Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Největším hrobařem ODS byl a je Václav Klaus. Neštěstím Petra Nečase je to, že se nedokázal Václavu Klausovi postavit jako předtím Mirek Topolánek. Neustále Klausovi jen ustupoval a ten mu přitom každou chvíli "načůral do bačkůrek". Snad největší chybou Petra Nečase bylo to, že Klausovi tu amnestii jako premiér podepsal. Možná mu za to Klaus něco slíbil (že třeba nebude cosi vetovat), ale potom by to byl pro Nečase velmi nevýhodný obchod.

1 1
možnosti
JG

J20i98ř10í 14G47i41e59s32l

28. 3. 2013 7:58

Nesouhlasit s amnestií neznamená automaticky souhlasit se žalobou. Podle mne byly obě dvě "akce" pitomostí.

Bohužel dotyční senátoři dokázali jednu z těchto dvou věcí:

1.) jsou to populisti, kteří chtěli využít náladu lidí v naší zemi, nebo

2.) neznají nejvyšší zákon (ústavu), protože jinak by věděli, že amnestie byla v souladu s ústavou a že je za ni zodpovědna vláda. Bylo tedy jasné, že to ústavní soud smete ze stolu. Pokud něco takového neví, nemají na zákonodárné pozici co dělat.

Tak, a teď čekám na spoustu mínusů a označení "klausofil", jak je zde na fórech zvykem.

1 2
možnosti
MT

Jen ho nechte, at' si kope . . .

7 0
možnosti

Tak mu to nerozmlouvejte a nechte ho konečně dodělat něco užitečného,

9 0
možnosti
PN

P96e12t87r 37N87ě98m62e10c

27. 3. 2013 23:51

Amnestie byla 1/5 zaloby.

2 2
možnosti
LC

Že je Nečas hrobařem ODS, tak s tím bych souhlasil. Ovšem ty argumenty jsou poněkud chabé. Jestli jeho výrok k senátorům, kteří podali žalobu na prezidenta způsobí další pokles preferencí ODS, tak na to bych si moc nevsadil, spíše naopak. Prezidentská amnestie a žaloba na prezidenta, ač zdánlivě úzce související, jsou v českém vnímání prezidentské funkce, dvě zcela samostatné záležitosti. A ještě bych vám chtěl připomenout jednu známou skutečnost. Ne vždy má většina pravdu. Možná 80% lidí nesouhlasí s amnestií ale určitě více než 90% lidí nesouhlasí s výší daní a lidé to klidně ignorují a dokonce tleskají straně, která slibuje, že je ještě zvýší.

7 4
možnosti
  • Počet článků 326
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1967x
Věnuji se esperantu, železnici a veřejné dopravě. V lednu 2016 jsem úspěšně ukončil magisterský obor na Fakultě regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity. Rád cestuji, zejména do Polska, kde jsem navštívil např. Varšavu, Malbork a Osvětim. Můžete také navštívit můj miniblog na Twitteru Příležitostně píšu články na server ŽelPage, přehled článků zde. Aktuálně pracuji pro České dráhy. Pravidelně taktéž přispívám na esperantskou Wikipedii. Od září 2014 jsem členem základního článku Hnutí Brontosaurus Zeměchvály, od ledna 2016 pak radním tohoto článku. Od července 2017 do října 2018 jsem spravoval stránku Esperanto.cz na Facebooku. V květnu 2020 jsem spustil novou stránku o Lesnickém Slavínu, oblasti nedaleko Brna. Tento web dnes nabízí tipy na výlety, fotografie a cesty pro každého. Přeložen je i do esperanta. Moje vizitka: http://about.me/miroslavhruska.