Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Loni jsem se na Rhodosu, v Turecku, v Paříži, ve Vídni, v Bavorsku a letos v Itáli v Dolomitech všude, bez problémů, domluvil anglicky. Jak si myslíte, že bych dopadl s esperantem? Na těchto příkladech ukazuji dceři, jak jsou jazyky důležité (Co je to globalizace? Když si já, jako Čech objednám v Paříži u Itala anglicky pizzu. A co je úspěšná globalizace? Když mi donese tu, co jsem si objednal.). Ale podporovat něco tak umělého, jako je esperanto by mě nenapadlo. Zde to byl přirozený vývoj daný i náskokem ve spotřební elektronice a IT a už s tím nikdo nic nenadělá. Ani vy ne.

2 2
možnosti
MH

Záleží, kde jste byl v Itálii. Taky jsem byl loni v Itálii a při jízdě regionálním vlakem po Sicílii jsem s místními moc úspěšný nebyl, když jsem začal s angličtinou...

1 1
možnosti
JH

J48a70n 94H70l57e63d20í76k

24. 2. 2013 21:49

jak můžete zavrhnout jazyk Shakespeara, Jonathana Swifta, Dickensona, Beattles, a dalších 5 set slavných lidí?? Když ne nejjednoduší angličtinu, -- pak bych navrhl MATER LINQUARUM-- matku řečí - latinu, polovina angl, franc, itals., španěls, portugals, rumuns jazyku je latina. ((kapku vzdáleněji je dánšt, vlámšt, švédšt a norština.))

0 1
možnosti
MH

Ale já nemám nic proti angličtině a její kultuře...pouze mi vadí ta úžasná jazyková rovnoprávnost v Evropě.

1 0
možnosti
JK

J49a93n 12K10o30m52á35r86e88k

24. 2. 2013 21:40

úplně zbytečný článek - jen, abyste si pohýčkal svoje ego

3 2
možnosti
MH

Můžete to trochu odargumentovat?

0 0
možnosti
Foto

Boj proti angličtině je bojem proti větrným mlýnům. Ten jazyk má několik nej.

1. Je nejjednodušší (ze všech, které by se nabízely)

2. Je společným dorozumívacím jazykem v mnoha, skoro všech, oborech

Třetí bod, který jsem chtěl napsat jsem mezitím zapomněl (stařecká demence) a tak řeknu jen, že v práci máme takový malý automat na kávu, kterému musíme dělat údržbu. A abych těm pokynům dobře rozuměl, tak jsem jeho jazyk přenastavil z češtiny na angličtinu. Je to prostě srozumitelnější.

3 4
možnosti
MH

Aha, takže esperanto se podle Vás nenabízí? A kdybyste ho postavil jako rovnoprávný kandidát, který by se nabízel, tak by Vám pořád nepřišel jednodušší než angličtina?

1 0
možnosti