- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Zapékanka není nikterak složité jídlo, takže ho podle mne může zvládnout i začátečník :-) Ostatně, právě pro svou jednoduchost a rychlost přípravy je v Polsku tato dobrota hojně prodávána v rychlých občerstveních. Pravda, vám to zřejmě bude trvat o něco déle než v oněch rychlých občerstveních (které vám obvykle zapékanku nachystají do pěti minut a mají na výběr více druhů zapékanek), přesto doporučuji tento recept zkusit :-)
Potřebné přísady - pro tři osoby:
Tři bagety o velikosti cca 30 cm (prostě klasické středně velké bagety) - jaké koupíte, nechávám na vás, nicméně doporučuji spíše takové, které jsou širší (nejsou tedy příliš úzké).
Sýr eidam v celku - 30 %, gramáž cca 200 gramů. Můžete však použít i plátkovou variantu eidamu.
Salám - to nechávám na vás - může to být bez problém kuřecí, ale i vepřová šunka. Opět tak nějak těch 200 gramů.
Žampiony - cca 350 gramů. Pro jistotu doporučuji koupit prostě balení 500 gramů a přebytečné žampiony využít jinak :-) Pro čtyři osoby by balení 500 gramů mělo bez problémů stačit.
Jakékoliv máslo či jiný margarín, například Rama :-)
Koření oregáno nebo tomu podobné koření.
Olej na smažení na pánvi.
Zelená cibulka.
Na ozdobení doporučuji kečup, můžete ale zkusit i hořčici.
Nachystané suroviny...
Nejprve vezměte žampiony a nakrájejte je na menší kousky. Dále vezměte salám a rovněž ten nakrájejte na menší kousky.
V mezičase si můžete nahřát pánev, na kterou nalejete trochu oleje na smažení.
Směs salámu a žampionů dejte smažit na pánev. Jakmile budete mít pocit, že už se žampiony a salám tak akorát osmahly, tak můžete tuto směs začít pokládat na bagety, které předtím podélně rozřízněte a namažte na ně máslo či Ramu.
Mezitím zapněte troubu a trochu ji předehřejte.
Na bagety se směsí žampiónů ještě dále položte nakrájenou zelenou cibulku, dále bagety posypejte kořením a na závěr vezměte eidam, který nakrájejte na drobné plátky a tyto plátky umístěte na bagety.
Dále záleží na tom, jak máte velkou troubu a jak velký máte pečící plech, tj. zda se vám všechny takto připravené bagety vlezou naráz.
Nachystané bagety před vložením do trouby
Pečeme asi 8 - 12 minut, záleží samozřejmě na tom, jaký nastavíte výkon trouby, ovšem vzhledem k tomu, že jste troubu již předehřáli, tak nedoporučuji péct na maximální výkon.
Každopádně zapékanky průběžně kontrolujte a otestujte hlavně to, jak změknul sýr. Jakmile se vám bude zdát, že sýr je již dostatečně měkký, můžete zapékanky vytáhnout z trouby a podávat. Ještě předtím ale podle chuti zapékanky ozdobte podle chuti kečupem nebo hořčicí.
Dobrou chuť! -mir-
Další články autora |
Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...