Vlakem z Prahy do Marseille za výhodnou cenu...

Ne, ani v tomto článku nemám v úmyslu psát o tom, jak jsem cestoval vlakem do Marseille, ale představit vám, čtenářům mého blogu, zajímavou možnost, jak se za jeden den dostat až do Marseille.

Upozorňuji, že článek JIŽ NENÍ aktuální. Prosím pokračujte ve čtení informací o cestě do Marseille v tomto článku. Děkuji za pochopení.

V prosinci roku 2011 byla uvedena do provozu nová vysokorychlostní trať LGV Rhin-Rhône. Díky této nové trati (o výstavbě trati viz článek na ŽelPage) a díky novému TGV z Frankfurtu nad Mohanem je v kombinaci s nabídkou Německých drah (Deutsche Bahn) Frankreich-Spezial nově možná poměrně levná cesta i pro lidi z ČR na jih Francie.

Jak se tedy levně dostat do Marseille? Prvně je potřeba počítat s tím, že jízdenku na vlak si objednáte značně dopředu, jinak samozřejmě nelze počítat s nejnižší cenou jízdenky, a to 39 €. Stejně jako v případě jízdenky London-Spezial, o které jsem dnes napsal samostatnou aktualitu, platí, že jízdenku můžete mít z různých míst v Německu.

Takže zkusme si vyhledat spojení na 11. srpna ze stanice Furth im Wald do Marseille.

A ejhle, vyhledávač nabízí jízdenku na ten den za 39 €. Odjezd v 8:12 vlakem ALX 350, což je vlak z Prahy s odjezdem v 5:07. V 9:56 příjezd tímto vlakem do Norimberku, následně vlakem IC 2068 do Karlsruhe s příjezdem v 14:53. A potom hurá do TGV 9580, které odjíždí v 15:11 a v Marseille je v 21:46.

Zpáteční cesta je horší. Ano, dá se sehnat jízdenka za 39 €, ale: odjezd vlakem TGV v 8:14 z Marseille, v 14:46 jste v Karlsruhe. Dá se pokračovat vlakem IC do Norimberku s příjezden v 18:18. Na tento vlak sice navazují vlaky k českým hranicím (tedy jak do stanice Furth im Wald, ale i do stanice Marktredwitz), ale na tyto vlaky už není návaznost do ČR. Pro návrat domů bude tedy nutno počítat s noclehem kousek od českých hranic. -mir-

Autor: Miroslav Hruška | čtvrtek 17.5.2012 17:06 | karma článku: 15,00 | přečteno: 4157x