"

"Tím že muž ženu bije, jí projevuje úctu a je to důkaztoho, že se ženy těší v islámu velké úctě", tak vysvětluje bití ženislámský duchovní Sa´d Arafat. V Islámu je známo pro bití žen celkem 10pravidel. Nesmí ženu bít do obličeje, nesmí jí píchat do očí, nesmí jí vymlátitzuby z úst nebo zpřerážet kosti a když ji bije, nesmí jí tlouct neustále dostejného místa, ale pokaždé musí udeřit na jiné místo na těle, a tak dále.  

 

Arafat také vysvětluje, že bití má být pro muslima ažposledním východiskem. Pokud je žena neposlušná, musí nejdřív muž začítvarováním a když ani to nepomohlo, přejít k vyhrožování. A po neúspěšnémvyhrožování teprve následuje bití. Nemusím zdůrazňovat, že tyto aspekty islámu,stejně jako řada jiných, jsou v rozporu se právními předpisy České republiky.Islámští duchovní to ale vidí jinak: Bití ženy je projevem pocty a žena musíbýt za bití vděčná, protože ji muž bitím vychovává a usměrňuje. Prorok islámuMohamed, který je pro muslimy morálním příkladem, totiž ženám přisoudil slabéhoducha (VIZ hadís Sahih Bukhari 1:6:301) a rozhodl, že zatímco muslim (muž) jedokonalým tvorem, muslimka (žena) je nástrojem satanovým a v jádru je špatná anení tudiž muslimovi (muži) rovna. 

.....nóóó, kdybych konvertoval, možná jsem se vyhnul rozvodu,..... ale za tuto cenu ???

20 0
možnosti
Foto

V pozadí toho je pro muže typický sadismus a ženám bližší masochismus. A pak už stačí vymyslet ideologii, která to ospravedlňuje.

Nakonec pan duchovní Halík asi sní o středověku, kdy by mohl kacíře posílat na hranici, jinak si jeho postoj nedovedu vysvětlit.

16 0
možnosti