Síťová jízdenka pro mládež na vlaky v Rakousku opět v prodeji!

Stejně jako loni a předloni, i letos České dráhy nabízí mladým lidem, kteří mají In-kartu, možnost koupit si za zajímavou cenu jízdenku na letní prázdniny pro ježdění vlaky v Rakousku.

Velmi příznivé je také to, že cena této jízdenky, tzv. Sommerticketu, se oproti loňsku nezměnila a platí tak, že držitele In-karet se slevou RailPlus do 20 let vyjde tato jízdenka na pouhých 39 - tedy přibližně 1000 Kč. Držitelé v kategorii 20 až 26 let zaplatí za tuto jízdenku 69 €, což je ale pořád velmi dobrá cena. Proč? Jízdenka platí od 2.7. 2012 do 9.9. 2012, tedy se jedná o dobu 70 dní a denní náklady na tuto jízdenku (v případě varianty pro mládež v rozmezí 20 až 26 let) jsou tak přibližně 0,99 €.

Jízdenka Sommerticket umožňuje prakticky neomezené cestování vlaky po Rakousku v druhé třídě. O víkendu lze jízdu zahájit kdykoliv, tedy i brzy ráno, v pracovní dny je možno zahájit jízdu až v 8:00. Pokud však využijete nočního spoje, který z Vámi vybrané stanice odjíždí před půlnocí a přijíždí do cílové destinace po půlnoci, omezení se Vás netýká. Stejně tak platí, že pokud využijete vlak z České republiky, který odjíždí před osmou hodinou ranní (například osobní vlak z Břeclavi do Vídně s odjezdem v 5:56 nebo noční rychlík R 407 Chopin).

Jízdenka Sommerticket samozřejmě neplatí na úzkokolejných tratích, které nejsou ve správě ÖBB. Neuzná ji také konkurenční dopravce Westbahn.

Samozřejmě platí, že při cestě do Rakouska musíte mít nějakou jízdenku na hranice, ovšem při cestě z Břeclavi do Vídně jsou rakouští průvodčí benevolentní a to, že nemáte jízdenku pro úsek Břeclav - Břeclav Gr., je jim jedno. Další zajímavostí je možnost dojet na tuto jízdenku do města Sopron - přes toto město v Maďarsku totiž vede peážní trať do města Neckenmarkt.

Při kontrole jízdních dokladů se předloží jízdenka Sommerticket a In-karta.

Pokud Vás nabídka zaujala a rozhodnete se ji využít, pak Vám přeji mnoho příjemných zážitků na cestách po Rakousku. -mir-

Autor: Miroslav Hruška | sobota 9.6.2012 16:33 | karma článku: 9,04 | přečteno: 1085x