Vlakem z ČR do Londýna a zpět...

Ne, nehodlám dnes psát o tom, jak jsem se dostal vlakem do Londýna, ale představit vám, čtenářům mého blogu, zajímavou možnost, jak se vlakem dostat do Londýna...

Upozorňuji, že článek JIŽ NENÍ aktuální. Prosím pokračujte ve čtení informací o cestě do Londýna v tomto článku. Děkuji za pochopení.

Německé dráhy nabízejí akční jízdenky London Spezial už za 49 €. Výhodou těchto jízdenek je to, že nejsou vázány na odjezd jen z nejvýznamnějších měst Německa, ale i z menších, například Furth im Wald nedaleko Domažlic.

Nevýhodou je to, že tyto jízdenky je nutno zakoupit dopředu, jinak počítejte s vyšší cenou. Já jsem si zkusil dnes na www.bahn.de zadat cestu do Londýna na 8. srpen z Furth im Wald do Londýna. A ejhle, na toto datum je skutečně dostupná jízdenka za 49 €.

Má to ale jednu zásadní nevýhodu. Je sice fajn, že mohu jet přímým vlakem z Prahy (odjezd z Prahy v 9:07, takže žádné komplikované dojíždění k hranicím) a ze stanice Furth im Wald použiju tuto jízdenku, ale...z Frankfurtu nad Mohanem mne sice čeká jízda po vysokorychlostní trati do Kolína, do Bruselu přijedu v 21:35 a vlak Eurostar odjíždí až v 6:56, takže bude potřeba vymyslet, co dělat v noci v Bruselu...

A obdobně je to i nazpět: ani tentokrát se nevyhnete čekání v noci v Bruselu....

Podle mého názoru se však toto čekání dá skousnout a v noci tak alespoň navštívit Brusel.

Celkové náklady pro majitele In-karty se slevou RailPlus za cestu z Prahy do Londýna a zpět: 2 * 49 € (jízdenky London Spezial bez místenek), 2 * 120 Kč SporoTiket v zákaznické variantě z Prahy do Domažlic, 2 * 21 Kč za jízdenku Domažlice - Furth im Wald Gr. (zákaznická cena), 86 Kč za zpáteční jízdenku z Furth im Wald Gr. do Furth im Wald (sleva na Railplus).

Celkem (při kurzu 1 € = 25 Kč): 2818 Kč, tedy 1409 Kč v jednom směru. Mimochodem, nejlevnější jízdenka na Eurostar je za 42 €, takže pokud máte chuť jet do Londýna vlakem, je tato nabídka dobrou volbou.

Jízdenku London Spezial si můžete zakoupit na pobočce Student Agency v Brně na náměstí Svobody nebo na hlavním nádraží v Praze na pobočce RegioJetu...Ostatní jízdenky pak na pokladnách Českých drah.

Pravda, má to nevýhodu v podobě čekání v Bruselu, ale jinak...podle mého názoru to za ten zážitek stojí a uvažuji, že bych se takto do Londýna vypravil na pár dnů, jel by někdo taky takto :) ? Piště kdyžtak do vzkazů :) -mir-

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Hruška | čtvrtek 17.5.2012 11:25 | karma článku: 24,10 | přečteno: 14202x